Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agenturni zamestnavani, kde je zakopany pes?

Od: agentura odpovědí: 7 změna:
Dobry den preji,
dostal jsem na prvni pohled vyhodnou pracovni nabidku od agentury prace na odbornou praci za 200kc/hod v cistem s zaplacenym ubytovanim a s pracovni smlouvou. Tydeni vyplaceni vyplaty. Nikdy jsem pres agenturu nepracoval a myslim ze za tim bude neco schovane. Prolustroval jsem firmu u ktere bych pracoval (pro tu me dohazuje ta agentura) tato firma na tuto pozici 200kc/hod nenabici ani v hrubem. Dale jsem na recenzich zamestnancu zjistil, ze je v dosti personalnim rozkladu po prichodu noveho managmentu. Bud za me agentura nezaplati soc a zdrav odvody nebo me jeden krasny tyden uz nezaplati nic a muzi si jit stezovat na ÚP, ale nevim zda dopplaci nevyplacene mzdy i za prac. agentury. Dekuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolga*
hodnocení

1x

Zakopaný pes nebude asi nikde. Protože jste nenapsal na jakou pracovní pozici, dám Vám skutečný příklad, který se opravdu stal.

Přihodilo se ve firmě, že firma musela dát výpověd učetní, která neustále marodila, protože měla známé doktory, byla mazaná. Vždycky, když už to vypadalo, že konečně začne pracovat, tak přišla na pár dnů a hodila se marod znovu. Výsledek byl, že její práci musely dělat ostatní ženy a přestalo je to bavit, začaly vyvyhrožovat výpovědí. Tak ta "chudák" učetní odešla po dohodě a odstupné tehdy měla za 5 měsíců - takže 250 000 kč. Podle zákoníku práce.

Ale bylo potřeba najít novou učetní a to urychleně. Takže se obrátili na učetní agenturu. Přišla mladá dívka, pak se ukázalo, že je to mladá maminka, kterou nechtěli jinde zaměstnat, že měla malé dítě a byla by často doma. Ta, co ji "vyhodili", rodinu neměla žádnou. A tahle mladá učetní byla strašně snaživá, všechno se hned o firmě naučila a tak firma s agenturou prodloužila dál smlouvu o jejím působení. Firma se předtím zeptala, zda nechce k nim přejít na stálý pracovní poměr. Ona odmítla i když ji zájem potěšil.

Té firmě se platilo tolik, jak se vyplácel plat té učetní, tedy také 50 000, agentuře přistála na učtě stejná částka. Pak se stalo, že mladá maminka nepřišla a agentura za ni poslala jinou učetní, kterou znovu museli všechno učit. Jednalo se o zahraniční firmu. A tak ředitelka firmy zvedla telefon a zeptala se přímo té maminky, proč nemůže už přijít a jestli jí může firma nějak pomoci v její situaci. Maminka měla děcko nemocné , doktor doporučil 10 dnů v postýlce a učetní nemohla do práce, jinak děcko dávala do školky. A tak rozumná ředitelka pochopila, proč učetní nechtěla na HPP a řekla jí, až se dítě uzdraví, at přijde a určitě se spolu domluví.

Když učetní přišla, zeptali se jí znovu, zda by šla pracovat na HPP a to s dohodou, že do 12 let dítěte v případě nutnosti bude pracovat na dálku z domova, spojena s firmou jejich programem. Samozřejmě, plat jí zůstal podle tabulek té firmy. Je to už pár let, všichni byli spokojeni, firma ušetřila, už nepotřebovala agenturu a bylo to dokonce v době, kdy bylo práce málo a fimy si mohly vybírat. Řešení se našlo.

Tím Vám chci říci, že nelze vždycky podezírat agenturu z nekalostí i když často i takové firmy existují, často poslouží těm, kteří z nějakých důvodů se nemůžou vázat na HPP. Nebo čekají na jinou práci, nebo si mezitím hledají jinou práci. Některé firmy zase nechtějí brát moc lidí na vyjímečnou zakázku, co by pak s těmi lidmi dělali? Důvody jsou různé...

Já být Vámi, zjistím si na google reference o té agentuře a opravdu se může stát i Vám, že tam začnete pracovat jako řadový zaměstnanec té firmy, kam Vás budou posílat. Ale jak říkám, zjistit si bližší informace. Na internetu se najde všechno, věřte mi. Takže hlavně si musíte pořádně přečíst tu smlouvu s agenturou a pokud podepíšete normální smlouvu, máte na UP stejná práva jako všichni.

dolga*

Agentura by za Vás měla platit odvody a měl byste to mít zásadně ve smlouvě. Co je psáno, to je dáno, to snad víte. Jinak, pokud padnete na nějakou podivnou agenturu, tak, když nedostanete plat za jeden týden, odcházíte a obojí si dejte do smlouvy.

Jinak, pokud se jedná o obornou práci a Vy jste odborník, tak cca 32 000 kč hrubého není moc.

etana*
hodnocení

0x

To ovšem byla účetní firma a ne personální agentura, to je o koze a o voze. Zakopaný pes tam bude stoprocentně.

dolga*

etano, nesmysl, špatně jste pochopila, co jsem psala. Byla to personální agentura, která poskytovala i jiné zaměstnance, například učetní, skladnice či skladníky a další profese. Tahle firma ale potřebovala jen učetní. Zkuste prosím číst všechno, nejen něco. Opravdu nechápu, z čeho jste vyvodila, že to byla jen učetní firma. Taková snad ani není, aby to byla učetní firma a poskytovala učetní. Aspon já o takové nevím.

etana*

Píšete sama: "Takže se obrátili na učetní agenturu.". Uklidněte se laskavě.

dolga*

No vše bylo o personálních agenturách a já jsem psala o učetní, že potřebovali učetní, tak jsem napsala učetní agentura, takže jo, omluva. Dobrou noc.

hodnocení

0x
To netuším ale podle toho jak plní závazky agentury k firmám při hledání lidí na práci ve firmě tak ani náhodou. Většinou co jsem viděl tak dělají přes agentury spíš takové ty existence nebo lidi s prioritou mít na alkohol a cigarety. A podle toho agentury asi jednají s lidma...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]