Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nic ho nenahradí

Od: karol odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, moc bych si přála, kdyby se mezi Vámi objevil někdo, kdo se teď cítí podobně jako já. Jde o to, že jsem si prošla dost těžkým obdobím v práci, doma, měla jsem spostu placení, do toho velké problémy se spánkem, zatím co přítel to věděl, nebyl mi v tu chvíli moc oporou a stále jen spal. Mě to vysávalo energii ještě víc a myslela jsem si, že bude lepší, když budeme bez sebe. Všechno jsem to tak nějak psychicky nezvládla. Byla jsem na něho nepříjemná, ale chtěla jsem jen trošku pomoct. On vždy jen stál, nic neřekl a usmíval se. To mi dráždilo ještě víc. Nakonec jsem ho nechala odejít, ale nemohu bez něho žít, hned po dvou dnech jsem ho prosila na kolenou s velkým pláčem, ať mi všechno odpustí, že jsem vyhořela, ale on mi jen řekl, že spánek a kamarádi jsou pro něj důležitější a, že chce být sám. Byli jsme spolu rok, každý den. Už je to dlouhá doba, co jsme bez sebe. On si v podstatě užívá života, jako bych nikdy nebyla. Bydlel u mě, měl semnou vše, vařila jsem každý den, nemusel kupovat ani dělat vůbec nic, o nic se nestaral, ani nepřišel s tím, že by mi třeba přidal na vodu. Jenže byl to nejlepší, co mě vlastně mohlo potkat. Byl hodný. Vše co dělám, bych chtěla dělat s ním. Bojím se, že už mi ho nikdy nikdo nenahradí, že už mi s nikým tak nebude, že jsem přišla o to nejlepší, co jsem mohla a teď zůstanu sama. Občas si s nějakým někam vyjdu, ale prostě to není ono. Nemůžu ho dostat z hlavy, dokonce jsem skončila na práškách. Sportuju, chodíme s pejskem na procházky, ale ten každodenní pocit, že už nebude nikdy můj, je strašně bolestivý. Přijdu si úplně prázdná. Je nějaká rada, jak to všechno vymazat? Jak jít dál s hlavou vzůru? Jak se nezhroutit pokaždé, kdy mi ho něco připomene? Je možnost si najít opravdu někdy někoho, ským nám bude zase tak dobře, nebo se v tom člověk bude plácat opravdu hromadu let. Strašně si to vyčítám a mrzí mi to.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Já bych Vás poprosila, abyste si minimálně 3x za sebou přečetla první část Vaší vlastní "zpovědi". A to až k té větě "Byl hodný..."

A jestli ani pak si neuvědomíte, že hodný nebyl a že Vás jenom využíval, tak Vám nikdo žádnou radou nepomůže. Jak můžete takového člověka považovat za "to nejlepší, co Vás v životě potkalo", to vůbec nechápu.

dolga*

Když pominu u zakladatelky otázky sklony k silné hysterii, tak bych řekla, že má velké mindráky. Vykupuje je tím, že se nechá lidmi využívat. V každém případě podle mého názoru to nejlepší, co ji potkalo je, že je pryč a jí se otevřela cesta k normálnímu vztahu. Kde jeden nezneužívá druhého a za tuto životní lekci by zakladatelka měla být vděčná a neopakovat chyby.

vilik*
hodnocení

8x
Já si myslím, že ten muž je velmi dobře nahraditelný.
Návod:
-kupte si velkou plyšovou gorilu
-dejte si jí doma na gauč a na noc přenášejte do ložnice
-vařte a uklízejte tak, jak jste zvyklá, jídlo můžete dávat nějaké matce samoživitelce, která na to nemá z pracovních důvodů čas. Jediná podmínka, zakažte jí poděkovat, a ať vás občas seřve, že je jo hnusný
-peníze, které vám zbydou, v zalepené obálce nechávejte v náhodně vybraných poštovních schránkách
-na žhavé noci, tam, kdyby plyšová gorila nestačila, si pořiďte ve speciálním obchodě vhodnou náhražku. Věřím, že když vyndáte baterie, bude zážitek podobný
A máte po problému.
ladycat*

Nechci být škodolibá, ale Vaše rada se mi vcelku líbí. ;)

vilik*
Kdyby se někomu rada nelíbila, může místo gorily pořídit medvěda. Poník by asi nebyl tolik vhodný.
ladycat*

Je to opravdu dobrá rada. *palec*

Teď beze srandy: Paní má asi opravdu nějaké psychické onemocnění, tak vzhledem k tomu mi přišla Vaše rada i adekvátní.

hm*
hodnocení

6x

Co to zas je za dotaz? U tebe rok bydlel někdo, kdo se o tebe vůbec nezajímal, s ničím ti nepomohl, nic s tebou nedělal, ... a teď, když tam není, tak ti to chybí?!

Máš jeho fotku? Jestli ne, tak jen na papír napiš jeho jméno. Pak pověs tu fotku nebo papír na zeď a hned na tom budeš úplně stejně, jako dřív.

Ne, fakt nechápu, co ti chybí, v čem vidíš problém. Kdyby sis nadávala, že jsi ho měla vyhodit už dávno, tomu bych rozuměl. Ale že ho chceš zpátky, tomu teda ne.

dolga*

Myslím, že zakladatelka prožila vztah s domácím násilím. Proto další vztah, kde dotyčný nebyl chlap, ale jen atrapa, hodnotí s nadšením, že partner byl hodný. Myslím, že nepochopila, že když se bude starat a živit celý panelák, také na ni budou všichni hodní, protože nikdo si nebude ničit zlaté vejce...pramení to z minulosti, bud doma viděla domácí násilí nebo ho sama prožívala. Tací lidé pak ustupují hajzlíkům po zbytek života. A jsou vděční i za jeden trochu přívětivější pohled či slovo. To pak nastupuje i závislost a ustupuje logika a zdravý rozum.

pet32
hodnocení

5x

V ničem vám nebyl oporou, nepomáhal jen spal, to byl skvělý partner, nebydlel u vás zadarmo? Nemáte vyřešenou minulost, tak bych se ještě nevrhala do dalšího vztahu. Máte ráda samu sebe? Na terapie chodíte? Najděte si koníčka, který vám zabere volný čas a vy nebudete přemýšlet, jak byl váš bývalý úžasný, když takový nebyl. Můžete vyzkoušet napsat mu dopis, který po dopsání spálíte, to je dobrá terapie.

hodnocení

5x
Takže ty si mu dělala kravu
On nic nemusel - nepomahal ti nic nemusel platit v podstatě velmi slušnej vyžírka
A když ses konečně rozhodla ho vykopnout tak ti chybí a fnukáš kde se dá
Děvče děvče ty si zralá na chocholouška
Koukej se sebrat a začni kapku žít a zkus si najit někoho kdo ti bude oporou
Přece se ti pro jeden velmi nepovedenej vztah nezhrotí život
Věř že je lepší bejt sám než mít zbytečný nervy s líným nevděčným vyžírkou
Přestan se dobrošovat a fnukat dej tomu čas von se najde někdo normální s kým si budeš rozumět

hop®
hodnocení

4x
"Jenže byl to nejlepší, co mě vlastně mohlo potkat." O tomto Vašem tvrzení velmi pochybuji, podle toho, co o něm říkáte. Chápu, že jste ho velmi milovala a Vaše láska ještě přetrvává, ale takhle se správný životní partner nechová. Přestaňte se trápit a vzpomínat na něj, koukejte dopředu a nebraňte se seznámení. Na světě je hodně chlapů, mnozí určitě lepší ne ten Váš bývalý. Protože správnej parťák s Vámi žije i Váš život, ne že jen žije svůj život vedle Vás a na Váš úkor, psychický i finanční...

ladycat*
hodnocení

3x

Toto sem píšete snad půl roku pořád dokola. Měla byste vyhledat psychologa a psychiatra. Přijde mi to jako nějaká obsese - i to samotné psaní na poraďte, i řešení bývalého vztahu.

ladycat*

Znovu aktualizováno 5.3.2020 ve 12:30. Tady je rada jasná: navštivte psychiatra. Je to prostě obsese. Potřebujete nějaké přeléčení a změnu "nastavení" v hlavě.

lipanek
hodnocení

2x

Ano, ano, píšete, hledáte někoho - kdyby se mezi Vámi objevil někdo, kdo se teď cítí podobně jako já.

Ano, někdo už se tady na poradně nedávno objevil. Vložil identický nástin tohoto soužití. Nevím už, pod jakým nickem, ale když si dáte práci, tak tu slečnu objevíte a budete si moci počíst nějaké odpovědi, případně ji kontaktovat /pokud bude registrovaná.

Možná ale, že jste to jenom opět vy sama a vkládáte sem stále stejné dotazy.

Jinak to chce čas, samozřejmě, za dva roky si třeba už nevzpomenete ani, jak se jmenoval.

hodnocení

2x

Takovou ženskou jako jste Vy je štěstí potkat.Kéž by jich bylo víc

Pán u Vás bumbal,spinkal,papal,hajal a spokojeně žil včetně nulových investic a Vy jste předním ještě lezla po kolenou a prosila ho at neodchází a vrátí se !

V každém případě plusové body pro Vás a závidím muži který se jako další usadí ve Vašem srdci.

prestik*
hodnocení

2x
Pořád jen spal. A spal. A spal.

hodnocení

1x

Dobrý den. Takových chlapů, kterým by se líbilo být Vámi vydržováni, jistě najdete spoustu. Ale opět říkám – v první řadě si dejte do pořádku svoji psychiku a pak najdete i lepšího chlapa. Máte to v hlavě špatně nastaveno. Užíráte se zbytečně tím, že on si žije svůj život bez Vás, zatím co Vy toho nejste schopná. Dokud se nevyrovnáte s minulostí, nebudete na nový vztah připravená. Pokud to sama nezvládáte vyhledejte odbornou pomoc. Vy si nemáte co vyčítat. K životu patří sbírání zkušeností. I těch špatných. Chlapů je na světě dost a mnohem lepších! A věřte tomu, že každý je nahraditelný..

hodnocení

0x

jste stále zamilovaná to nelze soudit,tohle vymaže jen čas,bohužel jestli jste citlivka jako třeba já tak to bude dlouho trvat,jediná rada je bejt hodně zaměstnaná mezi lidmi a mít koníčky i sporty ty hodně chmury zahání.Nezapomenme zamilovanost je hodně silná záležitost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]