Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dneska si trochu zanadávám na lidi v internetových diskuzích. V nejmenované FB automobilové skupině o vozech padla otázka ohledně dopravních přestupků. Nejsem žádnej práskač ale někteří lidé a nejen oni mě fakt dokáží nemile překvapovat v tom, čeho jsou schopni a jací to jsou dobytci. Píšu to tak, jak to cítím, protože mě vadí, jak se někdo chvástá tím, že jel na silnici s maximální povolenou rychlostí 80km/h 200 a to je ještě "slabá" káva. Kdejaké hovado bez prominutí překračuje rychlost jak se mu zlíbí a ještě se tím pochlubí, aby ho další následoval a nedej Bože někoho srazil. Je tohle otázka stylu, image nebo čistého diletanství spojeného s touhou být rebel a zároveň debil? Neříkám nic o tom, když někdo někoho veze na pohotovost nebo manželku do porodnice a jiné akutní případy ale odpusťte, to, co člověk najde na těchto diskuzích to je moc. Bohužel ani to mě nepřekvapuje dnes ale vadí mi to a vadit bude. Kolik řidičů si dokáže sáhnout do svědomí a uvědomit si, že mají zodpovědnost za druhé?
Na webu se píšou leckjaké ptákoviny...ať již reálné, tak nereálné.
K rychlosti snad jen toliko..Rychlost (ta vyšší než povolená) snad sama o sobě nemá "na triku" snad žádnou dopravní nehodu, vždy je k té rychlosti něco "navíc" (a to je velmi podstatné, daleko podstatnější než ona rychlost.
Když si vezmu "imaginární" úsek silnice "X", kde je povolena rychlost 50km/h...Tak na té stejné silnici..a tom samém úseku může být v jednom okamžiku rychlost 100km/h (nepovolená) absolutně bezpečná...a v jiném okamžiku rychlost 30km/h (povolená) velmi nebezpečná.
V konečném důsledku, pokud by se v ČR pokutovalo za "bezdůvodně pomalou jízdu" (a že i na to existuje paragraf), tak si myslím, že takových přestupků by bylo zřejmě stejně..jako těch překročení maximální povolené rychlosti.
Ok, pro piráty jako ty nechávám v zipu díru, aby to bylo plynulé, ovšem sám to nespasím, ostatní jedou motor na kufr
Popsal jsi extrém, někteří jezdí jak debilové, souhlasím. A ještě zkus, prosím, zmínit ty "slušné" řidiče, kteří jezdí na tříproudové pražské magistrále osobákem sedmdesát, pro jistotu na osmdesátce, a nejlépe tři vedle sebe. U kamioňáků pochopím, že jim to na dálnici do kopce víc nejede, U těchle debilů je to jen jejich demence a neznalost vyhlášky...
... a sorry, že jsem si zanadával...
hop@ No jo, když to si právě nevybereš. To je jako s lidskou povahou, hodní lidé jsou špatní za to, že jsou hodní a grázlové jsou špatní za to, že jsou grázlové ale stejně grázl chce mít vždycky navrch, Nezastávám se nikoho, jen říkám, že není ok jet ani moc pomalu ani moc rychle. Po tříproudé pražské magistrále nejezdím ale umím si představit, co prožíváš, když takovéto řidiče potkáš na té silnici. Neznalost vyhlášky je málo. Můj táta by řekl, že jen analfabet nerozumí ale oni tomu rozumět nechtějí. Neomlouvej se, začal jsem já ale pochopil jsi ten princip, proč jsem to napsal.
Dobře, budu upřímnej. Já občas dostávám pokuty za rychlost, často tou služební dodávkou jezdím rychlejc, než je povoleno. Ale za těch 40 let co mám papíry už mám nějaký zkušenosti, mám trošku odhad na to co si s jakým vozidlem můžu dovolit, a už dokážu odhadnou i ostatní řidiče, jestli mi tam proti pravidlům vjedou.
Klidně a rád jsem ten nejpomalejší, když se motám třeba okolo pražského "Taškentu", večer tam bývá tma a je tam hodně přechodů. Ale když vidím, že je prázdno, že nemám koho ohrozit, tak prostě trošku přidám...
V pravidlech je, že řidič má umožnit předjetí rychlejším vozidlům - občas je v Praze nejrychlejší pravý pruh, protože "rychlí" dementi jedou v levym, sakra proč, když pravej je volnej?
A bohužel je podobná situace i na dálnicích, kde předjetí zprava už je nejen nelogické, ale i proti předpisům...
Nechápu, že když ti to vadí, proč ty diskuze čteš? Evidentně takové piráty nepotkáváš, dvoustovka je pro tebe foukaným litrovým tříhrnkem nedosažitelná kosmická rychlost, tak je musíš vyhledávat na fórech a pak si zanadávat. Jinak cajk?
ernie@ Kdepak, já jsem na to narazil náhodou, ani jsem to nehledal. Nevyhledávám piráty silnice a ani nebudu ale chci, aby se lidi zamysleli nad tím, jak se chovají a to už jen z principu. Nebudu to svádět na špatnou náladu ale koho by čtení těch věcí potěšilo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.