Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení zboží u BonPrix

Od: kolek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nakoupili jsme u BonPrix, poštou. Potřebovali bychom vrátit asi 50% objednávky. Když jsem si četl podmínky vracení do 14ti dnů, narazil jsem na to, že požadují odstoupení od kupní smlouvy zasláním na jejich adresu. Nelze to mailem nebo zaslat bez oznámení. U většiny šopů je možné to udělat mailem. Jak je to tady? Musím zasílat doporučený dopis?

A druhá věc, je možné vrátit část objednávky? O tom opět není v jejich podmínkách zmínka.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

6x

U Bonprixu nakupuji mnho let a za tu dobu jsem také zboží vracela. Balík zabalím, napíši adresu na kterou jej zasílám, svojí adresu a pošlu, bez vyplnění průvodky, bez pojištění, obyčejný balík za co nejméně peněz. Do balíku vyplním vratku, co vracím a proč (nemusím ale já to dělám) a vyplním jak chci zaslat peníze, máte 3 možnosti, na účet, poukázkou, nechat na účtu Bonprix pro další objednávku. Ano klidně vracím jen něco a do 3 týdnů je to vyřešeno, jednou poslané peníze poukázkou a jednou jsem si je u nich nechala na příště. Nic složitého a v balíku se zbožím jste měl i papír na vrácení, nestalo se mi, že by nebyl.

nvxy
hodnocení

2x
Nad čím špekulujete? Vezměte krabici, dejte do ní zboží, přidejte ten lístek se seznamem zboží, co byl v zásilce, tam zaškrtněte, co vracíte, vypiste číslo účtu pro vrácení a odešlete.
mark0ta

Zrovna dneska jsem jim volala, protože jsem byla sama zmatená. Volala jsem kvůli tomu radši k nim na info. Jen jsem zbytečně vymýšlela složitosti. Stačí vzít věci, které nechcete, dát každé do jeho původního sáčku. Přiložíte k tomu Doklad o vrácení zboží, kam napíšete číslo účtu, pokud jste neplatili předem a odešlete na adresu bonprix Sp. z o.o, Dělnická 390, 532 36 Pardubice 2. A je potřeba si uschovat potvrzení o odeslání balíčku, ať můžete případně řešit, kdyby se ztratil a tak.

etana*
hodnocení

0x

Nic o doporučeném psaní tam není, jen psaní do P.O.boxu, formulář je přiložen k té zásilce, co jste dostali. Co vám na tom vadí? Stejně musíte na poštu. Ano, lze.

kolek
hodnocení

Vadí mi na tom, že a) musím platit dvě poštovné, tj. za balík a dopis a musím taky 2x na poštu., protože bych měl čekat na doručení oznámení o odstoupení. Opruz jako koleno.

etana*

Na nic čekat nemusíte a popravdě, posílala jsem nedávno nějaké věci zpět a přidala ten formulář do balíku a peníze mi vrátili za čtrnáct dnů, takže to podle mne na centrálu z depa pošlou sami.

nov
hodnocení

0x

Právo na vrácení zboží - bonprix.cz/... .Je to přesně jak píše etana, stejný postup a do 14 dnů byly peníze na mém účtu.

hodnocení

0x

Jednodušeji to už nejde: Zabalím zboží, které nechci, vyplním formulář, přiložím do balíku a pošlu na adresu uvedenou na lístku. Ve velmi krátké době peníze vrací. Nevím,jestli to stále platí, lepší je balit do co nejmenší krabice, třeba v tašce poštovné bylo dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]