Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co by to mohlo být?

Od: nina odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
asi před půl rokem jsem byla naposledy na vyšetření a všechno bylo prý v pořádku.
Mám ale problém, pokaždé, když jsem chvilku na nohách, kolem kotníků mi trochu otečou, svědí mně a bolí, když stojím, musím z nohy na nohu, protože mně to jak kdyby tlačí.
Kamarádka mi říkala, že by mohlo jít o cukrovku a spoustu dalších věcí, tak jsem se trochu zlekla...
Párkrát jsem měla jako by záchvat, že když jsem nejedla, tak se mi udělalo špatně - třepot, špatně od žaludku sucho v ústech a motání hlavy. Pak jsem si dala nějakou sladkost a bylo to postupně lepší, jen únava.
A tak to bylo i naopak, když jsem to s cukrem přehnala.
Nemám nějakou nadváhu a snažím se hýbat.
Takže teď přemýšlím, čím by to mohlo být. Myslíte, že i když mi u lékaře nic nezjistili, tak by to mohlo být něco vážného?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Jaké jsou Vaše stravovací návyky? Jíte pravidelně? A co pitný režim? Pokud lékař dělal vyšetření a vše bylo v pořádku, věřila bych tomu a hledala příčinu v první řadě ve stravě a způsobu života. Pokud ovšem budou potíže trvat, jděte na vyšetření znovu a hlavně popište lékaři všechny potíže které máte. Končetiny otíkají třeba i lidem, kterým se v těle zadržuje voda. Ale to chce opravdu vše probrat s lékařem, aby našel příčinu Vašich potíží on.

liska5
hodnocení

0x

S jistotou Vám to řekne lékař. Tady nikdo nezná Vaši anamnézu, krevní obraz, cukr... Otoky kotníků bývají projevem zhoršení v lymfatickém oběhu. Často souvisí s nedostatkem Fe. Tabletky jsou problematické, tělo si z nich vezme jen zlomek a způsobují zácpu. Kupte si melasu ve zdr. výživě. Ta má přírodního železa nejvíc a denně lžíci delší dobu. Pak více zelené zeleniny, ořechy, sušené švestky, cereálie, kvalitní maso. Fe potřebuje ke vstřebávání C vitamin, ideálně ze stravy. Z kořenu petržele si vařte několikrát denně odvar. Pokud jíte převážně mléčnou stravu, tak nedostatek železa je zákonitý.

Jestliže budete pravidelně absolvovat lymfomasáž /n. lymfodrenáž/ a masér je u příslušné pojišťovny, tak pojišťovna může proplatit. Na to se ptejte předem. Cvičení je žádoucí, hlavně to vleže, kdy nohy jedou na kole. A nezvedat moc těžké věci.

hodnocení

0x

Píšete, že vám u lékaře nic nezjistili, co vám tedy onen lékař na vaše potíže řekl? Snad řekl alespoň něco. Jakým způsobem příčiny vašich problémů zjišťoval? Byl odběr krve a další základní vyšetření?

liska5

Pochopila jsem, že ji nevyšetřovali cíleně. Nohy ještě měla v pořádku. Prostě preventivka.

I srdíčko se v takových případech vyšetřuje. Existují otoky, protože to srdce neutáhne. Nebo může být problém v ledvinách. Prostě měla by k lékaři znova.

skj
hodnocení

0x

Co ledviny, dejte si vyšetřit moč. Ale jak píšete o té sladkosti, jestli jste neměla pokles cukru v krvi.

hodnocení

0x

Takhle reagují problémy se žílami. Možná navštívit cévní ordinaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]