Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřišla mi nemocenská, kam se obrátit?

Od: slamenka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem na nemocneské již čtvrtým měsícem. Doposud mi chodila včas nejpozději do 18 tého. Dnes je 23.3.2010 a nemocenská dávka stále nikde. Zajímalo by mne na koho se obrátit, kdo mi poradí a řekne kde se to pozdrželo. Zaměstnavatel tvrdí, že lístek na peníze odeslal včas. Pokud lže, je možné že mi dávka nepřijde třeba 3 měsíce?

Děkuji za odpověď

L.S.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Zavolejte si na OSSZ místně příslušnou sídlu Vašeho zaměstnavatele *frajer*

moxa*
hodnocení

0x

Hergot Vy jste netrpělivá :-D

Mně nepřišla loni nemocenská déle než tři měsíce, a to zaměstnavatel všechno odevzdal...ale také jsem volala na OSSZ a ochotně mi odpověděli...že mám ještě čekat :-D

antynka*
hodnocení

0x

Manžel byl loni nemocný od září - neschopenka mu měla být vyplacena za říjen (v září to bylo do limitu 14 dnů, kdy platí zaměstnavatel) - byl doma do listopadu a peníze mu přišly někdy v únoru za celou dobu nemoci... Takže Váš případ není zdaleka vyjímkou.

Další případ mé kolegyně - byla nemocná v červenci a peníze dostala v listopadu.

Ale zavolejte si na příslušný OSSZ.

malvinka*
hodnocení

0x

:DMarodit může i pracovnice účtárny ČSSZ.

Pokud by byl nějaký konkrétnější problém, určitě by Vás příslušná správa kontaktovala písemně Máte nějaký oprávněný důvod podezřívat zaměstnavatele z toho, že neodevzdal podklady?

Pozastavení vyplacení nemocenské dávky se v krajně specifických případech objevit může. Příklad z praxe, učetní firmy né z zcela vlastní vůle neodevzdala ukončení marodní přijaté od zaměstnance. Dáma byla velmi svědomitá a pečlivá, bohužel zůstala na činnost ve s.p. na celou oblast celý stř. kraj sama, původně byly dvě pracovnice. Byla pod obrovským tlakem a situaci neunesla. Nyní je na jejím pracovišti důchodkyně a zaučuje osobu z terénu a zdroje podniku, která učetnictví neviděla ani z pendolina. Takže to musí být veselé. V této situaci byl postižený vyzván k doložení. Naštěstí náhradní účetní materii nalezla a odevzdala. Událost datována 3. měsíce.

doplněno 23.03.10 10:02:

zpět

fidonet*
hodnocení

0x

Neodpovím vám, ale budu jen uvažovat. Když přišla pokaždé tak nebude chyba v papírech, pokud jste opět odevzdala všechny podklady ( lístek na peníze ). Dnes je 23,3, tedy uterý, pokud to poslali 18. 3, neválí se to ještě někde v převodech banka - banka? Manželka ted´byla na operaci kolene a nemocenská dorazila 20,3, ( taky jsme se bali ). Zkuste ještě dnes kouknout na svůj účet. Pokud nedorazí cinkněte na uřad ( viz ostatní odpovědi )

Pokud odevzdá lístek zaměstnavatel pozdě, tak vam příjde opožděn o jedno období ( ale nemusí ) . To že byly nemocenské opožděny o 3 měsíce byla pravda, ale to byly tzv, porodní bolesti začínajícího systému. Nyní už by to mělo běhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí nemocenská

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]