Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. V létě jsem měla brigádu a vydělala jsem si nad 10 000 Kč. Z firmy mi poslali roční zúčtovaní daně. Pokud si podám danove priznání, tak mi bude částka té dane vrácena nebo je třeba udelat ještě neco dalšího prosím? A musím pak případně přiložit potvrzení o ročním zúčtovaní daně od toho zaměstnavatele?
Z firmy Vám neposlali roční zúčtování daně, ale Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách. Je na Vás, jak s ním naložíte. Měla jse v létě podepsané daňové prohlášení (růžový papír)? Kolik máte na Potvrzení vyčíslenou zálohu na ani?
Ano měla jem podepsané prohlášení k dani. Zálohu na daň mám kolem 1500 Kč a přijde mi škoda to nezískat zpět, pokud to jde.
Kdybyste si vzpomněla dřív a kdyby to byl Váš jediný (respektive poslední) zaměstnavatel v loňském roce, mohla jste si do 15.2. požádat o provedení ročního zúčtování daně. Teď je jedinou cestou podat si daňové přiznání na FÚ sama, termín je do 31.3.
Přiložíte originál Potvrzení, které jste dostala od zaměstnavatele.
Nikdy jsem takové přiznání nedělala, vždycky tam byly i jiné příjmy (autorské honoráře, nájemné apod.), atak nevím jistě, ale mám dojem, že pokud máte pouze příjmy ze závislé činnosti (=zaměstnání), je na to nějaký jednodušší formulář. Pohledejte na stránkách finanční správy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.