Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatni paska - daňové bonusy

Od: alenaalena odpovědí: 4 změna:
Dobrý den chtěla bych vědět jestli se daňové bonusy zahrnují do příjmu od zaměstnavatele nebo je to úplně mimo příspěvek od státu jak se bonusy počítají do vyplatni pásky? Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Promiňte, na váš dotaz/nedotaz nelze odpovědět. Můžete být konkrétnější? Co si představujete pod pojmem daňový bonus nebo příspěvek od státu? Nemám tušení, co vás zajímá.

alenaalena
hodnocení

Dobrý den myslím tím daňový bonus od státu který je vyplacen každý měsíc k vyplate dekuji

hodnocení

0x

Taky moc nerozumím Vašemu dotazu.

Daňové bonusy náleží zaměstnanci, který uplatňuje slevu na dani na děti a jeho mzda je tak nízká, že daňová povinnost neumožňuje uplatnění slevy (jednoduše: nízká mzda = malá daň = není z ní už co odečítat). Je-li daňová povinnost nižší neř daňové zvýhodnění, je vzniklý rozdíl mezi daňovým zvýhodněním a daňovou povinnosti daňovým bonusem. Jedná se o případ, kdy plátce daně nejenom že neodvede na dani nic, ale ještě mu finanční úřad vyplatí daňový bonus. Kdž jsem se s tím setkala poprvé, nevěřila jsem vlastním očím, ale už jsem okorala a nedivím se ničemu.

Z logiky věci tedy vyplývá, že to není žádný příjem od zaměstnavatele. Zaměstnavatel odvede méně daně, než by odvedl, kdyby si zaměstnanci děti neuplatňovali. Je to ale daň sražená zaměstnancům ze mzdy, čili buď jim srazí víc nebo míň a odvede to, nejsou to žádné jeho peníze.

No a jak se asi bonusy počítají do výplatní pásky? Zvyšují čistý příjem.

etana*
hodnocení

0x

Jestli se ptáte, zda daňové bonusy zvyšují průměr pro výpočet třeba dovolené, tak nikoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]