Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka při PN

Od: peter* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem v pracovní neschopnosti (operace tříselné kýly) a zároveň ve výpovědní lhůtě, která mi končí k 29.2.2020. Od 2.3.2020 jdu do nového zaměstnání a musím absolvovat vstupní prohlídku (co se týče výpisu z karty obvodního lékaře, tam asi nebude problém), je to problém, že jsem v PN? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

2. března už v neschopnosti nebudete - zeptejte se zaměstnavatele, zda můžete prohlídku absolvovat hned tento den. Záleží na jeho interních podmínkách, druhu práce atd.

liska5
hodnocení

0x

Když končíte PN, tak snad jdete k lékaři. Předem mu zavolejte, že byste to chtěl spojit se vstup. prohlídkou, kvůli termínům. Mohl by vaši situaci pochopit.

hodnocení

0x

Dokud jste v PN, asi vám žádný lékař neudělá vstupní prohlídku, kam se píše schopen uvedeného zaměstnání nebo neschopen. Ten lékař přece neví, zda se vám nemoc za 14 dní nezkomplikuje a nebudete nakonec neschopen dané práce. Pod to se žádný lékař nepodepíše.navíc jdete k jinému lékaři než u kterého budete ukončovat PN Jediná cesta je, nechat si ukončit PN a pak jít na vstupní prohlídku.

hodnocení

0x

Já v tom problém nevidém,ale nevím na jakou pozici nastupujete!

Jinak asi máte vycházky? Pokud ne tak i toto lze obejít s tím,že stejně musíte pro kartu k OL.JInak řečeno-vůbec bych toto neřešil!

Ve chvíli PN třeba na operovanou kýlu vás žádný doktor nenechá projít vstupní prohlídkou, že jste schopný nástupu. V této chvíli schopný nejste a po pravdě, žádný zaměstnavatel si nevezmě nemocného pracovníka a lékař pro vstupní prohlídku daného závodu je vždy loajální vůči svému podniku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]