Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanikne pracovní poměr?

Od: hancamamca odpovědí: 7 změna:

pracovní poměr mám na dobu určitou, do 30. 6. Jelikož jsem těhotná a nastoupit na mateřskou dovolenou bych měla někdy v polovině června, chci se zeptat, zda mi pracovní poměr i přesto zanikne.?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x

Pokud nastoupíte před koncem smlouvy máte to v kapse. Pokud se jedná o smlouvu na dobu zkušební, propustí vás hned ( ale třeba ne, že? :) )

hancamamca
hodnocení

Vážně? Víte, to se mi právě nechce věřit. V práci jsem se na to trochu ptala, ale z toho, co mi řekli mi to nevyplývalo. Podle Vás bych se pak do tří let mohla do práce vrátit?

hancamamca
hodnocení

Nejdříve jsem měla smlouvu na 1 rok, pak prodloužili na půl roku, teda do 30. 6. a na mateřskou půjdu na 100% během června, jelikož termín porodu mám koncem července.

moxa*

Neustále tu žasnu nad tím, jak lidé suverénně odpovídají na něco, čemu evidentně nerozumí - a ještě v takových důležitých věcech *bum*

Pracovní poměr Vám ZANIKNE dnem sjednaným ve smlouvě!

fidonet*

moxa, ale mateřská dovolená, je přece v nějaké ochranné vyjímce, ne? Ted nad tím, přemýšlím znovu, v mateřské vám nesmí dát výpověd´. Zánik pr. smlouvy není výpověd v době mateřstké, ale již ted´ ( sepsaná jako by výpověd´) .

MOXA má pravdu, tohle mi nedošlo .. sypu si popel na hlavu.

V mateřské vám nesmí dát výpověd, ale vy ji nedostanete. Vy ji máte již ted. Vám jen zanikne pracovní poměr.

Má informace byla mylná *zed*

moxa*

Nebylo to jen na Vás, někdy se tu dočtu fakt nehoráznosti. A pozor, i výpověď je samozřejmě možná v době těhotenství a mateřské, z určitých důvodů (to jen pro příště, to se taky lidi často mýlí...).

hancamamca
hodnocení

No vida. Děkuji za odpověď. Jsem si to tak taky myslela. Pomohlo by mi jen, pokud by mi smlouvu náhodou prodloužili, ale s tím nepočítám, takže nic. Za pár let až zase budu hledat práci, tak se uvidí, co vůbec bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]