Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Pracuji u zaměstnavatele jako Doručovatel balíků. Tak je to tak psáno i v pracovní smlouvě a v jednom dodatku je i jaká je náplň mé práce. Nyní po mě chtějí, abych také navíc nabízel jejich další produkty (stavební spoření,účet, pojištění,...atd) a měl za určité období splněn určitý počet uzavřených smluv. Toto budou mít v dalším dodatku abych to podepsal. Ty produkty mi bylo naznačeno, že mám rodinu, tak dětem bych měl uzavřít spoření atd. Nevím, proč bych měl do své pracovní činnosti zatahovat rodinu. Jakmile mám práci hotovou a pracovní doba pro mě skončila, pak je to moje soukromá věc jak já svoje volno trávím, a né abych ještě něco někomu nabízel.
Co mi hrozí, když jim ten dodatek nepodepíšu, když tuto práci vůbec nemám ve smlouvě uvedenou, ale chtějí mi to předhodit v nějakém dodatku? A navíc ani to nesouvisí s mojí pracovním zařazení.
Na druhou stranu, co se může stát, když jim to podepíšu a nebudu to plnit? Vyhrožují odebráním prémií. Ty ale dostávám za balíky.
Děkuji za pomoc.
Nikoho nelze nutit k podpisu čehokoliv s čím nesouhlasí. Každá smlouva a to i dodatky smlouvy musí být vždy projevem svobodné vůle všech smluvních stran.
Takže z toho, že dodatek nepodepíšete, protože s ním nesouhlasíte pro vás neplyne vůbec nic. Samozřejmě je možné, že se Vás zaměstnavatel jakožto potencionálního problémistu může chtít zbavit, ale takové riziko je vždycky.
Pokud jej však podepíšete, uvážete se k plnění povinností v něm uvedeném včetně daných sankcí.
Takže podepsat nebo nepodepsat se mi jeví jako jednoznačné...v žádném případě nepodepisovat.
To, že nejspíš budete bez práce je fakt se kterým se musí počítat vždy, práci si můžete najít novou. Ovšem to, že nebudete plnit svůj závazek Vás s největší pravděpodobností uvrhne do mnohem složitější situace, která pravděpodobně skončí taktéž ukončením pracovního poměru a ještě po dobu trvání pracovního poměru budete mít snížený příjem za neplnění smlouvy.
Zajímalo by mě, jestli je v pořádku když cca po roce přijde zaměstnavatel s dodatkem, ve kterém je, že budu ještě navíc plnit činnost, která je odlišná od pracovního zaměření, které mám v pracovní smlouvě? Byl jsem přijat jako doručovatel balíků a teď navíc mám ještě uhánět lidi na pojištění, půjčky, spoření, atd.. Zaměstnavatel mi řekl, že mám děti, tak ať jim založím spoření.
Nikdo Vás nemůže nutit, to je vydírání. Prostě mu řekněte, že si své děti dáte pojistit, kde vy uznáte za vhodné. Že je to jen na Vás jak se rozhodnete, rozhodně odolejte nátlaku. Jste v právu.
To bych určitě nepodepsal.
Běžte za tím vaším vedoucím a nabídněte mu tu pojistku nebo spoření a řekněte mu že vám váš šéf řekl že máte pojistit rodinu ...
Bohužel jsou dneska zaměstnavatelé tak voprsklý že si za vydatnýho přispění našich politiků (kteří jenom dělají že se na ničem nedohodnou), dělají co chtějí a ještě si stěžují na špatné podmínky k podnikání ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.