Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zboží vyrobené v Číně

Od: delina® odpovědí: 6 změna:

Koupila jsem si přes e shop vakuové úložné pytle. Uložila jsem do nich věci a měla radost, že jsem opravdu ušetřila místo. Při likvidaci obalů jsem si všimla, že je tam Made in China. Je možnost, že jsem si domů mohla zanést coronavir/ třeba zanesený při výrobě věcí/ nebo lze věřit hygienikům, že by na věcech dlouhodobě nepřežil? Docela jsem dostala strach. Ale v obchodech je tolik výrobků z číny, že by se asi musel bát půl národa, mnohdy ani nevíme, že je to z Číny. jaký máte názor?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Hlavně nepodléhat panice nejhorší smrt je prý z vyděšení

hodnocení

2x

1. Z Číny je dnes všechno, nic s tím nenaděláte. Pokud jste jej koupila v českém eshopu, nespíše byly vyrobeny i přepraveny před prvním výskytem koronairu.

2. Co se týče toho, jak dlouho virus přežije mimo hostitele, tak přestože se objevují různá čísla (nejčastěji cca 14 dní), přesně se to neví. Strašně záleží na teplotě, vlkosti, složení okolí a záření, kterému je virus vystaven. Za příhodných podmínek to ale jistě budou týdny či měsíce, možná i roky, naopak v nepříznivém prostředí jen hodiny, nebo i méně..

doplněno 22.02.20 18:15:

Právěže už našli chlapa, co se to u něj údajně projevilo až po 27 dnech. seznamzpravy.cz/...

Vzhledem k tomu, jak krátce je ten virus znám, tak stejně ještě vše bude jinak. Hůř.

amfr

Virus 2019-nCoV..14 dní přežije v člověku neviděn, inkubační čas. Mimo hostitele, na povrchu věcí nově prý vegetuje až 9 dní (podle Journal of Hospital Infection). Původní info - to bylo 45 minut. Odolnost viru mimo hostitele (podle profesora Guntera Kampfa z německého Institutu hygieny a enviromentální medicíny) zvyšuje nízká teplota a vysoká vlhkost.

V / na pytli se viru nejspíš nelíbí vůbec. *vezen*:-D Mně se ale nelíbí, že výskyt choroby je v okolí Milána - jen skok k tomu, aby ho babičce / dědovi k nám třeba dovezli bujaří lyžaři, co se navrátí z Italských Dolomit.

hodnocení

1x

Stále jsou doručovány balíčky z Číny, prý se zboží stále dováží, dnes jsem četla, že se vir objevil v moči nemocných a i po uzdravení zůstává v těle. Kvůli strachu z koronaviru nevidíme jiné hrozby, které nás opravdu mohou ohrozit , a nejen nás, ale děti, vnuky. S čím můžeme něco dělat, to neřešíme a co neovlivníme, z toho máme strach. Myjte si ruce a dodržujte základní hygienu, určitě nežijete v centru nákazy, tak na to nemyslete a užívejte si život.

torrrent*
hodnocení

0x
Ano urcite mate korononavir. Okamzite bych se hlasil na Bulovce

hodnocení

0x
Doporučuji vše made in china nechat odbornou firmou odvézt do spalovny nebezpečných odpadů. Ovšem z bytu budete mít holobyt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]