Ahoj dostal jsem anginu jenze je problem ze nemam sanci stihnout svoji obvodni lekarku ktera by mi napsala antibiotika pak bude vikend jde mi o to jestli muzu s anginou na pohotovost a jestli mi tam muzou napsat ATB protoze co jsem se docetl tak na pohotovosti prej atb nepisou.. Diky za info
Samozřejmě, že pohotovost předepíše i antibiotika, když je to potřebné. Ale píšete, že jste ve Španělsku, kde též je přítomen coronavirus. Měla byste to při ošetření nahlásit nebo se nejprve poradit telefonem v ordinaci. Vy si myslíte, že jde o anginu, ale příčina může být kdekoliv jinde.
To víte, že na pohotovost můžete a antibiotika vám předepíšou. Alespoň já jsem se synem kvůli angíně jednou nebo dvakrát byla, protože se mi nechtělo u dítěte s vysokou teplotou čekat do pondělí.
Dekuju, opravdu co jsem se docetl tak udajne mi je nepredepisou duvod jsem nezjistil ale bylo mi divne ze by me nechali cekat az do pondeli
lee*
Asi zalezi na neodbytnosti. Ja jela pred 3 lety na pohotovost, protoze me kousnul pes a ja mela propadlou tetanovku. Sestra me chtela vyhodit, ze na siti to neni a at si rano dojdu ke svemu Dr. Nakonec jsem ji ukecala, protoze jsem shodou okolnosti druhy den nastupovala do nove prace, musela jsem vyjet v 6 a Dr. je tam od pul 8 tak me osetrili, ale nechteli (prijde mi to tedy dost divne, protoze Dr. mi pak sam rikal ze to minimalne chce dobre vycistit a dat co nejdriv ATB, protoze zvirata maji na zubech spoustu svinstva). Na pohot. tedy ATB pisi, napisou je i treba na zanet v uchu atp. tedy nenechat se vystrkat ven
tak dneska je čtvrtek dopoledne, otázku jste pokládal hned zrána. proč byste nemohl stihnout svého doktora? když ne dnes, tak zítra je taky pracovní den. pokud máte angínu (to kdo vám diagnostikoval, když u lékaře jste nebyl?), tak nepředpokládám, že byste se někde coural, takže čas zajít k lékaři jistě máte.
lee*
Tak treba ja jsem z vesnice,kde mam lekare. Kdyz jsem se kdysi prestehovala do mesta k pritelovi, rozhodne jsem hned lekare nemenila. K nam je to sice 20km, ale kdyz se vzbudim v 8.30 rano s horeckou a zapalenym krkem tak jede az bus ve 12 a lekar dela nekolikrat v tydnu jen do 12 a v patek vubec. Auto jsem v te dobe nemela. Je to uz stary pan, co drzi ordinaci pro mistni starousedliky. Takze co se nekomu zda nemozne se skutecne dit muze...
leny*
Anginu snad pozna kazdy ne? Natekle zahnisane mandle... Navic jsem pracovne ve spanelsku a vratim se v patek v noci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.