Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení nočního klidu, důkaz?

Od: benda odpovědí: 19 změna:
Dobry den. Mame dlouhotrvajici spor s jednou starsi duchodkyni, ktera bydli pod nami. Vyvrcholilo do takoveho stadia, ze na nas byla zavolana policie. Nicmene nic nebylo.
Pry delame vecer hluk - hazeme vecma, dupeme atd atd. Pricemz jsou to samozrejme kecy. Stezovala si na nas furt od te doby, co jsme se tam nastehovali.
Nedavno nas obvinila z rozbiti schranky (nic jsme neudelali). Ale zarazi me jedna vec. Pokud bude chytra a nahraje nahravku v noci (a je schopna udelat bordel u sebe a nahrat), jak je to potom u prestupkoveho rizeni? Da se to povazovat za dukaz? Prece nikdo nemuze dokazat, ze nejaky dupani pochazi od nas, pokud bude mit pouze audio (dokonce bych rekl i video), obzvlast pokud je to v panelaku..
Da se to lehce zfalsovat.. uz si fakt s ni nevime rady. V podstate nas ustavicne sikanuje.
Diky za rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A děláte bordel nebo ne? Jako že neděláte a důchodkyně by to zkomponovala v Adobe Premiere Pro, jo?

duvhodce
hodnocení

4x

Ono kolikrát kdo ten hluk dělá,tak si to ani neuvědomuje. A myslí si ,že ten pod nima zbytečně prudí

benda
hodnocení

Bordel nedelame. Resp. fakt nevim jestli je slyset chozeni po koberci, ale zlehka naslapuji, kor vecer. S nicim neboucham. Maximalne hraje tv a na tu si nikdy nestezovala.
Zfalsovat to jde velice lehce. Zacne nekde dupat u sebe a hele ma nahravku nahranou.
Je to 7 let trvajici spor. Mela spor i se sousedkou naproti. Na tu se pak vyprdla a zase se vrhla na nas. Nebranim se rict, ze je to sv*ne a zaludek na nejaky falsovani ma.

Tak žaludek na falšování má. A techniku? Bude to natáčet na Aligatora?

benda
hodnocení

Bydli tam s ni syn. Anebo ma mozna i ona chytry telefon. I nokie tlacitkova umi nahravat. I kdyz nevim asi kvalita nic moc. No a.nebo si to vymejsli. Nam nic nepustila.

A syn si nestěžuje?

hanss
hodnocení

0x
Pro ernieho: Jsi mimo.Ne každý důchodce a důchodkyně není technicky zdatný,mi jde k 70 a mám Samsunga10 note a udělám ti nahrávku jakou chceš.

Správně to mělo být formulováno "je technicky nezdatný" ;)

A čistě techniky. Ta nahrávka se Samsungem blablabla o ničem nevypovídá.

Schopností důchodců jsem se samozřejmě dotknout nechtěl. Ti jsou schopni všeho.

hanss
Já vím ty umřeš v padesáti,ty důchodce nebudeš a tvůj příspěvek vypovídá o tvé schopnosti vše

V padesáti už rozhodně neumřu. To vím jistě. Ale nedurděte se, máte můj upřímný obdiv. Myslím to vážně :)

hanss
A správně by to mělo být formulováno: čistě technicky...

Překlepy se nepočítají. Ono jde o to, že nahrávka telefonem a její následná reprodukce nemá z technického hlediska žádnou skutečnou vypovídací hodnotu o úrovni hluku nebo rušení. To by se muselo změřit profesionálními přístroji totiž.

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív bych se chtěla setkat s tím jejím synem, že už toho bylo dost a co navrhuje. Nakonec bych si asi zjistila, ke kterému patří obv. lékaři a šla se za ním poradit, jestli by jí nenechal vyšetřit nebo jí předepsal něco uklidňujícího. Vypadá to příliš, ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Je to pořád lepší, než aby vám ujela ruka a pak se musel zpovídat z fyzického napadení.

hanss
Tak to je rada nad zlato
duvhodce

Zufalé,až hloupé je jít k jejímu lékaři. Jak by bylo vám, kdyby někdo šel za vašim doktorem a dožadoval se, ať vám dá něco na uklidnění.

re4zon
No osobne by me to donutilo se zamyslet, jestli jsem blby ja nebo ten druhy. Ovsem sebereflexe u nekoho, kdo ostatni obvinuje ze smyslenych veci asi nehrozi.
Jinak reseni je jednoduche - ignorace. Nevim, proc se nekdo s cistym svedomim boji nejakych komisi a podobnych kravin. Ruseni klidu se prokazuje jedine merenim hygienou v byte ruseneho. Tak at si ho baba zajisti.
benda
hodnocení

No syn si nikdy nestezoval a nic mi nerekl a to jsem ho videl dostkrat.
Ja jsem clovek, co se takovych veci obava.. asi moc koukam na kriminalky atd. Clovek se kolikrat docetl jaka je u nas spravedlnost apod., tak proste se jen bojim. Uz jsem z ni na palici.
Nerikam, ze v noci treba nejdu na zachod, ale jdu potichu a jestli je to slyset.. no tak proste je to panelak. To ja uz neovlivnim. Spatna izolace holt. Nereknu kdybych tam slapal jak slon, vyhraval rock ale maximalne je tam pustena potichu tv a nebo cvakam mysi...
Ja si taky nestezuju, kdyz tam u nekoho hraje vecer televize anebo ona si kolikrat poustela nahlas pisnicky. Proste to beru.
Tyden je klid a pak najednou zacne busit, ze delame ramus, pricemz furt v noci delame jedno a to same.

Jestli syn vypadá "rozumně", zkuste si s ním slušně promluvit o stížnostech jeho matky. Nanejvýš vás pošle do háje, ale klidně se i můžete dočkat vysvětlení či omluvy.

bendo, napíšu to taky. Pokud bordel neděláte, tak opravdu nevím, čím si lámete hlavu. A pokud máte paranoiu z toho, že budete popotahován za to, že si bába vymýšlí, tak by stálo za to navštívit odbornou pomoc psychologa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]