Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití alkoholu brčkem

Od: vasekkk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
má nějaký efekt pití alkoholu brčkem? Např tvrdý alkohol nebo pivo. Opiju se dříve?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Viděla jsem pár takových...Opilí tak, že skoro nemohli odejít po svých.
Vykašli se na to, je to nebezpečné *stop*

alteo
Nesmysl... Proč by mělo mít pití brčkem vliv?

figurek*
hodnocení

2x

Taky jsem to slyšel a vyzkoušel. Nemá to žádný zvláštní efekt. Opiješ se úplně stejně.

Ale pit gořalku nebo pivo brčkem? Tomu říkám nápad. *bzum*

hodnocení

1x

no nevím. domů si pivo kupuju v plechovce a z plechovky já piju vždycky všechno brčkem. nemá to na mne žádný rozdílný vliv oproti pití piva ze sklenice nebo z lahve :) naopak, mám pocit, že ze sklenice jsem schopna to pivo vypít rychleji, tedy i efekt se vystaví dřív, protože ho do sebe kopnu v kratším čase.

hodnocení

1x

Uff, myslím, že je to kravina, která nemá fyzikálního základu. Pravda je to co tvrdí smode o CO2.
Alkohol s CO2 se do krve dostane rychleji.
Ovšem pokud přeliju pivo opatrně do skleničky tak, aby nevyprchalo CO2 a vypiju, není rozdílu proti tomu, když to pivo vypiju brčkem.

A pokud se jedná o víno nebo tvrdý alkohol, zde je brčko blbost úplně.

priklad1*

Nemohu posoudit. Nejsem takové prase, abych kupoval pivo v plechovce, nebo v plastu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nezkusil jsem to, ale prý to je skutečně horší, resp. alkohol působí razantněji - člověk se opije dříve a nemá to vlastně pod kontrolou. Zdravím!

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. Rychlejší opití je pravděpodobné. Ale jen u piva nebo alkoholických nápojů sycených CO2. Bublinky CO2 obecně urychlují vstřebávání alkoholu a čím jsou menší, tím je vstřebávání rychlejší (tzn. brčko nápoj více napění). Ověřeno například pitím kořalky jednou osobou a pitím kořalky se zapíjením perlivé vody druhou osobou. Osoba co zapíjí perlivou vodou je "na zemi" paradoxně daleko dříve. Náběh je tedy rychlejší, ale rychleji alkohol i ustupuje. S tim souvisí i: "Ne, víno ne. Zítra řídím. Raději pár piv!" - samozřejmě, neboť pivo obsahuje bublinky a zmizí z krve daleko dříve.

hodnocení

0x

Ne nemá je to jen předsudek.Nejde o to zda vyzunknu pivo na jeden zátah nebo brčkem cucám 5 minut-je tu pořád stejné množství alkoholu.Totéž u tvrdého-pokud vyliju poldeci na ex nebo vysaji brčkem-dostanu do sebe pořád jen to půl deci kořalky!Jak můžum být ovlivněn půldeckou když cítím příznaky až po půl litru třeba.Spíš záleží na odolnost toho kterého jednotlivce. Na někom není poznat po půllitru rumu že něco vypil a jiný je "zmařený" už po jednom deci rumu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]