Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka - bydlím jinde

Od: hlup
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Dneska jsem byl u doktora, který mi napsal neschopenku. Jenomže mě vůbec netrklo, že už bydlím jinde a ještě jsem na úřadě nenahlásil změnu trvalého bydliště. Takže případná kontrola by mě v předchozím bydlišti nezastihla a byl by průšvih.
Napadá vás co s tím?
Nenechalo by se třeba zavolat na sociální zabezpečení a tam jim to nahlásit? Díky za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lenulakr*
hodnocení

6x

Myslím,že stačilo nahlásit doktorovi, na které adrese budete marodit. Soused na chatě si nechal vystavit neschopenku na chatu, ale jestli měl nějakou kontrolu, to nevím. Marodil s kolenem, stejně nic dělat nemohl, belhal se o holi, ale měl všechno po rovině. Zavolala bych doktorovi.

hodnocení

3x

Ošetřující lékař může v době dočasné pracovní neschopnosti na žádost pacienta změnit místo pobytu.

Změnu pobytu během dočasné pracovní neschopnosti povoluje ošetřující lékař. V případě, že stanovený léčebný režim tuto změnu nevylučuje, lékař by ji měl povolit. Pokud se jedná o změnu pobytu v prvních čtrnácti dnech dočasné pracovní neschopnosti (a nadále i v době, kdy vám jako pacientovi náleží započitatelný příjem), musíte předem tuto změnu oznámit zaměstnavateli. Oznámení musí být písemné nebo jinak prokazatelně doručené.

Pokud by se jednalo o změnu místa pobytu z důvodu pobytu v cizině, může ošetřující lékař takovouto změnu povolit jen po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění. O tento byste musel požádat sám u správy sociálního zabezpečení.

viz.

ferovanemocnice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]