Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetové debaty ohledně povol. rychlosti

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 15 změna:

Zdravím, dneska si trochu zanadávám na lidi v internetových diskuzích. V nejmenované FB automobilové skupině o vozech padla otázka ohledně dopravních přestupků. Nejsem žádnej práskač ale někteří lidé a nejen oni mě fakt dokáží nemile překvapovat v tom, čeho jsou schopni a jací to jsou dobytci. Píšu to tak, jak to cítím, protože mě vadí, jak se někdo chvástá tím, že jel na silnici s maximální povolenou rychlostí 80km/h 200 a to je ještě "slabá" káva. Kdejaké hovado bez prominutí překračuje rychlost jak se mu zlíbí a ještě se tím pochlubí, aby ho další následoval a nedej Bože někoho srazil. Je tohle otázka stylu, image nebo čistého diletanství spojeného s touhou být rebel a zároveň debil? Neříkám nic o tom, když někdo někoho veze na pohotovost nebo manželku do porodnice a jiné akutní případy ale odpusťte, to, co člověk najde na těchto diskuzích to je moc. Bohužel ani to mě nepřekvapuje dnes ale vadí mi to a vadit bude. Kolik řidičů si dokáže sáhnout do svědomí a uvědomit si, že mají zodpovědnost za druhé?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na webu se píšou leckjaké ptákoviny...ať již reálné, tak nereálné.

K rychlosti snad jen toliko..Rychlost (ta vyšší než povolená) snad sama o sobě nemá "na triku" snad žádnou dopravní nehodu, vždy je k té rychlosti něco "navíc" (a to je velmi podstatné, daleko podstatnější než ona rychlost.

Když si vezmu "imaginární" úsek silnice "X", kde je povolena rychlost 50km/h...Tak na té stejné silnici..a tom samém úseku může být v jednom okamžiku rychlost 100km/h (nepovolená) absolutně bezpečná...a v jiném okamžiku rychlost 30km/h (povolená) velmi nebezpečná.

V konečném důsledku, pokud by se v ČR pokutovalo za "bezdůvodně pomalou jízdu" (a že i na to existuje paragraf), tak si myslím, že takových přestupků by bylo zřejmě stejně..jako těch překročení maximální povolené rychlosti.

lee*
hodnocení

3x
Ano. Ja nesouhlasim s prasackym jezdenim, predjizdenim do zatacky, na plne care a s tim valit to 200 po dalnici. Ale vite, co me taky s**e? Strejda ve fabii, co jede po hlavnim tahu 65-70 za sucha, svetla, nalepenej na stredovou caru. Nikomu neuhne, nepusti, s debilnim argumentem, ze ON jede bezpecne. Nesnasim pitomce, co neumi pouzivat blinkry. Nejdriv brzdi, koukate, co se deje, kde vyleti dite nebo zver. A oni laskave daji blinkr az ve chvili kdy toci volantem. Nesnasim nandy (jsem zenska a vsimam si, ze to delaji predevsim zeny) co jedou ve svem rodinnem MPV a nevidi vic, nez ciste jejich pruh. Civi tupe pred sebe a co neni pred nimi jako by neexistovalo. Brala bych ridicaky tem krete**m, co neumi vjet na kruhac. Stoji a cumi dokud siroko daleko neni nikdo. Rychlost neni jedina spatnost na silnici. Jezdim hodne, okolo 80tis rocne. A verte mi, ze se na to pak clovek diva jinak. Pepikovi ze vsi je fuk, jestli dojede do Penny za 14 nebo 17 minut. Ale na tehle dalkach se kazda minuta pocita. Protoze za mesic udelaji hodiny, co jste mohl byt doma. Zrovna ca pred mesicem, jedu z domova po okresce na obchvat, predemnou strejda v malem peugeotu. Jel (nevymyslim si) 30-40 (na 90) - nebyl k tomu zadny duvod. Naprosto nepredvidatelne a bezduvodne brzdil a jel v protismeru. Na probliknuti a zatroubeni vubec nereagoval, jel v protismeru dal (ne blizko stredu, ale regulerne v protismeru). Sorry, ale tomuhle cloveku ridicak nepatri.
Bydlim na malem meste. Sousedovi je ca 50. Ma problem s ocima. Na 10m me nepozna. Ridicak ma porad. K lekari nejde protoze autem jezdi do prace a bude muset az v 65 nebo v kolika. Na kazde krizovatce - klasicky krizeni ulic - prednost zprava - stoji a pousti vsechny. A takovych zazitku mam do mesice hromadu. Uplne nejvetsi klasika u nas - vjizdim z obchvatu do mesta - 2 pruhy - vpravo kamion. Doleva ze zasadne nakybluje nejake blb v mrnavym sr@ci co jede 40. A vite proc? Protoze po 3km je odbocka na Prahu a oni se boji, ze by se do toho leveho uz nedostali. Stejne jako dalsi nesvar - 2 pruhy, u krizovatky se pridava 3 odbocovaci doleva. Ja mam rovne zelenou, ale ridic predemnou jede 30, protoze chce do toho odbocovaciho, ktery je cely prazdny, sviti mu cetvena, tak co by si nedojizdel pomalu a nebrzdil si motorem... Co je mu po tom ze za nim jede 10 aut co chteji rovne, maji zelenou, muzou jet 50 a on je brzdi... Onehda jsem byla v Chomutove, 2 pruhy, jeden zacpa, vlevo prazdno. Tak si tak rikam co to? Vezmu to do leveho, jedu okolo 400m kolony az narazim na zuzeni a zip. A vite co je nejlepsi? Ze pro ty vsechny v te kolone jste agresivni prazak (Ackova firemni znacka) co je SPROSTE PREDJEL. No, zkratka at si nekdo doslapne na vsechny tyhle ridice a neresi jen rychlost

Ty jsi nějaká drsná. Couvat umíš? :)

lee*
@ernie Kupodivu jo. Jen to podelny parkovani by chtelo vypilovat *smich*

Ok, pro piráty jako ty nechávám v zipu díru, aby to bylo plynulé, ovšem sám to nespasím, ostatní jedou motor na kufr :)

Haha to je mi nejake povedome. Dalo by se toho vymyslet i vic.

rv*
hodnocení

2x

To je jak u rybářů. Ti též tahají z vody ryby velké, že jim na to ani ruce nestačí. Ale zakazovat, nebo dokonce trestat takové nevinné lhaní přece nebudeme.

Přesně tohle mě hned napadlo taky. Základem je nezačínat, protože ti další mají vždycky úlovek větší *smich*

hop®
hodnocení

0x

Popsal jsi extrém, někteří jezdí jak debilové, souhlasím. A ještě zkus, prosím, zmínit ty "slušné" řidiče, kteří jezdí na tříproudové pražské magistrále osobákem sedmdesát, pro jistotu na osmdesátce, a nejlépe tři vedle sebe. U kamioňáků pochopím, že jim to na dálnici do kopce víc nejede, U těchle debilů je to jen jejich demence a neznalost vyhlášky...
... a sorry, že jsem si zanadával...

hodnocení

hop@ No jo, když to si právě nevybereš. To je jako s lidskou povahou, hodní lidé jsou špatní za to, že jsou hodní a grázlové jsou špatní za to, že jsou grázlové ale stejně grázl chce mít vždycky navrch, Nezastávám se nikoho, jen říkám, že není ok jet ani moc pomalu ani moc rychle. Po tříproudé pražské magistrále nejezdím ale umím si představit, co prožíváš, když takovéto řidiče potkáš na té silnici. Neznalost vyhlášky je málo. Můj táta by řekl, že jen analfabet nerozumí ale oni tomu rozumět nechtějí. Neomlouvej se, začal jsem já ale pochopil jsi ten princip, proč jsem to napsal.

hop®

Dobře, budu upřímnej. Já občas dostávám pokuty za rychlost, často tou služební dodávkou jezdím rychlejc, než je povoleno. Ale za těch 40 let co mám papíry už mám nějaký zkušenosti, mám trošku odhad na to co si s jakým vozidlem můžu dovolit, a už dokážu odhadnou i ostatní řidiče, jestli mi tam proti pravidlům vjedou.
Klidně a rád jsem ten nejpomalejší, když se motám třeba okolo pražského "Taškentu", večer tam bývá tma a je tam hodně přechodů. Ale když vidím, že je prázdno, že nemám koho ohrozit, tak prostě trošku přidám...
V pravidlech je, že řidič má umožnit předjetí rychlejším vozidlům - občas je v Praze nejrychlejší pravý pruh, protože "rychlí" dementi jedou v levym, sakra proč, když pravej je volnej?
A bohužel je podobná situace i na dálnicích, kde předjetí zprava už je nejen nelogické, ale i proti předpisům...

hodnocení

0x

Nechápu, že když ti to vadí, proč ty diskuze čteš? Evidentně takové piráty nepotkáváš, dvoustovka je pro tebe foukaným litrovým tříhrnkem nedosažitelná kosmická rychlost, tak je musíš vyhledávat na fórech a pak si zanadávat. Jinak cajk?

hodnocení

ernie@ Kdepak, já jsem na to narazil náhodou, ani jsem to nehledal. Nevyhledávám piráty silnice a ani nebudu ale chci, aby se lidi zamysleli nad tím, jak se chovají a to už jen z principu. Nebudu to svádět na špatnou náladu ale koho by čtení těch věcí potěšilo?

Jak jako zamysleli? Nad tím, že píšou, že jezděj dvasta? Dvasta se nedá jezdit u nás běžně. Navíc je to rychlost, která vyžaduje celkem slušnou dávku soustředění, dobrého vidění a fyzické kondice. Takže většinou to budou kecalové, co měli na tachometru 150 a smrt v očích.

jabraka*
hodnocení

0x

A co říkáte na vlakové přejezdy?To je ale jako v blázinci!

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]