Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty - kraceni

Od: chlamak* odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by mne, když si vemu třeba na dva týdny dítě na prázdiny k sobě. Mám právo bejvalce poslat o polovinu menši výživné za ten měsíc? (Předem) Předpokládám že ano, protože v opačném připadě to není výživné na dítě ale pro matku dítěte.. Nevíte jak to je?

Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

Podle zákona se to krátit nesmí. Ovšem záleží na dohodě s matkou, třeba na to přistoupí. V tomto případě bych chtěla podepsaný papír...

chlamak*
hodnocení

Jo, děkuji Vam za odpoveď. Myslím že domluva bude možná i když už pochybuji o normálnosti těchto našich zákonů. Když bych měl kluka měsíc, budu ho živit já a penízky pošlu bývalé mamince... to je uhozené... *zed*

myse*

to sice jo, ale maminka vám ho pošle komplet vybaveného, obutého, s léky sebou atd...

alimenty nejsou jenom o jídle...

veselka*
hodnocení

0x

To udělat nesmíte, protože alimenty nezahrnují pouze výživu dětí jako takovou, ale mají v nich být zohledněny i mimořádné výdaje jako jsou kroužky, tábory, léky apod.

Co bych však udělala, pokud to činíte, nepřispívila bych matce nad rámec výživného, pokud se Vám takové náklady zdají nepřiměřené. Protože vše má být, jak jsem již řekla, zohledněno ve výživném.

Mimo jiné tento postup nám doporučila soudkyně, když řešila zvýšení výživného a my s manželem doložili co vše nad rámec výživného dětem platíme a vyšší výživné je pro nás tím pádem naprosto zničující.

Ještě dodám, že v konečném důsledku, kdyby ex nebyla hamtavá, si právě ona pohorší, protože už nekoupíme nic, stejně jako dětem nedáme žádné peníze, jako doposud, které ony dávali právě jí.

chlamak*
hodnocení

Je to pravda co pisete. Jenomze nekupte diteti... On sice rekne "tati, nechci nic, nedelej si starosti" ale kdyz blbnem venku s micem, ma durch promocene boty a druhe sebou nema, nechci aby onemocnel, proste ty nove botasky koupim.. :)

Dekuji vsem za odpovedi, pochopitelne nebudu nic kratit, to mne jenom zajimalo z principu..

Rad dam synovi take neco navic, je men to predse syn - moje krev a mame se radi :)

myse*

Ale jo, přesně vím, o čem tady píšete.. Taky mám děti - vlastní i nevlastní. Svoje posílám na víkend s obr taškou, s věcmi na doma, na ven a hezkýma, pokud by někam jeli... Boty dvoje, bundy dvoje...

A nevlastní syn chodí v tom nejhorším co doma našli... Tak trochu jako socka...Nechápu proč to dělá, ale je to tak... Snažím se to neřešit a pokud plánujeme akci, dáváme vědět předem co si má přinést. U nás má stabilně náhradní oblečení i boty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]