Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhazov z ÚP?

Od: denyflek odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,
jsem mladá vdaná a aktualne na uradu prace kde se musim udrzet do zari protoze jsem se rozhodla se prihlasit na skolu.
Můj problém je že jsem dlpuho nemohla najit lekarku pro dospele ktera by mne vzala a kdyz konecne ano byla jsem tak nadsena ze jsem sla k ni a zapomnela na navstevu poradkyne na ÚP. doslo mi to bohuzel o 5 dnu pozdeji a kdyz jsem se konecne dovolala pani mi rekla at prijdu v pondeli ji neco rict do spisu protoze uz zahajuje nejaky vyrazovaci rizeni nebo tak.. bohuzel jsem si vzpomnela az po telefonatu ze jsem byla u doktorky a ze by mi to mohla vlastne omluvit a pani jsem dal nezavolala. sla jsem v pondeli k doktorce aby mi zpetne vypsala propustku. Coz udelala a dnes kdyz jsem te pani z UP volala rikala ze uz je zahajene rizeni a ze s tim uz nic neudela jen ji to muzu zalozit do spisu. vyhodi me z up? protoze jsem to dolozila pozde? stalo se to uz nekomu z vasich znamych prosim poradte co mam delat

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

12x
Docela by me, jakozto danoveho poplatnika zajimalo, proc se potrebujete udrzet na UP do zacatku skoly? To je celych 6 mesicu. Proc za Vas ma stat platit zdravotni a treba jeste podporu? Chodte tech 6 mesicu do prace. Nebudete muset resit UP a my Vas nebudeme muset zivit *ee*
Jinak tedy pokud Vam na tom tak zalezelo, tak jste si na to mela dat vetsi pozor. Prijit na propadly termin na urade po 5 dnech mne samotne prijde dost nemozne.
Ono je to asi spis tak, ze jste doktorku ukecala, at Vam da razitko, ze? Doufam, ze na UP nebudou tak blbi a vyradi Vas. Navstevu Dr. jste mela planovanou a mohla jste se omluvit na urade. I kdyby se Vam udelo spatne jste schopna na UP zavolat, vyjma pripadu, kdy Vas treba odvezla RZ. Lekar je od UP 100km, ze jste nestihla oboje? Tomu se take tezko veri, kdyz pisete, ze jste dlouho hledala Dr. v miste.
Tedy jako mlada, zdrava mazejte do prace. Ze Vas to bavi valet se doma. Sorry, ale fakt je mi na bl@ti z toho, ze delam 230h mesicne, abych zivila vycuranky jako jste Vy
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 02. 03. 2020 20:49:20
Prosím mírněte se! Není nutné takto někoho napadat. Raději dotaz ignorujte, díky!
denyflek
hodnocení

na to vam rada odpovim pracovla jsem donedavna na dohodu a pote byla na dobu hospitalizovana a smlouvu na 6 mesicu zadny zamestnavatel co jsem obvolala opravdu nehleda pokud o nejakém víte v okoli olomouce prosim kontaktujte mne 735213583
A jinak se omlouvam ze jsem vas evidentne pohorsila ovsem poprosim vas aby jste na mne tu negativni energii neprenasela vite o mne minimum

hodnocení

4x

@denyflek - zapomnela na navstevu poradkyne na ÚP. doslo mi to bohuzel o 5 dnu pozdeji
Vaše chyba - takže zřejmě budete muset nést následky.

Uchazeč o zaměstnání je povinen:

oznámit důvody, pro které dočasně není schopen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání, nejpozději v den, kdy mu bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu nebo v den uskutečnění ošetření/vyšetření,

Krajská pobočka Úřadu práce uchazeče o zaměstnání z evidence uchazečů o zaměstnání rozhodnutím vyřadí, jestliže:

neoznámí důvody, pro které dočasně není schopen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání, nejpozději v den, kdy mu bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu nebo v den uskutečnění ošetření/vyšetření

uradprace.cz/...

jen bych se rada vyhnula praci co by mne stvala
Píšete, že jste vdaná - ať vás živí manžel. Včetně povinných plateb pojištění samozřejmě.

hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud již bylo zahájeno správní řízení tak proti usnesení se pak můžete odvolat. Pokud máte potvrzení od lékaře, mělo by být dostačující. Ale moc nevěřím tomu, že jste povinnosti uchazeče o zaměstnání porušila jen jednou. Pokud Vás skutečně vyřadí z evidence, bude to znamenat, že 6 měsíců se nemůžete do evidence na ÚP opět přihlásit. A budete si muset hradit zdrav. pojištění sama, pokud si nenajdete zaměstnání.

lipanek
hodnocení

1x

Vracím se k tomuto dotazu.

Docela mě vrtá hlavou, kde má mladá paní denyflek ten ÚP.

Protože dodatečně píše, že je z Olomouckého kraje, tak jsem projela úřady práce v tomto okrese a všechny mají totožnou pracovní dobu. Pondělí a středy mají ranní, potom polední přestávku a odpolední 13 - 17 hodin.

Je s podivem, že mi mladá paní napsala :

denyflek

25.02.20 10:38

u nas ma prave v pondeli kratkou pracovni dobu :/

Takže denyflek, pokud nám řeknete, kde jste registrovaná a já si ověřím, jakou mají pracovní dobu, tak Vám uvěřím. Jinak vzkazuji, že Vám nevěřím.

Takže je vidět, že si mladá paní upravuje všechno, jak potřebuje.

denyflek
hodnocení

btw neobvinuju urad ze by byl zly vim ze je to ma chyba jen bych se rada vyhnula praci co by mne stvala a vystudovala pokud to jinak nepujde klidne do prace pujdu

"Jen bych se ráda vyhnula práci... a vystudovala" Proč jste se tedy na ÚP registrovala a nestudujete?
Vážená ÚPje pro lidi co chtějí pracovat ale nějakým způsobem o práci přišli. Takže pokud na školu nestačíš a myslíš si ,že v září nějak uspěješ a na školu se dostaneš,tak si vyzkoušej co to je pracovat!

jen tak mimo-pokud nechceš pracovat,tak oproč jsi se vůbec na ÚPregistroval? To není povinnost ale PRÁVO!

lee*
@diesel Ja mam takovy pocit, ze slecnu prijmou na VS, ziska status studenta, s tim spojene vyhody a studovat stejne nebude. Rok se bude placat doma s tim, ze zdravotni dal placeno a dalsi rok se poohledne po dalsi VS, co ji vezme bez prijimacek. Takovych "studentu" mame plno

Lee-vypadá to tak.

lipanek
hodnocení

0x

Už neuděláte nic, nedodržela jste, co jste slíbila.

Existuje stojací kalendář, osobní diář, upozornění - poznámky v mobilu, kam si všechny důležité povinnosti můžete zapsat.

Kromě toho, měla jste přijít na ÚP včera v pondělí s tou omluvenkou a ne až dnes v úterý volat.

ÚP má v pondělí delší pracovní dobu, tedy s omluvenkou od lékařky jste se měla vydat přímo na přepážku.

Berte své povinnosti vážně.

I když budete vyřazena, nic se neděje, na krátkodobou brigádu /dohodu/ byste mohla nastoupit okamžitě, dnes není potřeba být na pracovním úřadě, nabídek zaměstnání je dosti. Jinak Vás musí zajistit manžel.

Vidím, že jste vložila nový příspěvek, ano, tak to má být.

denyflek
hodnocení

u nas ma prave v pondeli kratkou pracovni dobu :/

ladycat*
hodnocení

0x

Budete si zdravotní platit sama nebo můžete jít na brigádu.

doplněno 25.02.20 13:18:

ÚP prostě má svoje pravidla, které musíte dodržovat. Musíte prostě plnit všechno, co po vás chtějí. Tak to tam je. Je to jejich systém. Já jsem si v době nezaměstnanosti platila ZP sama. Z pravidel ÚP by mě švihlo. Takže vás i chápu.

znama
hodnocení

0x

Kamarádku vyřadili podobně, jen s tím rozdílem, že si v sobotu sehnala prozatímní práci na dohodu, což je možné, v pondělí zapomněla jít na ÚP a když šla ve středu, už ji vyrazili, že měla přijít ihned.

lee*
@znama Me jen prekvapuje, pro kolik lidi je tezke dodrzovat nejaka pravidla. Na UP jsem byla 2x pri zmene zamestnani na par dni nebo tydnu a pokazde stacilo napsat zprostredkovatelce jen mail. V dnesni dobe internetu v mobilu a wifi zdarma temer vsude snad vazne neni problem napsat z telefonu mail - Dobry den, prosim o vyrazeni z evidence, prave jsem podepsala smlouvu. Dekuji, nacionale. Zabere to tak 2 minuty casu a clovek ma klid.
evca*
Přesně tak ale chtějí vidět pracovní smlouvu. Na úřad vůbec nemusíte vše jde přes email. A oni vás odhlási.anebo se můžete odhlásit sama. Úřad práce není povinny
lee*
@evca Nevim, jestli doslo k nejake zmene, ja na UP byla pred 3 lety, ale po mne nikdo zadnou smlouvu nechtel. I mi to prijde trochu nelogicke, vzdyt se z UP nemusim odhlasovat jen kvuli tomu, ze mam praci, ale treba proto, ze radsi budu OBZP. Netvrdim, ze to tak neni, sama jsem to na netu cetla, jen ze ji nikdo po mne nechtel

donpapa
hodnocení

0x

"Omluvenku" od lékaře jste povinna doložit do osmi kalendářních dnů. Pokud jste dneska potvrzení od lékaře doložila, pak je vše OK.

lee*
Myslim, ze se pletete. Do 8 dnu jste povinen dolozit duvod, proc jste se nedostavil. Je v kompetenci uradu posoudit, zda to byl vazny duvod, pro ktery omluvi. Lze si predstavit asi malo duvodu navstev praktika ktere nevyzadovaly neschopnost a zaroven se to nedalo odlozit. Napr. od noci mam prujem nebo horecku, na UP nejdu, lekar me zneschopni, na UP tohle jiste uznaji. Na druhou stranu pokud mam doktora na druhem konci mesta nez urad, dojedu si pro recept na leky, vezmu si razitko a budu tvrdit ze proto jsem nemohla na UP, tak to je trochu hloupost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]