Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda k zaměstnání

Od: slunickopavla® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den rádci a rádkyně,

dnes jsem reagovala na nabídku jedné brigády.Bylo mi nabídnuto, 55,-Kč za 1hodinu, jednalo by se o noční ostrahu objektu, 12hodinová službu 2x týdně, peníze prý "na černo" na ruku měsíčně.

Asi by mě nevadilo "na černo" jelikož jsem chtěla jako přivýdělek, šetřím si. Ale 55,-Kč na hodinu za práci v noci se mi zdá hodně málo.Jak to vnímáte vy?

Díky za vaše názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

4x

Málo. A velká zodpovědnost. Nebudete pojištěná, může Vás někdo přepadnout, nebo i zabít /myslím, že na Václaváku byla vražda v noci ostrahy/. A když se něco v objektu ztratí, nebo začne hořet, bude prověřování a malér. Buďto řádná smlouva na papír s minimální mzdou, jak uvádí @jethro, anebo nic. Pokud budou stále lidé, kteří budou na takové nabídky reagovat, tak ty firmy to budou takhle dělat. Nehledě, že to je okrádání státu. I když - no comment, /co dělá náš stát vůči nám/.

hodnocení

Já nejdřív myslela, že jsem přeslechla, že mi říkají 155,- za hodinu, což by tak odpovídalo, když je to práce v noci.Mám svou práci na hlavní poměr, ale jsem sama a tak sem tam nějaká brigáda příjde vhod, ale za 55,-Kč čistého na hodinu...

lipanek

Z noční na denní do pracovního poměru? Byly byste za chvíli vyřízená. Lepší na 2 hodiny po práci úklid, třeba u někoho doma, bývá to většinou tak dvakrát týdně a platí se okolo 120 Kč na hodinu.

hodnocení

3x

Myslím, že minimální hodinová mzda je 87,30 Kč a platí i pro brigády. Asi to bude jen za nějaké sezení v kutlochu, ale i tak.

hodnocení

Říkali, každou hodinu obcházet objekt s čipem, ale i tak, odmítla jsem.

hodnocení

3x

Dobrý den. Pavlo, je to hodně málo. A za druhé - práci "na černo" nebrat! Mohla by Vás na konec přijít hodně draho. Zaplatil by pokutu zaměstnavatel i Vy, kdyby vás někdo udal. Anebo by se klidně mohlo stát, že Vám zaměstnavatel domluvenou mzdu nevyplatí. A nač se pak budete odvolávat, že? Nebo budete mít úraz a nikdo Vám nic nedá. Rozhodně do toho nechoďte. Pokud hledáte přivýdělek, tak s platnou prac. smlouvou a solidním zaměstnavatelem. I když i na toto mohou být názory různé..

hodnocení

2x

Druha prace by mela sypat vic nez ta prvni "legalni", jinak to ztraci smysl, ze?...

hodnocení

1x
K penězům už se vyjádřili ostatní, já jen k tomu obcházení s čipem, to je ta největší blbost co kdo kdy vymyslel...agentura rozmísti po objektu čipy a otrok pravidelně objekt obchází a čipy pipne, majiteli objektu se to pak předá jako výkon. A teď kámen úrazu k čemu jsou pochuzky v pravidelných intervalech po areálu, to někdo nakouka a samo tam vleze když budete na druhém konci, pochuzky přeci musí být nepravidelne a různé trasy aby měly trochu smysl. A za další víte co udělá většina vycuranku? Při první obchuzce ty čipy sundá vezme si je do kanclu a jen celou noc pipa...nad ranem je vrátí. Za mě takovouhle práci ne a takovouhle ostrahu objektu za těžký prachy už taky ne.

Všechno se dá dělat s rozumem. U nás máme čipy přidělané napevno, a ostraha obchází nepravidelně - čipy slouží ke kontrole, kolikrát za směnu tam byl, resp, že vůbec chodí. Čas je nepodstatný.

hodnocení

0x

Manžel po výměně obou kyčlí nemohl do běžné práce, jako dřív, proto mu nabídli práci v ostraze. Dostal 50 Kč na hodinu. Říkali jsme si, že je to velice málo, ale jiná práce nebyla, vzal to.. A bylo to v roce 2007.

Jenže od té doby uplynulo už 13 let a ty platy jsou někde jinde. 50 Kč na hodinu mi nepřipadá akceptovatelné. Navíc dnes už pro práci v ostraze byste měla mít certifikát o tom, že tuto práci jste schopna vykonávat. Manžel se na zkoušky připravoval několik měsíců a některé otázky vůbec nebyly snadné.

Práci načerno neberte, byť je to jen přivýdělek. Půjdete v noci na tu obchůzku, někde zakopnete a zlámete si třeba nohu. A budete mít velký malér. A taky dost dobře nechápu, když budete celou noc vzhůru /12 hodin/, i když jen 2 x týdně, jak potom budete moci fungovat ve své denní práci. Ledaže by to byly směny jen na sobotu a na neděli, abyste se potom mohla vyspat.

Všechno pořádně promyslete, nehleďte jen na výdělek, ale i na ostatní aspekty. V žádném případě bych to nebrala, vzhledem ke směšné mzdě a navíc k té práci načerno. Jaga.

hodnocení

Děkuji mnohokrát za názory, práci jsem nevzala, když jsem telefonicky volala, že práci, byť brigádně za takové peníze nechci, upozornila jsem je, zda ví o tom, že od roku 2019 je hodinové minimum zákonem dané 87,-Kč + příplatky za noc, vůbec je to nezájimalo.

Proč by je to mělo zajímat? Stejně se najde mnoho chudáků, kteří jim budou za ty peníze pracovat, když ne vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]