Nejste přihlášen/a.
pracovní poměr mám na dobu určitou, do 30. 6. Jelikož jsem těhotná a nastoupit na mateřskou dovolenou bych měla někdy v polovině června, chci se zeptat, zda mi pracovní poměr i přesto zanikne.?
Pokud nastoupíte před koncem smlouvy máte to v kapse. Pokud se jedná o smlouvu na dobu zkušební, propustí vás hned ( ale třeba ne, že?
)
Vážně? Víte, to se mi právě nechce věřit. V práci jsem se na to trochu ptala, ale z toho, co mi řekli mi to nevyplývalo. Podle Vás bych se pak do tří let mohla do práce vrátit?
Nejdříve jsem měla smlouvu na 1 rok, pak prodloužili na půl roku, teda do 30. 6. a na mateřskou půjdu na 100% během června, jelikož termín porodu mám koncem července.
Neustále tu žasnu nad tím, jak lidé suverénně odpovídají na něco, čemu evidentně nerozumí - a ještě v takových důležitých věcech ![]()
Pracovní poměr Vám ZANIKNE dnem sjednaným ve smlouvě!
moxa, ale mateřská dovolená, je přece v nějaké ochranné vyjímce, ne? Ted nad tím, přemýšlím znovu, v mateřské vám nesmí dát výpověd´. Zánik pr. smlouvy není výpověd v době mateřstké, ale již ted´ ( sepsaná jako by výpověd´) .
MOXA má pravdu, tohle mi nedošlo .. sypu si popel na hlavu.
V mateřské vám nesmí dát výpověd, ale vy ji nedostanete. Vy ji máte již ted. Vám jen zanikne pracovní poměr.
Má informace byla mylná ![]()
Nebylo to jen na Vás, někdy se tu dočtu fakt nehoráznosti. A pozor, i výpověď je samozřejmě možná v době těhotenství a mateřské, z určitých důvodů (to jen pro příště, to se taky lidi často mýlí...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.