Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakování slov

Od: havran* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potrebuji poradit! Mám,přítelkyni, která opakuje po mě slova,nebo je používá,později,např.druhy den,i v SMS zprávách,cokoliv řeknu,jak kdyby,přestala mít svůj názor,co to znamená,takové zrcadlení.Mate někdo takovou,zkušenost,s někým takovým?Nebo kontakt,na psychologa,s vysvětlením!Co za tím může být,např.nevera,nezájem,nějaká apatie! Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Netuším, jak je to u Vaší slečny, ale setkala jsem se již s tímto problémem. Šlo o psychický problém, kdy se dotyčný bál projevovat své myšlenky svými slovy (ať již písemnou formou, nebo při komunikaci). Myslel si o sobě, že se ani vyjadřovat neumí. Měl nízké sebevědomí a nechtěl, aby jeho vyjadřování druzí třeba odsuzovali. I ostýchavost v tom svoji roli sehrála. Tak se vyjadřoval slovy druhých, opakoval jejich názory atd. a domníval se, že je to pro okolí přijatelnější a usnadní mu to komunikaci . Opak byl ale pravdou. Takže pokud Vám na slečně záleží, komunikujte s ní o tom. Možná se Vám svěří s tím, jaký má problém. Možná si ho ani neuvědomuje. Třeba ale potřebuje jen dodat trochu toho sebevědomí, aby se nemusela bát, že napíše nebo řekne něco po svém a ztrapní se před Vámi.

hodnocení

0x
Bezptostřednímu opakování slyšenÿcn slov se říká echolálie. Tohle je ale něco jimého.

dolga*
hodnocení

0x

Našla bych si jinou slečnu, která má své názory a nepřebírá je od jiných.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]