Nejste přihlášen/a.
Přišla mi SMS, že jsem se stal výhercem iphonu 11 v ceně přes 25 000,- a že si ji mám vyzvednout na http:... Tak jsem tam vlezl a byla tam výzva k zaplacení 38 Kč přes kartu. Vyplnil jsem čísla a na obou kartách, které mám, mi to hlásilo chybu. Málem jsem zavolal na info s číslem +441472907113 (což by odpovídal Velké Británii, pokud tam mají 10místná čísla), ale pak jsem si přečetl doprovodný text (mmj.):
"Pokud jste šťastným výhercem, budete kontaktováni přímo prostřednictvím emailu. Tato speciální nabídka přichází s 6 dny trvající zkušební dobou přidělené předplacené služby, po které bude měsíční členský poplatek (70 EUR) odečten z Vaší kreditní karty."
E-mail mi žádný nepřišel, jen ta SMS a vůbec netuším o jakou službu jde. Tak mi to připadá, že mě chtějí dojit 70 eur/měs., ale moc tomu nerozumím. Co si o tom myslíte?
Byl to stejný způsob platby jako u Pay Palu, nebo jakémkoliv jiném způsobu platby kartou. V tu chvíli mi to nepřišlo jako habaďúra. Tak to jako radši neplatit kartou vůbec? V každém případě karty jsou už pro jistotu zablokovány.
Jo, je to vysavač na peníze a léčka na blbost a chamtivost. Jak ses mohl stát výhercem, když ses žádné soutěže nezúčastnil? Teď si bleskově zablokuj obě karty //nebo si z tvého účtu budou brát a brát a brát//, nejrychleji na elektronickém bankovnictví a nejlíp, když je obě úplně zrušíš, pokud je tedy už nemáš bolestivě použité. Jen vůl něco takového udělá! A když něčemu nerozumíš, tak to nedělej, nebo se nejdřív zeptej!
Udělal jsem blbost, uznávám. Nikdy jsem se dosud s ničím podobným nesetkal. Ale už je to v cajku, karty jsou zablokovány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.