Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panické ataky ve vaně

Od: radsinikdo odpovědí: 8 změna:

Je mi moc trápné psát to sem, ale už si se sebou opravdu nevím rady... Každý den mám ve vaně záchvat paniky. ANO, VE VANĚ. O to trapnější to je.Klepu se už jenom při myšlence, že mám do vany jít a ve vaně se to projeví naplno: Ztuhnou mi svaly, třeští mi hlava, někdy mám bolesti na hrudi a špatně se mi dýchá a mám strach, že omdlím. Ze začátku to byly jen úzkosti a postupně mi to vygradovalo až v tohle. Beru na to sice léky, ty už mi ale poslední dobou moc nezabírají. Za týden jedu k doktorovi, ale mám pocit, že se strach stupňuje už každým dnem. Chtěla jsem se zeptat, jestli se stejným problémem nemáte zkušenosti nebo jestli nevíte, co s tím. Myslím. že kdybych měla paniku z čehokoliv jiného, co není v životě tak důležité, bylo by to pořád lepší. Je mi strašně trapné, že jsem to sem napsala. Omlouvám se. Neodsuzujte mě.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A to máte jen ve vaně? jinač jste ok?

Pak teda asi hloupá ale logická rada.Nekoupat se ve vaně.Pořídit si sprcháč a hotovo.

Já se bojím v letadle tak mám holt smulu a nelezu tam...

hodnocení

2x
Zejmě trpíte ablutofobií. Často za takovou poruchou stojí traumatický zážitek spojený s vodou. Někdo se bojí sprchy někdo naopak vany. Často touto fobií trpí děti a ženy. Přečtěte si tento článek netinbag.com/... Pokud fobii nedokážete ovládat a čelit ji, pomůže vám jedině psychiatr nebo psychoterapeut. Ale k němu již zřejmě docházíte. Moji kamarádce k vyléčení fobie pomohla hypnóza.
radsinikdo
hodnocení

Děkuji moc.

hodnocení

2x

To chce odborníka - psycholog (ten doporučí vhodné terapie atd.) případně pak psychiatr. Ten může napsat vhodné léčivo, pokud sama toto nezvládnete. Píšete, že léky berete. Možná to bude chtít předepsat jiné. Ale jen odborník pomůže najít příčinu Vašich potíží.

liska5
hodnocení

0x

Vyhledala bych psychoterapeuta, co se zabývá regresní terapií. JInak bych se vaně zatím vyhýbala a chodila jen do sprchy.

radsinikdo
hodnocení

Nemám to jen ve vaně. Mám to i z dalších věcí, ale v menší míře. Ty konkrétní věci sem teď nechci psát. A sprcháč si pořídit nemůžu, mám ten problém i v něm.

joudic*
tak holt psychiatrie a vykachlikovana koupelna s kanalem a sprchou ve zdi

radsinikdo
hodnocení

Asi to tak bude. Buď si pomůžu sama nebo to musím probrat s lékařem. Uzavřela byste, prosím, otázku? Děkuji.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 19. 02. 2020 21:35:05
Dobře, dotaz uzavřen na Vaše přání...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]