Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danove priznani

Od: lenka01 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. V létě jsem měla brigádu a vydělala jsem si nad 10 000 Kč. Z firmy mi poslali roční zúčtovaní daně. Pokud si podám danove priznání, tak mi bude částka té dane vrácena nebo je třeba udelat ještě neco dalšího prosím? A musím pak případně přiložit potvrzení o ročním zúčtovaní daně od toho zaměstnavatele?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z firmy Vám neposlali roční zúčtování daně, ale Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách. Je na Vás, jak s ním naložíte. Měla jse v létě podepsané daňové prohlášení (růžový papír)? Kolik máte na Potvrzení vyčíslenou zálohu na ani?

lenka01
hodnocení

Ano měla jem podepsané prohlášení k dani. Zálohu na daň mám kolem 1500 Kč a přijde mi škoda to nezískat zpět, pokud to jde.

Kdybyste si vzpomněla dřív a kdyby to byl Váš jediný (respektive poslední) zaměstnavatel v loňském roce, mohla jste si do 15.2. požádat o provedení ročního zúčtování daně. Teď je jedinou cestou podat si daňové přiznání na FÚ sama, termín je do 31.3.

lenka01
hodnocení

Děkuji, podám ho. A nevíte prosím zda musím něco přikládat?

Přiložíte originál Potvrzení, které jste dostala od zaměstnavatele.

Nikdy jsem takové přiznání nedělala, vždycky tam byly i jiné příjmy (autorské honoráře, nájemné apod.), atak nevím jistě, ale mám dojem, že pokud máte pouze příjmy ze závislé činnosti (=zaměstnání), je na to nějaký jednodušší formulář. Pohledejte na stránkách finanční správy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]