Ahoj, je tady nekdo kdo rozumi danim? Ja jsem na tohle absolutni antitalent takze se to pokusim nejak popsat snad me nekdo pochopi mam manzelku od 8/18 ta he stale na rodicovske dovolene jeji rocni prijem je 0kc pak mam 2 deti 10/16 a 6/18..vloni jsem si do dani psal obe deti i manzelku 1dite celych 12 mesicu 1 dite 7mesicu a manzelka 4mesice z dani mi bylo vraceno 35 000..letos jsem udelal to stejne akorat obe deti i manzelku jsem chtel do dani napsat za celych 12mesicu lonskeho roku a bylo mi receno ze za manzelku dostanu 0kc pouze za obe deti... Tak se chci zeptat proc vloni jsem mohl dat do dani manzelku za ty 4 mesice co jsme byly manzele a dostal jsem za ni 4x 2070kc a letos to za cely rok nejde zajima me tedy proc jsem letos nemohl dostat za manzelku 12x2070kc.. Mam pouze minimalni mzdu zbytek jsem doplacen v dietach ktere nejsou soucasti pracovni smlouvy jestli zalezi i na mojem mesicnim prijmu to netusim. Dekuji za odpoved pokud to nekdo pochopil
Do příjmů manželky (pro daňové slevy) se počítá prakticky vše kromě rodičovského příspěvku. Pokud Vaše žena neměla příjmy vyšší než 68000, můžete uplatnit "slevu na manželku" za 12 měsíců. Otázka je, zda bude z čeho slevu uplatnit. Měl jste za celý minulý rok více než cca 123 tisíc hrubého? Pokud ano, tak by Vám měli nějaké daně vrátit, ale píšete, že jedete na minimální mzdu. Ta byla loni přes 13 tisíc, z toho je daň cca 650 Kč měsíčně, za 12 měsíců je to 7800 Kč - tuto částku by Vám mohli vrátit (za předpokladu, že Vám byly daně takto sraženy). Je možné, že jste byl nějaký měsíc bez příjmu ze zaměstnání a sražených daní, tudíž v součtu nebude na manželku co vracet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.