Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teploměr problém

Od: mirka4 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Včera jsme koupili teploměr lékařský bezrtutovy CELSIUS NEW. Po změření teploty a setřepání bylo možné až po 2hodinách opět možné použít. Po dnešním měření jsme provedli to samé ale teplota zustala na hodnotě po změření. Krabičku ve které byl teploměr jsme ale zahodili a zustal nám obal ve kterém máme teploměr vložený. Jak to bude se zárukou? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já stále tvrdím, že jak je něco Eko, Bio, nebo nedejbůh Euro, tak to stojí za úplné ho*no. Do této kategorie plně spadají i lékařské teploměry bez rtuti. Ještě jsem nezažil nejaký, který by fungoval přesně a spolehlivě, jako rtuťový. Zkoušeli jsme lihové i mnoho digitálních, ale holt je to problém. Můžete zkusit reklamaci, ale v lepším případě Vám jeden šmejd vymění za jiný šmejd, který funguje (čti nefunguje) stejně jako ten původní.

Proto mám celkem jednoduchou radu - jistě někde v okolí, či zaměstnání znáte někoho z Ukrajiny. No a tito lidé mnohdy dokáží přivézt a prodat za celkem lidové ceny pravé, poctivé a fungující rtuťové teploměry.

hodnocení

3x

V dnešní době jen digitální teploměr, stojí pár kaček a je spolehlivý a rychlý.

doplněno 23.02.20 10:56:

Používáme v rodíně několik těchto teploměrů a spokojenost.

Já jsem teda naopak ještě dobrý digitální teploměr, určený pro domácí použití nepotkal. Stejně jako měřič tlaku. Tři tlakoměry (různé typy stejného výrobce) měří každý jinak a když jsem je nechal známým z nemocnice porovnat s klasickým rtuťovým tlakoměrem, nesouhlasil ani jeden.

liska5

Dobrý den, Magdone. Před lety jsem koupila tonometr Omron. Porovnávali jsme s doktorem hodnoty, co naměřil on klasickým a já tím mým a kupodivu to pokaždé sedělo. Mám ho určitě dvanáct let a pořád měří přesně. Liška

Jinak zlatý rtuťový teploměry!

Ano, to je pravda. Je rychlý a spolehlivý. Jen ty čísla, co se na něm objevují,mají, bohužel, se skutečnou telotou těla dost málo společného. Prostě řečeno - opakovaným měřením nakonec naměříte požadovanou teplotu *smich*

hop®
hodnocení

2x

Původní originální obal je nutný, pouze pokud vracíte zboží po nákupu přes internet ve 14denní lhůtě bez udání důvodu. Na záruční opravu potřeba není.

hodnocení

1x

Já koupil za pár korun dva normální rtuťové do rezervy z Aliexpressu. Přesnost je Ok. Digitální teploměry jsou bohužel šmejdy :(

hodnocení

0x

Jen upřesnění - jak mohla teplota po setřepání zůstat na hodnotě po změření? To nechápu. Tak sníží se ta teplota setřepáním nebo ne?

liska5
hodnocení

0x

Ten typ neznám, mám jiný, který se ovládá zmáčknutím čudlíku. Nemáte na tom teploměru nějaké tlačítko? Běžte se aspoň poradit tam, kde jste ho koupili. Třeba to chce nějaký jednoduchý fígl.

5 sekund hledání na googlu a dočetl jsem se, že je to sklepávací teploměr a že je v balení sklepávadlo pro jednodušší sklepávání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]