Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhercem iphonu 11 vs 70 euro měsíčně

Od: kepler* odpovědí: 20 změna:

Přišla mi SMS, že jsem se stal výhercem iphonu 11 v ceně přes 25 000,- a že si ji mám vyzvednout na http:... Tak jsem tam vlezl a byla tam výzva k zaplacení 38 Kč přes kartu. Vyplnil jsem čísla a na obou kartách, které mám, mi to hlásilo chybu. Málem jsem zavolal na info s číslem +441472907113 (což by odpovídal Velké Británii, pokud tam mají 10místná čísla), ale pak jsem si přečetl doprovodný text (mmj.):

"Pokud jste šťastným výhercem, budete kontaktováni přímo prostřednictvím emailu. Tato speciální nabídka přichází s 6 dny trvající zkušební dobou přidělené předplacené služby, po které bude měsíční členský poplatek (70 EUR) odečten z Vaší kreditní karty."

E-mail mi žádný nepřišel, jen ta SMS a vůbec netuším o jakou službu jde. Tak mi to připadá, že mě chtějí dojit 70 eur/měs., ale moc tomu nerozumím. Co si o tom myslíte?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ooplo
hodnocení

9x
Ano, jste dojna krava.

hodnocení

9x
Fakt jste tak naivní, že když vám někdo napíše, že jste něco vyhrál, napíšete mu svoje číslo karty?
Samozřejmě že vás chtějí dojit.
kepler*
hodnocení

No, já jsem to číslo karty neodeslal. Naštěstí.

Píšete, že je to hlásilo chybu. To ji zahlásilo bez pokusu o odeslání? Jestli ne, tak bych nepočítal s tím, že čísla nemají a že je nemůžou zneužít.
kepler*
hodnocení

Byl to stejný způsob platby jako u Pay Palu, nebo jakémkoliv jiném způsobu platby kartou. V tu chvíli mi to nepřišlo jako habaďúra. Tak to jako radši neplatit kartou vůbec? V každém případě karty jsou už pro jistotu zablokovány.

Pane jo, proč neplatit vůbec? Klidně platit, ale za to, co si chci koupit a na ověřených zabezpečených platebních branách, ne na pochybné stránce, která po mně chce zaplatit za to, že jsem "vyhrál" mobil.

motak
hodnocení

8x
lidem to muzete rikat stokrat, a stejne je to marny... jasne, vyhral jste iphone za 25 ale musite zaplatit 38kc kartou.
a vy jste snad soutezil nekde?

hodnocení

8x
A todleto chodí volit... Fakt jsi vyplnil čísla kreditek? :) To, že to "jakože" neprošlo neznamená, že ty karty někdy nepodojí...
kepler*
hodnocení

Vyplnil, ale při pokusu o odeslání mi to hlásilo chybu. Radši zablokuju platby.

honza7*
hodnocení

3x

Levá, ostatně jako je v tomhle zvráceným systému všechno.

Jaký systém máte na mysli? Systém naivních lidí, kteří neumí přemýšlet?
honza7*

Ano, vždyť na tom (na lidský blbosti) přece stojí celá ta slavná "freedom & democracy". Nebo snad ne?

motak
chapu, ze pokud vas nekdo nevodi za rucicku, tak jste ve velkem svete ztracen...
honza7*

ad: tak jste ve velkem svete ztracen...

Mně bohatě stačí, že především nejsem ztracen sám v sobě. To bych považoval fakt za echt průser.

hodnocení

3x

Jo, je to vysavač na peníze a léčka na blbost a chamtivost. Jak ses mohl stát výhercem, když ses žádné soutěže nezúčastnil? Teď si bleskově zablokuj obě karty //nebo si z tvého účtu budou brát a brát a brát//, nejrychleji na elektronickém bankovnictví a nejlíp, když je obě úplně zrušíš, pokud je tedy už nemáš bolestivě použité. Jen vůl něco takového udělá! A když něčemu nerozumíš, tak to nedělej, nebo se nejdřív zeptej!

kepler*
hodnocení

Udělal jsem blbost, uznávám. Nikdy jsem se dosud s ničím podobným nesetkal. Ale už je to v cajku, karty jsou zablokovány.

prestik*
hodnocení

2x

Podle všeho to docela dobře dopadlo, budiž to pro vás poučením propříště. To je o počasí vše. *placni*

hodnocení

2x
Ty karty bych radwji zrusil uplne a poridil si nové

looney*
hodnocení

0x

Je to zlatý oslík.Jak se říká.Vy budete pramen,odkud budou téct peníze.Ale dokud nic nepřišlo,jen dobře.Pak by to chtělo v bance ten účet,na které je částka strhávána,..prostě bloknout.

radis
hodnocení

0x

Opravdu se vám to zdálo naprosto logické?

Vyhrál jste něco za 25tis., ale musíte napřed zaplatit 38Kč - řeknete si ok a vyplníte číslo kreditní karty?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]