Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vydrží uvařená rýže která se prodává v sáčcích?
Jak dloho vydrží např např.při teplotě 20 stupnů nebo při teplotě chladničky cca 5 stupni než se zkazí?
Jde mi o to,že několik sáčků s rýži mám již uvařené a budu je jíst v rozmezí 3-14 dnů.
Uvařenou rýži jsme vždy zkonzumovali během třech dnů, byla uložena v lednici. Jestli máte lednici nastavenou na hodně, tak si myslím, že 4-5 dnů by vydržela. Několikrát jsem uvařila více rýže, než bylo potřeba, tak jsem ji druhý den šoupla do mrazáku a jindy jsem ji v pohodě použila. Určitě bych nekonzumovala dva týdny starou rýži z ledničky.
Neskladujte rýži v ledničce déle než čtyři dny (ideální je pouze jeden den), než ji opakovaně ohřejete.
" Tipy na bezpečné servírování rýže:
Servírujte rýži ihned po jejím uvaření.
Pokud rýži hned nesníte, co nejdříve ji zchlaďte (maximálně do jedné hodiny nebo dříve).
Neskladujte rýži v ledničce déle než čtyři dny (ideální je pouze jeden den), než ji opakovaně ohřejete.
Při jakémkoli ohřívání rýže důkladně zkontrolujte, že je rýže prohřátá v celém objemu, tedy i vevnitř.
Neohřívejte rýži nebo pokrmy z rýže více než jednou.
Ujistěte se, že lednice skutečně funguje, sledujte teploměr a udržujte teplotu pro skladování dlouhodobě pod 5 °C.
Nikdy nenechávejte pokrmy obsahující rýži nebo těstoviny (zejména saláty) při pokojové teplotě déle než čtyři hodiny, pokud se tak stane, zbytky vyhoďte."
Je zbytečné ke konzumaci přece vařit najednou hned několik sáčků rýže a pak mít obavy, že se zkazí. A i když se nezkazí, je vzhledově i na chuť taková nějaká oblemtaná. Uvařte si proto jenom takové množství, které vám stačí na 1-2 dny. Vždyť stačí pár minut vaření a je hotová a hlavně čerstvá. Jestli jste sám, úplně stačí jeden sáček na den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.