Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace kolena

Od: radecka27® odpovědí: 2 změna:

Přeji dobrý den.

Mám bolesti v koleni a dle sdělení lékaře musím podstoupit operaci menisku. Mám samozřejmě z operace obavy. Máte někdo s tím osobní zkušenosti -jak bolestivý je tento zákrok, pobyt v nemocnici a následná rekonvalescence? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

To je pokaždé jinak. Znám jen artroskopii a následné odsátí úlomku toho chrupavčitého menisku při lokální anestezii. Pak to znamenalo nechodící sádru až po tříslo na několik týdnů a po pár dnech odvoz do domácí péče. To je ale třicet let. Dneska jsou jiné přístroje a metody. Však napíšou další.

Je zajímavé, že koleno souvisí s ledvinou. Takoví ti "ledvinoví " lidé, co mají typické pytlíky pod očima / Donutil/, mívají problémy s koleny. Takže když budete popíjet urologické čaje, prospějete i svým kolenům.

hodnocení

0x
Mám po artroskopii obou kolen, v prvním případě vyříznuty 2/3 menisku, na druhý den jsem šel domů, po svých, dokonce po schodech. Pak bylo třeba být opatrný např.na náhlou změnu pohybu, kdy noha už došlápne, je na ní váha těla a v ten okamžik se člověk rozhodne že změní směr do strany. A pokud stojí celou váhou na tom operovanem koleně... Brrr:-D
Druhý meniskus mi dělali jinde, byla zničená i chrupavka, byl jsem o berlich přes 5 týdnů, je to už rok a dodnes mám bolesti. Podle mě to zvrtli...
Je to individuální, podle postižení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]