Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tátovo divné oblékání

Od: pezr odpovědí: 15 změna:
Ahoj,
Mám takový divný problém. Táta se poslední dobou začal nějak divně oblékat. Nosí šíleně upnuté džíny, že z toho má užší nohy než hubené holky, nosí mamky zimní čepici. Ráno u snídaně má růžové legíny, začal si holit ruce, nohy, maluje si řasy, obočí...
Mamka je z toho strašně nešťastná. Když s nimi někam jedu, tak se cítím strašně za tátu trapně, jak po něm všichni koukají.
Potřebuji pomoct s tím jak mu to říct, protože když mu to jednoduše řeknu, tak mi vynadá, a urází se.
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xx*
hodnocení

8x

Tak se mu asi mění orientace a chtěl by být ženou. Ale spíš si myslím, že není pravda, co píšeš.

dolga*

Myslím si to také. I kdyby to znamenalo duševní poruchu, tak ale nebude taková, jaká je nám zde líčena..autor si měl zjistit příznaky. Tohle je o ničem.

pezr
hodnocení

Jasně, já se taaak musím nudit, že si tohle vymýšlím. Asi jste to nemyslel zle, ale pro mě v téhle situaci by bylo nejlepší, kdyby jste toto raději nekomentoval

Sám takovou "osobu" znám... (dříve) muž, přes 50, otec tří dětí, v manželství, dnes prý oficiálně žena. Takže si nemyslím, že by si musel tazatel vymýšlet.

dolga*

mikihans dnes 18:38

Já ale například netvrdím, že se to nestává, já jen tvrdím, že jak se to tu líčí, že to nevypadá důvěryhodně, každá, já nevím, napíšu třeba uchylka - má svá, tak říkajíc pravidla, jak a kdy se projevuje..stačí si o tom něco přečíst, když mi nevěříte...no nic...

asd1
hodnocení

2x

V růžových legínách, to bych se ho normálně zeptal jestli jde do gayklubu nebo se chystá změnit pohlaví...

hodnocení

1x

Vzhledem k reakcím (pokud není dotaz vymyšlený) toho otce chápu, že o tom nechce mluvit. Buď se mu líbí ten styl, nebo je třeba transexuál. Není to nemoc, narodil se tak, akorát to musel skrývat. Představte si, že máte nějakou část těla, o které je váš mozek přesvědčený, že tam být nemá. A mozek v tomhle nepředěláte, tak byl naprogramovaný. Vzniklo to už v děloze, kdy se tam sice dostalo embryo XY, ale už tak nebylo naprogramováno. Transexuál je prostě žena, akorát to tělo tomu neodpovídá. Jak si někdo představuje nějaké úchyláky, co budou mít 150 kg, smradlaví, plnovou a budou lézt na dámská WC, protože se "cítí být ženou", tak to je nesmyslný a pokřivený obraz. Naopak je takový člověk víc vzhledově jako ta ženská (dlouhé vlasy, nalíčení, šaty) a vypadal by směšně na pánských WC (a někde je to i docela nebezpečné - pro toho transexuála).

Jak tady figurek psal, že někteří "jsou hetero a chovají se jako chlapi" - ano, to jsou ti, kteří se narodili v ženském těle, ale mozek mají naprogramaný mužsky. Transexuál (narozen v mužském těle) může být hetero (na chlapy) nebo gay (na holky) nebo cokoli mezi tím, protože orientace a pohlaví spolu nesouvisejí. A ano, může se chovat "jako chlap" nebo spíše jako "babochlap" (a ne jako chlap, jak si představují někteří).

No, ale taky může být transvestit (tj. obléká se s ženskými prvky, líbí se mu to atd.), homosexuál (dříve tato móda u nich byla běžná, dneska už tolik ne) nebo prostě jenom má rád tenhle styl a vůbec nic to neznamená.

Pokud bych věděla, že budu za úchyla a divnýho, kdybych přiznala, kým jsem skutečně (tj. v tomto případě žena v mužském těle), tak bych to taky nikomu neříkala a osočovala se, kdyby se mě na to někdo zeptal...

hodnocení

1x

No já nevím proč se cítíte trapně, když všichni někam jdete a cizí lidé se po Vás koukají. Vždyť přece nikdo z nich NEVÍ že je to Váš otec. Snad nikoho nezastavujete a nevysvětlujete, že to je Váš otec. Může to být přece kamarád a není to Vaše věc, jak se obléká a v dnešní době už je možné všechno. I chlapi co se malují. Ale zajímalo by mne, co má Váš otec za zaměstnání. Protože pochybuji silně, že kdyby začal z ničeho nic chodit do práce takto vymóděný, že by na to nikdo v práci nereagoval. Tam by se stal takovým terčem posměchu, že by si sakra rozmyslel malovat si řasy a obočí a chodit v růžových legínách třeba do kanceláře, nebo do nějaké dílny mezi chlapy. *alene*:-D lidé jsou u nás hodně netolerantní a navážejí se do druhého pro daleko menší "přestupky". Takže já si také myslím, že to nebude s Vaším otcem tak "horké". ;)

hodnocení

0x

Tohle by mně taky vykolejilo ! Prober to s mamkou, ta by si s ním měla promluvit a zjistit co ho k takovému chování vede.

pezr
hodnocení

Děkuji, ale když s sním chce na tohle včetně mamky někdo mluvit, tak začne nadávat nebo se urazí. V tomhle je to těžký

figurek*
hodnocení

0x

jj, pěkný psychodefekt, kterému se říká transsexualismus. Chlap se prostě cítí být ženou. Přitom je zajímavá věc, že to vůbec nemusí souviset s jeho orientací. Transsexuál klidně může mít orientaci hetero a k ženám se chová úplně normálně jako chlap.

Co s tím? Nic nenaděláš. Asi si budete muset zvyknout. Třeba ho to přejde.

asd1

Jakože transsexuál se cítí být ženou a přitom má snahu ženu osouložit? Tak to potom jo *smich* (nic proti trans, to je jejich věc)

hodnocení

0x

Zdravím. Toto by především s otcem měla řešit máma. Že by se takto táta začal chovat z ničeho nic? To si máma již dříve ničeho zvláštního na svém manželovi nevšimla? To je dost divné..

doplněno 03.03.20 18:28:

Váš otec to jako problém asi nevnímá, jinak by to asi již řešil třeba s psychologem. Problém s tím máte Vy a matka. Tak buď se s tím vyrovnáte a budete respektovat, že je otec takový jaký je, nebo si zařídíte život bez něho. Víte, já chápu, že se za otce třeba stydíte. Ale je to stále Váš táta a bude vždycky.

pezr
hodnocení

Všimli jsme si toho už dřív, ale zůstalo to jen u upnutých džín a nevhodné bundy s prudkým poklesem váhy. Teď se k tomu začal malovat atp. Už to začíná být k nevydržení, proto jsem se chtěl poradit.
Každopádně díky

hodnocení

0x
Co mi to jen připomíná... "Kájo, ty jsi gay?" "Ne, princezna"..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]