Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RC auto Traxxas Defender TRX-4 - údržba

Od: previt® odpovědí: 2 změna:
Zdravím.
Co byste doporučili za mazivo pro údržbu výše uvedeného rc modelu? Aktuálně mám koupenou vazelínu s PTFE rcauta.cz/... ale nejsem si jistý, jestli ji mohu použít univerzálně všude..
Aktuálně chci vyčistit a znovu namazat portály, tak jestli každá část auta má svá specifika a jiné potřeby na mazání?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jakékoli RC auto má údržbu podobnou. První projít manuál, co na to návod, co doporučuje mazat a rozebírat. Osobně jsem se snažil do toho moc nezasahovat.

Občas je potřeba projít všechny šroubky, zda jsou dotažené a rozumnou silou dotáhnout. Tak kde probíhá nějaké tření otáčení atd a není to zakrytované je nejlepší použít teflonový sprej. Je to suché mazání. Mast nebo olej na sebe navážou prach, znikne brusná směs a bude to horší než na sucho.

Po delší době se hodí začít kontrolovat ložiska v kolech a počítat s jejich výměnou. Nevydrží věčně. Vše je o tom, kolik ten model najede a v jakých podmínkách. Nejsem zastánce přehnané údržby.

Až začnou praskat díly je to teprve údržba! *smich2*

RC auto Traxxas Defender TRX-4 - údržba
hodnocení

Teflonový sprej mám připravený na ložiska - Würth čistič brzd UNI RAPID na prvotní čištění a pak Würth HHS Drylube na finální promazání (obsahuje PTFE).

Ale portály, převodovky atd. obsahují vazelínu, kde bohužel v návodu nepíšou jakou. Pouze u převodovky píšou o vysoko-výkonnostní vazelíně a tam dávají tip přímo na nějakou jejich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]