Nejste přihlášen/a.
Je mi líto, ale maminka si zadělává na "mamánka". Pokud tě dobře vychovala, pak jistě ví, že v 17 letech ti může věřit a může tě tam nechat přespat. Těmi požadavky naopak jen potvrzuje, že nevěří především sama sobě a svému stylu výchovy.
Zkus si moje povídání nějak překousat a pro ni přijatelným způsobem jí to podat. Ovšem pokud povolí, nesmíš ji zklamat!
Možná by maminka povolila, kdybys jí slíbil, že se jí třeba každou půlhodinu z oslavy ozveš, aby věděla, že jsi opravdu v pořádku - až do doby než půjdeš spát. Ale byla by to velká zkouška důvěry, ve která bys ji nesměl zklamat. Je mi jasné, že se oslavy chceš zúčastnit a přeji Ti to, na druhou stranu rozumím i Tvé mamce, že o Tebe má strach.
A kdybys měl přijet po půlnoci autem, tak by mamka šla klidně spát, anebo by stejně čekala, až se v pořádku vrátíš?
Tak to zní samozřejmě logicky, v tom má mamka pravdu, že ten půlnoční návrat domů by pro Tebe fungoval jako "brzda" před alkoholem, kdyby sis chtěl dát nějakou skleničku.
Je škoda, že Ti mamka nedůvěřuje a nevím, jestli už jsi ji někdy v tomhle nějak zklamal, anebo je to jen její vnitřní obava před Tvojí "první opičkou". Můžeš zkusit argumentovat tím, že jsi chtěl jet autem takže by ses stejně neopil, a to že doprava selhala nic nemění na tom, že se prostě opít nechceš, třeba to mamka pochopí a povolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.