Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka - bydlím jinde

Od: hlup odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Dneska jsem byl u doktora, který mi napsal neschopenku. Jenomže mě vůbec netrklo, že už bydlím jinde a ještě jsem na úřadě nenahlásil změnu trvalého bydliště. Takže případná kontrola by mě v předchozím bydlišti nezastihla a byl by průšvih.
Napadá vás co s tím?
Nenechalo by se třeba zavolat na sociální zabezpečení a tam jim to nahlásit? Díky za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Myslím,že stačilo nahlásit doktorovi, na které adrese budete marodit. Soused na chatě si nechal vystavit neschopenku na chatu, ale jestli měl nějakou kontrolu, to nevím. Marodil s kolenem, stejně nic dělat nemohl, belhal se o holi, ale měl všechno po rovině. Zavolala bych doktorovi.

hodnocení

3x

Ošetřující lékař může v době dočasné pracovní neschopnosti na žádost pacienta změnit místo pobytu.

Změnu pobytu během dočasné pracovní neschopnosti povoluje ošetřující lékař. V případě, že stanovený léčebný režim tuto změnu nevylučuje, lékař by ji měl povolit. Pokud se jedná o změnu pobytu v prvních čtrnácti dnech dočasné pracovní neschopnosti (a nadále i v době, kdy vám jako pacientovi náleží započitatelný příjem), musíte předem tuto změnu oznámit zaměstnavateli. Oznámení musí být písemné nebo jinak prokazatelně doručené.

Pokud by se jednalo o změnu místa pobytu z důvodu pobytu v cizině, může ošetřující lékař takovouto změnu povolit jen po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění. O tento byste musel požádat sám u správy sociálního zabezpečení.

viz.

ferovanemocnice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]