Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se v tomhle článku ( zpmvcr.cz/... dočetl, že mé jedno pivo denně je RIZIKO a zdravotní. Ach jo. A přitom si dávám méně stupňů, to nejlevnější v supermarketu.
Ale ještě více mě překvapilo to tvrzení o prokázaném vlivu na rakovinu. Opravdu?
Nějak se mi to nezdá. Trochu piva nebo vína je spíš pro zdraví prospěšné než naopak.
Vzniku rakoviny spíš napomáhá genetika, nezřízený životní styl, kouření cigaret, atd.
P. S. Ale pokud můžete, kupte si nějaké kvalitnější pivo. Pak jsou tady řeči o nekvalitních potravinách, což absolutně není pravda.
Tyhle články mají jednoznačně pozitivní vliv, při jejich čtení dostávám chuť na pivo.
No a když už se bavíme o rakovině. Z jedné kapky kuchyňského oleje ukápnuté na horkou plotnu se uvolní taková kvanta karcinogenů, že bezpečnou koncentraci ve vzduchu překročí asi 330krát.
Odtud moje rada pro všechny fanatiky zdravé výživy. Až vám doma kápne kapka oleje na horkou plotnu, popadněte se za nos a v panice prchejte.
Problém vidím spíš v tom vašem "to nejlevnější v supermarketu". Čert ví co do sebe lijete za chemické šmakulády.
Ale kdepak. U nás je významný jen jeden druh piva - plzeňské / Pilsner. Chce to vycestovat a zkoušet i jiné způsoby - např západ Německa (Hamburk), Belgii, Anglii. To plzenske je pravda nejlepsi u nas. Ale to se netyka tech sragor ze supermarketu, co stoji kolikrat min nez obycejna voda.
1 pivo denně? To tvrdí v tomto článku mluvčí pojišťovny. Proč asi?
V druhém odstavci se píše: "Hranicí škodlivosti pití alkoholu je u mužů konzumace 40 až 60 gramů alkoholu, u žen 20 až 40 gramů. Co to znamená konkrétně? V případě mužů jsou to dvě až tři piva, čtyři až šest decilitrů vína nebo dva až tři panáky tvrdého. U žen stačí ubrat o skleničku. Cokoliv je přes hranici 60 gramů u mužů a 40 gramů u žen, už je rizikové pití. Se všemi neblahými následky a důsledky."
Poškození nervového systému (neurotoxicita) – negativně působí již denní dávky 20-60 g čistého alkoholu, což odpovídá přibližně 1 l piva nebo 0,5 l vína.
Rakovina možná až za druhé. Podstatné na tom je ta opakovaná konzumace (v malém). Neboli stokrát nic umořilo osla = když se spojí několik (nepříjemných) maličkostí, které sice samy o sobě třeba nemusí až tolik znamenat, může se stát, že se z nich stane tak velké břemeno, které už neunesete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.