Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Zajímal by mě váš názor na situaci do jaké se dostal můj známý (40 let).Zhruba před 15-ti lety vyhrál v loterii větší obnos peněz.V práci dal výpověď,jelikož je šikovný tak si vlastnoručně opravil barák a nakoupil nějaké nemovitosti které pronajímá a ze kterých mu jdou každý měsíc slušné peníze.Dnes má peněz stále dost,cestovat ho nebaví,ženu nemá,žije "obyčejným" životem a nyní by chtěl zpět do nějaké práce jelikož ho to být stále doma nebaví a chce mezi lidi.Bohužel všichni zaměstnavatelé ho nechtějí a koukají na něj zkrs prsty jelikož si prý odvykl na práci.On se nikde s výhrou nechlubí a tak si všichni myslí že se mu nechtělo pracovat a byl doma na dávkách.Jelikož by se změna hodila i mě tak jsem objížděl zaměstnavatele s ním ale mě bylo nabídnuto málo a jemu rovnou řekli že bohužel nebo že se ozvou ale nakonec nic.Takto jsme byli již ve 12-ti podnicích.Já mu říkal ať normálně řekne u pohovoru pravdu ale to stejně nemělo žádný význam...prostě si prý odvykl pracovat-nevezmou ho.U nás ve vesnici ho všichni považují za "dříče" co byl ochoten sousedům zdarma manuálně pomoci když někdo např. stavěl.Já se přimlouval na personálním u nás ve firmě (přibírají dělníky) ale jak se dozvěděli o tom že nechodil tak dlouho do práce tak mi řekli že tak dlouho nezaměstnaného mají od vedení zákaz přijímat.
Vašeho známého nechápu...a to tak, že vůbec. Pokud nepotřebuje nutně pravidelný příjem, ale chce pracovat (což chápu), ať si otevře svou "firmu" a dělá třeba 4h denně to, co ho baví. Má obrovskou výhodu v tom, že nemusí být v zisku a nemusí pracovat o vidím do nevidím, ale pouze pro zábavu. Může tedy klidně být "na nule", práce mu bude přinášet rozptýlení..a radost. Co víc si může přát?
Je divné, že by ho fakt nikde nechtěli, když umí zastat plno řemesel. Tento um se přece nezapomíná. To je taková diskriminace a je fakt zvláštní a neobvyklé, že to tak některá firma má nastavené. Škoda, že ho cestování nebaví, možná zrovna tam by někoho našel, aby nebyl aspoň tak sám, když nemá štěstí najít zaměstnání.
Taky nevěřím že ve 12 ! podnicích v řadě pána nechtějí z duvodu že si odvykl pracovat...
Všude poptávka po pracovní síle jak odborné tak dělnické a pán ne a ne sehnat.
A jak je psáno tak pán to nedělá z potřeby peněz těch má dost včetně příimu z najmu ale z dlouhé chvíle a nudy doma.
Tak to prostě něco musí sehnat když vlastně jen pro zábavu má možnost a chut dělat cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.