Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sama s miminom

Od: maminka odpovědí: 26 změna:
Sama budu vychovavát první díťe, nevím ako to zvladnu, ako prijme fakt, ze som mu vybrala zlého otce. A ja som aj liecená na tri diagnozy z toho jedna je uzkost. Ako to zvladneme sami dvaja, mam jenom jednu pritelkyni to je vse, nikoho ineho, mam se odstahovat do vacsího mesta? Kde je vice prilezitosti pre pracu, mam si zobrat hypoteku?dakuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Sama s dítětem nepotřebujete nic velikého stačí garsonka, nejvýše 1+kk. Hypotéka by vás příliš zavázala splácením, když nevíte, jak na tom budete s prací. Asi bych nejprve volila nájemní byt.Veřte, že otec není pro rodinu vůbec nutný. Dítě zvládnete v pohodě sama a alespoň se nebudete muset s někým dohadovat. někteří otcové sice jsou, ale jako by nebyly. Poměr otců k dítěti nikdy není takový, jako poměr matky. Vždy vidí v manželství něco jiného než výchovu dítěte. tak nelitujte, uspořádejte si pro začátek skromější život a uvidíte, jak to půjde dál. Pokud se bude dařit, polepšit si můžete vždy. A pokud to bude nutné, nebraňte se poradě třeba s psychologem, kvůli té úzkosti. Promluvit si s někým o případných problémech neuškodí.

bg

To je zajímavý názor. Obvykle si (a je jedno, zda jde o muže nebo ženu) lidé hledají nejdříve partnera a k němu časem přibyde dítě. Takže v manželství jde opravdu o víc než o výchovu dítěte, jde i o ten partnerský vztah. Pokud muž hledá dle Vás partnerku (tedy vidí v manželství něco jiného než jen výchovu dítěte) a žena dárce, aby měla dítě, vůbec se nedivím, že se tolik manželství rozvádí. Pokud jsem Vás špatně pochopil, omlouvám se :)

Tazatelce: určitě se to dá zvládnout i v jednom a časem se třeba fajn partner najde. Držím Vám palce!

@bg bohužel váš popis je sice logický, ale neni v Česku "většinou". Naopak, trendy posledních desetiletí jsou o soběstačnosti jedince. Tedy to hlásají média a děti si myslí, že to je správné.
bg

Věřím, že většina z nás má vlastní hlavu a trendy nám tedy můžou být ukradené. Je dobré, když jsou lidé samostatní, tedy natolik, aby uměli fungovat v jednom. Každopádně přesvědčovat tazatelku o tom, že v jednom to bude lepší je kontraproduktivní. Ano, dá se to zvládnout v jednom a ne, není to jednoduché. Ideál je najít správného partnera. Jenže péče o děti nesmí jít zcela na úkor toho partnerství, jinak to dříve nebo později jeden z partnerů nedá. My si třeba péči o děti oba užíváme, dělíme se o ni a potom si velmi rádi užijeme čas jen sami dva pro sebe jako partneři. A proto to funguje. Měl jsem asi štěstí na normální ženu. O to by se měl snažit každý - nevidět jen sebe, ale vidět i sebe. A to je moje rada pro tazatelku - snažte se o toto a bude to fungovat.

maminka
hodnocení

Dekuji velmi pekne za odpoved a podporu, musim to zvladnut.
maminka
hodnocení

Ja som nezazila velmi lasku, taku normalnu, kde sa rozpravaju kludne ludia a ziju v pokoji, takze ani neviem mat asi VZTAH, neviem si to predstavit. Vzdy som mala zle vztahy. V rodine sme mali alkoholika od malicka, kde boli len hadky a krik a opilstvo, od matky nezaujem a ona vlastne asi bola unavena zo vsetkeho aj ona zacala pit, ze pije mesiac v kuse, potom chvilu nie a potom zase, ona tiez asi nezazila lasku, bola adoptovana, takze ja neviem co je to mat dobry vztah, to sa musim naucit a mam z toho obavu aj. Je mi jasne, ze v dvojici..trojici je lepsie. Dakujem vam vsetkym za podporu.

hodnocení

6x

Najděte pobočku charity v okolí. I oni mají určitý program pro samoživitelky v nouzi. Případně poradí další kontakty v okolí. Jsou různé potravinové banky (potraviny zdarma pro lidi v nouzi), jsou azylové domy pro samoživitelky... není jich mnoho a záleží na lokalitě.

Na pobočce charity vám jistě poví víc.

lipanek
hodnocení

3x

Nezatracovala bych všechny muže.

Jak jsou špatní, tak je plno i dobrých.

Muž je potřeba.

Podělíte se o dobré i zlé.

To, že jste šlápla vedle jednou při otěhotnění, neznamená, že další nebude ten pravý. Třeba přijde někdy později.

Kdo se Vám postará o dítě, pokud se Vám udělá špatně, budete hospitalizovaná, stanete se invalidní? Nemáte nikoho opravdu, nebo nechcete mít?

Každý má nějaké rodiče, prarodiče, sourozence, strýce, tety, sestřenice atd.. I příbuzní z otcovy strany jsou všichni zlí a špatní?

Když jsme dělali rodokmen a potkali se, tak jsme žasli, jaká může být podoba a spřízněnost i přes 5. větev.

Člověk si potřebuje s někým popovídat, přitulit se, prodiskutovat, kdybyste měla o koho se opřít, možná byste nemusela řešit bydlení, hypotéku, později třeba beznaděj, deprese, nedostatek finančních problémů, ale třeba byste řešila veselejší věci - dovolená, nový nábytek, auto, když se rozbije lednice, nebo pračka, tak mít kam sáhnout, těšit se na hezký večer v kině, divadle, s vínem, dobrou večeři, večer se ke komu přitulit atd..

Zkuste to podle první rady /delina/ a jak jste rozhodnuta, ale já jsem zastáncem celé rodiny.

Hodně štěstí Vám a hodné, zdravé a šťastné děcko.

Pokud máte tři snad psycho diagnózy, tak si najděte alespoň nějakého kamaráda, nebo přítele, nemusíte hned partnera, který bude s Vámi bydlet.

maminka
hodnocení

Dakujem Vam tiez za podporu. Ano to by bolo najlepšie najst si partnera, lasku, ale to by chcel asi kazdy druhy clovek a nie je to lahke. Ja som lasku nezazila, takze aj tak som si vyberala zle partnerov, ze spätne vidim, ze to nebolo normalne, uz teraz ked mam dieta som pochopila moju realitu, ze cely zivot som.bola vlastne mimo zivota, je mi to strasne luto. Uz musim sa len vzchopiť a prijat zodpovednosť. ..na vztahy uz neverim, to by som ani nezvladla, tolko stastia ze ja mam normalneho partnera, co ma ma rad, teraz aj tak sa musim sustredit na vychovu a vsetko okolo toho co treba. Hej bolo by to krasne, ale to je rozpravka. Dakujem za podporu aj tak.

marfusa*
hodnocení

2x

Já jsem byla na výchovu dvou dětí sama. Jejich otec nám nosil 6000 kč tvrdil, že to musí na dva dospívající chlapce stačit .Většinu své výplaty projedl. pořád něco žvýkal. Matka měla těžkou psychickou poruchu a dělala jenom zle. Tehdy nebyla žádná pomoc pro ženy v nouzi.

Jenže dítě nebude mit možnost koupit si novy iPhone, jezdit v zimě na lyže, v létě k moři... To je přeci strašný život...

rorschach*
hodnocení

0x

babybox a budeš mít po problémech

rorschach je .ŮL !

hodnocení

0x

Některé věci prostě nechápu a nemyslím to nijak zle. Před 9 měsíci byl ten Váš partner tím jediným a nejmilejším na světě. Uteče pár měsíců - a je to zlý člověk. To jste dřív nevěděla? Proč jste svůj názor náhle změnila o 180 stupňů? Těmhle zvratům opravdu nerozumím.

Měla byste jít za svou rodinou, svými rodiči. Ti určitě dokáží pomoci a povzbudit. Máte 3 diagnózy nemoci a kdybyste musela být hospitalizována, komu děcko necháte po tu dobu? Ta Vaše jediná kamarádka má určitě své povinnosti, zaměstnání a o prcka se nebude moci starat. Být Vámi, odstěhovala bych se k rodičům, tam by Vám i malému mezi blízkými bylo nejlépe.

Nebo jak jste vycházela s rodiči svého partnera? Ti by nebyli ochotni pomoci, kdyby bylo potřeba?

Prostě, nejbližší by měla být vlastní rodina, rodiče, sourozenci a tam určitě najdete pochopení. Jaga.

Vyřiďte si od partnera pro děcko alimenty, abyste na jeho skotačení nedoplácela Vy sama či Vaše rodina.

A co nechápete i když to nemyslíte zle? Vždyt tazatelka vubec nepíše že to byl dlouhodobý vztah a partner byl nejmilejším na světtě.Ani nepíše že to byl zlý člověk jak uvádíte.

Je to jednoduche já myslím že to bylla určitě krátká víkendová známost nebo románek a hotovo a stalo se to co se stalo.

Nevěřím že početí předcházel nějaký klasický vztah

bg

To nevíme, třeba tazatelka doplní. Každopádně, bylo-li to tak, jde o nezodpovědnost obou stran. A být nezodpovědný a pak řešit, kdo mi s tím pomůže... v ideálním případě nikdo. Vy dva jste byli nezodpovědní, vy dva se starejte. Je to tvrdé, ale já to takhle cítím. Nikdo jiný s nimi v posteli nebyl, nikdo jiný by na to neměl doplácet. A to dítě už vůbec ne.

Pro Jana222: Kdybyste četla všechno pořádně a nejen nadpisy, dočetla byste se, že paní neví, jak její děcko přijme fakt, že mu vybrala zlého otce.

Je to vážně tak těžké pochopit? Jaga.

Paní Babojago já jsem to četl moc dobře.Ono totiž ve slovenštině ZLÝ spíše znamená a vyjadřuje slovo ŠPATNÝ a to už je pak něco jiného.

Ale Vy hned z písmenek dokážete posoudit že pro paní to byl nejmilejší a jediný člověk na světe a přitom to vubec nepíše.To samé platí pro slovo zlý.

Ale to jedno nechci se hádat Vaše příspěcky mám rád ale někdyjste hned strašně radikální

maminka
hodnocení

Dakujem za odpovedi. Áno, moja nezodpovednosť. Ja som nevedela od neho odist, aj ked som s nim nebola stastná, hoci mi to okolie vravelo a ja som aj odchadzala. Teraz to lutujem, ale mam krasne dieťa, nadherne a múdre a štastné. Velmi ma mrzí, ze to je tak, ze nebude mat komplet rodinu. Ja pochadzam z dysfuncnej rodiny, kde obaja pili a bola som zanedbavana, celkom ma to poznacilo, myslim, ze aj za to som bola s partnerom, ktory ma vlastne vobec nemiloval dokonca klamal. Az tehotna som zistila ze on berie alebo aj predava drogy. Potom ma zacal tehotnu psychicky tyrat. To mi povedala az pravnička, ktora mi pomahala s napisaním ziadosti o vyzivne, co som este nedala ale na súd. Az pravnicka mi povedala, ze to co robil bolo psychicke tyranie. Ja som plakala tehotna kazdy jeden den a aj po porode. Otec nema zaujem a nestara sa vobec o dieta, ani nezavola ze ako sa má, neprispel nicim zatial, aj ked na zaciatku sa snazil, ale to nejde aby sme boli spolu, on ma ponizuje a aj pred malym, ze som prasa..a napriklad mi hovori...teba nikto nema rád, ty nemas ani jednu dobru vlastnost, ked ta dieta kope v bruchu to za to, ze ta nechce, nebude ta mat rad, si nemozna preto nie si vydata uz davno, chyta ta demencia, si uz dementna ako moja starka a taketo reči. Ja som vela pochopila to co som mala pochopit dávno az ked som bola tehotná. V nasej rodine nemame dobre vztahy, ale asi sa zmenili teraz sa mi zda, ze maju potomka maleho, ale zial, to je potapajuca sa lod. Ja si len vravim, ze musim a budem bojovat, ked sa mi asi konecne aj ked neskoro otvorili oci. Je to tazke ze som sama a nastastie som nasla psychologicku zadarmo. Ja neviem vobec ako to zvladnem, ale moja rodina mi oporou nebude, lebo my nemame ziadne vztahy, ja myslim ludsku oporu ako citovu. Jedine co sa modlim, nech som tak zdrava aspon ako teraz a potom dufam uz nikdy neurobim taku chybu...je tiho vela. Dakujem vam za podporu.
klera*
@maminka Klidně napište do zpráv, kdybyste si chtěla popovídat.
nov

Pokud myslíte do vnitřní pošty, musí se zaregistrovat.

otec*
hodnocení

0x

Taky navrhuju ten box na děcka.

hodnocení

0x

No, ono to většinou chodí tak, že když to maminka opravdu nezvládá, trpí duševními chorobami, nemá žádnou podporu od blízkých, ba dokonce sama pochází z dysfunkčního prostředí, kde rodiče pili a zneužívali ji + ještě když ani tatínek není normální (tyran, feťák a dealer drog), tak dítě jde do kojeneckého ústavu, kde o něj bude náležitě postaráno, nebo ještě lépe do náhradní rodinné péče (k profesionálnm pěstounům) a bude tam až do té doby, než si maminka zařídí stabilní a zdravé prostředí pro výchovu dítěte. Stát děti chrání a určitě je nenechá trpět u nekompetentních rodičů, kteří nejsou schopni poskytnout dítěti zázemí pro jeho jeho zdravý fyzický a psychický rozvoj.

maminka
hodnocení

no ja to nastastie zatial zvladam velmi dobre, aj ked riesim buducnost, preto som aj napisala, taketo reči, ze mi zoberu dieta mam za sebou, som si vypocula od otca dietata dostatok takychto zlych recí ako nezvladnem byt matka a ze mi zoberie dieta, aj mi poslal socialku na kontrolu.., keby bolo podla toho co pises, tak ciganske osady su bez detí ako prvé a stabilne a zdrave prostredie je asi dobra maminka, nie? Lebo plno deti zije v rodinach kde sa pije, huli, nadava, nenavidi háda, takze hej keby nezvladam, ale zatial hej a dufam, ze uz vzdy. byt matkou je akoby sa ta zena znova narodila, posledne co potrebujem je pocut o odobrati dietata len za to ..ani neviem za co. Za to ze nemam dobre vztahy a som z dysfunkcnej rodiny? Alebo ze nemam peniaze? Ci ze mam diagnozu? Ci ze som SAMA? To neni dovod. Ja lieky beriem som od doktora sledovana, takze za to ze mam uzkost..no.. Najhorsia vec co moze byt, povedat matke ze jej zoberu dieta. Toto som pocuvala cele tehotenstvo. No dieta ma rok :) a je krasne. A ja budem dalej bojovat este viac..
maminka
hodnocení

A ze štát deti chrani je riadna blbost. Vobec v dnesnom svete na detoch nezalezi...ziaľ.

maminka
hodnocení

Tak dole klobuk, ze ste to zvladla. Uz len vela stastia a zdravia prajem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]