Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uherské Hradiště - zaměstnanost

Od: fonder* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, řešíme s novomanželkou aktuální otázku bydlení a naskytla se možnost přestěhovat se do UH, kde můžeme přechodný čas (než si něco postavíme) bydlet v domě po rodičích manželky. Jelikož pocházím ze Svitav a pracuji v Brně, chtěl bych se místních zeptat na "život" v UH. V současné době mně hlavně zajímá, jak je to v regionu se zaměstnáním. Děkuji...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

0x

No ve zlínském kraji je to s prací nic moc, já bych raději pracovala v Brně

brunetka
hodnocení

0x

Brno je sice ohledně zaměstnání ve výhodě svou velikostí, ale vše má pro i proti. Ačkoli teď bydlím na okrese KM, tak do svých 27 let jsem bydlela právě poblíž Uh. Hradiště. A můžu říct, že mě osobně to táhne zpět. Záleží, v jakém oboru byste práci hledali, ale úplně beznadějné to tam není, kroměřížsko je na tom určitě hůř. Chleba je tam o dvou kůrkách jako kdekoli jinde, ovzduší lepší, než v centru Brna, společenské vyžití a celková kultura jsou na velmi dobré úrovni, a co se týká např. podmínek pro malé děti (hřiště aj.), tak záleží taky na konkrétní části Uherského Hradiště.

durancea*
hodnocení

0x

V "okrese" UH práce jako asi všude - nijak výrazné oproti průměru republiky. Manžel obavy o práci už rok - řeší to tím, že si na internetu vyhledává případnou možnou práci, neznám Váš obor, ale např. ve Zlíně by práci pro VŠ nebo SŠ prý našel jistě (na dojíždění z UH to případně jde, minimálně na pár roků určitě).

Bydlím na Slovácku teprv 3 roky - lidé vstřícní, pořád teplo :)) , UH město není ošklivé, záleží na tom, co je pro Vás prioritou (kultura, sport, děti?). Manželka určitě své rodné město zná, je třeba si ujasnit spolu, co od toho očekáváte.

Z hlediska práce bych opravdu mrkla na nabídku na netu a zřejmě bych v případě, že "možná jde jen o přestupnou stanici na pár let" neváhala to zkusit - znám Svitavsko a myslím, že je chudší, možná budete mile překvapen.

fonder*
hodnocení

děkuji za povzbudivé informace. Jak už bylo kdysi řečeno, každý bude mít život takový, jaký si ho udělá. Já z UH strach nemám, líbí se mně tam, jsou tam pěkný cyklostezky, prostor pro děti, kultura, atd. S prací si už také hlavu nedělám, buď něco seženu v okolí (letos dálkově končím ekon. ing.) nebo budu dojíždět do Brna do současného zaměstnání. Na dojíždění jsem zvyklý. Hlavně, že se tam bude líbit rodině, to je pro mně rozhodující:)) Přeji pěkný den všem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]