Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matka neumí ani telefonovat a vydírá mě

Od: alpen odpovědí: 53 změna:

Matka přes 75let je velmi čilá, ale úplně mimo a uječená.Matka před týdnem dobila kredit 200Kč, během 3 dnů bez kreditu a řvala a ječela jak pominutá, že jí někdo kredit ukradl (někdo cizí) A že jí mám obstarat novou SIM za to levnější volání (1,8Kč oproti dosavadnímu 4,50Kč) Zjistil jsem že nepoložila hovor a protistrana také ne, tak 45 min běžel tichý "hovor" než se vybil kredit. Obstaral jsem ji novou SIM s upozorněním dopředu že bude mět nové číslo, souhlasila. Za 100Kč SIM s kreditem 200Kč. SIM jsem jí dal do mobilu a řekl že může už volat. Dnes mě matka velmi zle a naštvaně povídala, že jí mám do mobilu dát tu kartu ! Řekl jsem jí že už nevím co po mě chce, že nechápu. Tak mě ukázala starou SIM, říkám jí že jsem jí schoval pro případ, že na té staré SIM má nějaké důležité číslo uložené. Pak mě zase začala tvrdit, že jí bratr řekl, že má nějaké divné nové číslo (792...) To už jsem jsem nevydržel. A nakonec mě vpálila, že jí mám do mobilu dát její číslo ! A do toho zesílila na plné pecky TV, protože ví že to nemám rád, když musím ještě přeřvávat takto puštěnou TV na plné pecky. Tohle už opravdu nedávám, nakonec mě začala vydírat že zruší darování půlky domu mě. Pozdě v noci ve všední dny 23hod, 00.00hod má TV se zvukem velmi hlasitě, typicky s reklamou, která řve jak známo ještě více než normální pořady. Musím spávat se špunty v uších i když jsem v jiném poschodí. Matka k tomu řekne, že druzí taky nespí a co.

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

7x

Co si pamatuji - matka vám prohledává odpadky, chce více topit u ní v pokoji, TV naplno je zde po několikáté atd. Jste již mnoho let plnoletý, proč nebydlíte sám někde jinde. Ovšem to nejde neboť se bojíte, že přidete o půl domu. Majetku se držíte jak ho.no košile, tak si nestěžujte. Fňukáte jak stará Kurečková. Otázku jste nepoložil, tudíž není nač odpovídat.

hodnocení

7x
Všeobecné pravidlo dobrých vztahů v rodině je: nikdy nebydlet pod jednou střechou s rodiči. Myšleno v dospělosti, pochopitelně.

hodnocení

5x

Lidé v tomto věku ztrácejí schopnosti, které jsou mladým samozřejmé. Zejména jsou to věci týkající se elektroniky a postupů, které nebyly v jejich životě běžné. Pracuje zde demence a té se nevyhne nikdo. Doporučuju obstarat tarif, který má po zaplacení paušálu neomezené volání. Třeba u O2 mají za 300 Kč měsíčně asi 10 000 minut volných právě pro seniory, chce to tam dojít a zeptat se na možnosti. Jsou různě i seniorské tarify u jiných operátorů. Radím tohle vše zařizovat za matku, protože ona nepochopí, co děláte ani si to nebude pamatovat. Zařiďte a odevzdejte jí finální produkt, se kterým už nebude muset nic dělat. I papíry si od toho ponechte. Platba jde zařídit přes trvalý příkaz. Vše, co popisujete, je věc postupující demence a matka za to nemůže. Není schopná se nějak polepšit a bohužel, stav se bude spíš zhoršovat. Taková osoba potřebuje dohled a pokud to nechcete dělat sám, zařiďte matce pobyt v nějakém seniorském domě nebo alespoň denní návštěvu pečovatelské služby, která ledacos může podchytit včas.

Ale jděte Delino. Také je mi přes sedmdesát let a žádnou demencí netrpím a "strčím do kapsy" i mnohem mladší. A navíc, to jste nečetla, že pán píše, že jeho matka je v kontaktu se svou lékařkou. Snad si nemyslíte, že lékař by nepoznal u svého pacienta začínající, nebo dokoce pokročilou stařeckou demenci? *sok* Ono to naštěstí není tak jednoduché, strčit někoho kdo nám je na obtíž, někam do ústavu a prohlásit, že je dementní. Nikdo z nás tu paní nezná a to co tady píše její syn je dost podivné a podezřelé. Bůhví jak to všechno je.

No, jsem zdravotník, mám s těmito stavy bohaté zkušenosti. I v rodině mám 88 letou matku. Neznamená, že když někdo je v 70 letech duševně čilý, že druhý na tom bude stejně. Ošetřující tedy praktický lékař vidí pacieta l0 minut jednou za uherský rok a stačí, když jí pacient odpovídá adekvátně. Zda zvládá běžné domácí úkony, to asi nesleduje, ani nemůže. A i kdyby to viděla, nic jiného by udělat nemohla, než ev. poslat pacienta na psychiatrické vyšetření. Ale vím, že praktický lékař se až tak do hloubky o pacienta nezajímá. A když mu pacient tvrdí, že je v pořádku, protože si to myslí, myslí si to i lékař. Spíš by musel jednat s někým z rodiny, kdo by si k lékaři přišel na radu. Ale stejně by víc, než doporučení na vyšetření nezískal a tam mlže jít i bez doporučení. Takoví lidé neví, že jsou jiní, nechápou to, to vidí jen okolí. A není třeba hned strkat do ústavu, seniorské domy zajistí větší dohled, zajistí i vznikající problémy z neschopnosti zajistit dům. Zkontrolují užití léků, zhasnutí, najedení, nejsou to žádné věznice. A nebo pak tu úlohu musí převzít rodina. Náhled, že matka neumí telefonovat jen uazuje na to, jak příbuzný vůbec nechápe situaci.

suzy: Opět se neshodneme. Budiž Vám přáno Vaše zdraví. Jsou tací, kteří to štěstí nemají. Třeba souseda pod dozorem lékaře připravili šmejdi o byt. Ne, opravdu už nebyl plně při smyslech. Prakticky jediná možnost byl trvalý dohled, byť proti jeho vůli. Nepodařilo se. Skončil sám, v rozpadlé chatě. O několik let později už byl v takovém stavu (i fyzicky), že opravdu nezbylo, než ho umístit pod dohled. Ale už bylo pozdě.

Amper, ale já přece neříkám, že by to co píšete Vy neexistovalo. To bych opravdu musela být víc než nerozumná.:) Já mluvím pouze o tomto konkrétním dotazu. Prostě se mi to co pán popisuje, nějak nezdá. Jinak vím, že takové případy existují, dokonce takové i znám. Ale asi jsou jejich děti teda lépe vychované, protože i když to mají hodně těžké, řekla bych že i daleko horší, nikdy by se takto o svých rodičích nevyjadřovali.

JJ, tazatel vypadá minimálně mírně mimo normu. Třeba je to vliv genetiky nebo výchovy :-D.

Nepomlouvala bych tazatele, aby se Vám nevrátilo. Příjemné to není.

Co tím myslíte Nick? Nechápu. Mohla byste upřesnit? Nikdo nepomlouvá tazatele, naopak to vypadá tak, že on zde pomlouvá vlastní matku. Tak jak by se to mohlo vrátit mně? *co*Nebo na co jste to reagovala?

To byla reakce ne na Vás, ale na ampera a etanu.

Aha, tak dík za vysvětlení. Já to vztáhla logicky na sebe, protože ani já tomu pánovi nedůvěřuji a dala jsem to najevo. Zrovna před chvílí jsem odpovídala do jiné otázky o babičce, která darovala barák jen jedné dceři, aby si tím pojistila stáří. A pochybuji, že tam to dobře dopadne. Ono jakmile jde o majetek, tak se všechno zhroutí. Bohužel. A nedá se ani tvrdit, že tomu tak dříve nebylo. Prostě peníze jsou metla lidstva, bez nich to nejde a s nima je to někdy ještě horší...*poctar**co*

@nikc: Buďte bez obav. Nemyslel jsem to jako pomluvu, ale jako fakt. Tazatele chápu a o několik příspěvků výše jsem s ním v podstatě za jedno, případ jak přes kopírák mám v rodině. A jsem názoru, že problém je možné diskutovat, ale slušně. Špinavé prádlo se má prát doma. A hranice slušného vyjadřování tazatel mnohonásobně překročil. Buď má takovou povahu (tj. má to dáno geneticky) nebo to viděl doma (potom je to dáno výchovou). V každém případě se projevuje jako hulvát. Tím si vysloužil kritiku a nedůvěru u spousty diskutujících. A s prřibývajícími příspěvky jim v mnohém dávám za pravdu. Ne kvůli nim, ale kvůli němu.

hodnocení

4x
Matka má psychycký problém co navštívit chocholouška aby si sní popovidal a možná i napsal něco na uklidnění
alpen
hodnocení

No matka je zejména u Mudr. jako doma, protože o své zdraví velmi dbá a s nimi je jak milius, to samé by bylo u psychiatra a ještě by mě obvinila že jí mučím zimou nebo hladem apod., přestože si sama vaří. Už mě ukazovala že má číslo na nějakou seniorskou linku, že jí mučím. Rozhazuje po zemi skořápky a kuřince a nutí mě je vytírat mým mopem, že svůj má do své ložnice a kuchyně a ne jí zparasenou chodbu.

Tak si pořid pro doktorku dúkazy
Natoč videa pořid fotky najhraj si jak ječí a vyhrožuje
alpen
hodnocení

Ano, ale to bych se pak nehodil ani na hnůj, že jsem udělal takový podraz na matku, v rodině ani na hnůj bych se nehodil.

Takže bud jí to budeš trpět
Nebo jí budeš ignorovat
Nebo jí budeš ignorovat a trpět
Nebo se odstěhuješ

joudic*
hodnocení

3x
Chovani vypada na zacinajici Alzheimer
etana*

Spíš to vypadá na pokročilou spratkovitost potomka.

joudic*
tezko rict, co jsem videl ja u jinych, tak to bylo spis naopak.. jedna alzheimer a druha nador na mozku. Prvni konflikty a naladovost, pote zmatenost, vypadky rozumu a pameti a z toho vyplyvajici konflikty, pak dementni stadium s konflikty a vykaly, a pak presun do krematoria.
etana*

Lehko říct, v minulém jeho stěžování si se celkem ukázal, i když si to zřejmě ani neuvědomuje.

vilik*
Opravdu se tak projevuje začínající Alzheimer.
Jestli je popis odlišný od skutečnosti, to už je jiná věc.
dolga2

Říká, že matka chodí k lékaři často, kdyby měla takový problém, doktoři by si toho všimli, během hovoru pokládají nenápadné otázky a hned by viděli, že něco není v pořádku. Nechápu, proč půl domu nedostal druhý bratr a odstěhoval se. A zakladatel stížnosti na matku nikdy neměl rodinu, děti? Pokud ne, tak proč?

Já osobně se domnívám, že mají nesnesitelné a podezřívavé povahy oba dva. Nemůžou se dohodnout, tak aspon aby se časem nezabili navzájem, Jeden už má silnou alergii na druhého. Zakladatel stížnosti by ji asi rád dostal do DD, ale doktoři ji dosud shledavájí za normální a soběstačnou. Nepečuje o ni, péče vypadá jinak, než že otočím kolečkem u topení, nebo zhasnu světlo...a celé dny i noci štěkám na vlastní mámu.

Ale pořád zůstává faktem, že je stará a jeho matka, on je ten, kdo musí ustupovat matce a určitě za ním nechodí, takže má klid, zatímco ona ho nemá, což ji asi vytáčí. Na závěr - paní si děti tak vychovala, takže na stáří už na tom nic nezmění.

etana*
hodnocení

2x

To je ta matka, co má ráda v pokoji teplo a tak hrozně vás štve, že si sem chodíte pravidelně stěžovat, on se vždy najde někdo, kdo vás polituje? Nebo že by se tu ty zlotřilé stařeny množily?

idanova*

@etana, nejsem váš nepřítel, jen se zeptám. Vy jste fakt vystudovaný psycholog, jak o sobě tvrdíte? A to ani nepoznáte stařeckou demenci? Nerozumím vám... *ee* Ida

opava
hodnocení

2x

Matka je velmi čilá, tak si najděte své bydlení a odstěhujte se. Budete mít více klidu a za matkou můžete občas zajet, jak to dělají ostatní.

alpen
hodnocení

Musím jí uklízet a topit a zhasínat osvětlení, protože běžně nechává venku svítit a tvrdí pak že to ona zrčitě ne, ale zcela určitě ne.

opava

Když tam bydlíte je jasné, že uklidit musíte a topíte. Ale píšete, že matka je na tom hodně dobře, je silná, tak si pár věci uklidí i sama. Nanosíte jí dříví, uhlí a zase odejdete do svého. Možná by jí samotné bylo nakonec i lépe a třeba si to i přeje.

Bože, tak ať svítí do rána. Když bude v baráku sama, bude vědět, že jí to nikdo jiný nerozsvítil. Ale i na mě to dělá dojem, že půlka baráku je půlka baráku.

Doporučuji edukační četbu Pracka v láhvi, skvělá detektivka, autor J.H.Chase. Velmi poučné.

hodnocení

2x

Je mi Vaší maminky docela líto. Nevěřím, že je to tak, jak popisujete. Docela bych ale věřila tomu, že raději pustí televizi nahlas, aby neslyšela Vás a nemusela Vám odpovídat. Asi na ni slovně útočíte a ona už neví kudy kam, tak zesílí televizi. Je to její obrannný manévr. Mámy se takto normálně nechovají a když k tomu dojde, tak jsou k tomu většinou dohnány svým okolím. Tedy Vámi. Asi jste dělal úmyslně hloupého, že vy jste ten hodný, ale nerozumíte co po Vás vlastně chce a snažil jste se z ní udělat úplného pitomce, až se Vám podařilo ji vytočit tak, že začala křičet. Myslím si, že se k ní nechováte dobře a že jí to hodně mrzí a Vy jí ubližujete. Ona Vás ale vychovala a měla Vás určitě ráda. Jste její dítě a to co jí děláte, je špatné. Myslím si to proto, že mluvíte také o bratrovi a s tím jak je vidět, nemá stejné problémy. Ale ten tam s vámi zřejmě nebydlí. Vy ano a měl byste jí být vděčný.

alpen
hodnocení

Ihned se můžete přistěhovat za matkou.

Suzy: Kdo nezažil, neuvěří. Věřte. Stáří a nemoc si nevybírá, ale pro rodinu je to očistec.

Amper, rozumím tomu co píšete. Ale zde podle mne nejde o demenci té paní, ale spíše o přístup toho pána ke své matce. Já jeho jiné dotazy nečetla, ale podle toho, jak zde někteří odpovídají vidím, že asi od pravdy daleko nebudu. Jak je vidět, není to jeho první otázka na téma jeho maminky. Nikdo z nás samozřejmě pravdu neví, ale mám nepříjemný pocit.

Suzy: Tazatele neznám, nemohu soudit. Ale popisované hysterické výlevy, naschvály, citové vydírání, vyhrožování a kladení nereálných požadavků znám až moc dobře. Naposledy jsem to viděl v neděli. Ryzí bezmoc, nemá to řešení.

hodnocení

2x

Nechápu, proč Vám máma darovala půl domu, když o ní mluvíte s takovou neúctou. Asi se chová tak, jak Vy se chováte k ní, ne? Běžte bydlet jinam, když Vám tolik leze na nervy už jen to, že vůbec existuje. Na nic jste se neptal, takže to berte jen jako jeden z mnoha názorů. Postěžoval jste si zde na mámu opakovaně, tudíž jediné řešení vidím v tom, že se odstěhujete a seženete si své bydlení, bez mámy. Takovéto soužití není dobré ani pro Vás, ani pro ni.

hodnocení

2x

Nezlobte se, nebo klidně i zlobte, ale já Vám nevěřím ani slovo. A jenom doufám, že Vám ještě tu půlku domu nenapsala. Podle mne jí Vy děláte schválnosti, na které ona pak musí nějak reagovat. Docela bych věřila, že jste jí ten telefon vybil Vy a pak jste dělal že Vy nic nevíte a nechápete co má za problém a tím jste ji vytočil až začala křičet. A to s těmi rozházenými a zmizelými programy v její televizi, tak to pro Vás také nebude nic složitého a klidně jí to můžete dělat Vy, když není doma. A to s tím kreditem, že Vy nemáte řístup k jejímu účtu, to je jen dobře a doufám, že se Vámi nenechá zviklat, nebo nějak oblbnout. Vy tady tvrdíte, že ona něco vypráví cizím lidem a že lže a všechno motá dohromady. A co děláte Vy? I my jsme pro Vás cizí lidé a Vy tady o své vlastní matce mluvíte strašným způsobem a říkáte o ní že je vypatlaná. Jak říkám chudák máma. Je mi jí opravdově líto. Podle mne už nebudete žádný mladík, když jí je přes sedmdesát let, tak Vám bude kolem padesátky a nestydíte se tady o své vlastní matce psát tak ošklivé věci. Podle všeho jste sám, ani ženatý nejste a visíte své matce na krku, v jejím domě a to Vás štve ze všeho nejvíc a nejraději byste se jí zbavil. Bůhví kdo komu dluží, jestli to není obráceně a netaháte z ní ještě důchod.

etana*

Přesně to si myslím i já, je to divnej pavouk.

hodnocení

1x

A co chcete vlastně poradit?

koko
hodnocení

1x

Stav Vaší matky je těžké posoudit, každopádně Vás má díky polovině domu takzvaně v šachu. Ví, jak je pro vás darování domu důlěžité (jinak byste se asi již dávno odstěhoval) a proto zkouší, co se dá. Nechcí Vaší matce nijak křivdit, možná tam může být i nemoc ovlivňující její chování, píšu jen z vlastní zkušenosti. Ví, že nesnášíte hlasitou TV, tak jí schválně dá na maximum, ví, že se musíte vyspat, ale buší Vám v noci do topení protože jí je zima, pak to hrabání v odpadcích a další věci, které tady průběžně zmiňujete. Ona má zkrátka díky domu navrch a moc dobře to ví. Vám nezbývá nic jiného než s vidinou domu toto celé snášet.

hodnocení

1x

Darování nezruší, pokud je už na katastru. Zrovna nedávno byl takový případ někde v novinách. Táta dal dům dceři, dcera s ním přestala úplně komunikovat, ale soud darování nezrušil, protože zrušení daru lze udělat (teď to trochu zjednoduším), když někdo jedná proti původnímu dárci. Nulový styk ale není jednání proti.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já vás upřímně lituju. 8 let jsem se starala o dědečka u nich doma + 5 let (když i babička onemocněla) jsem měla oba své rodiče u nás doma. Dědeček parkinsona, babička alzheimera. K tomu 2 sourozence, kteří si ke mně odložili své rodiče a víc je nezajímalo. Z vašeho popisu přesně poznávám stařeckou demenci, kterou si tito nemocní "vylévají" na tom nejbližším, na tom, kdo se o ně stará. I když matka chodí k lékaři (hlídají si srdce, ale mozek jim jde "šejdrem"), toho nezajímá nic jiného než to, co ona po něm chce. Lékař přesně pozná dementního člověka, ale nemá povinnost se o to starat, navíc, když ví, že pacientka má syna, který se o ni stará. Nevnímejte řeči o hyenismu a o tom, jaký jste nevděčný syn. To může říkat jen ten, kdo někoho takového neměl doma na starosti denně a dlouhodobě. Já to vydržela 5 let, pak jsem padla na hubu. Totálně. Matčino chování se bude stupňovat, vás to bude deptat. Nejhorší je to, že tito lidé to nedělají naschvál, oni mají nemocný mozek, a ten je nutí takto jednat. Nikdy není možné se s nimi domluvit, a když s něčím souhlasí, nedodrží to. Musíte přijmout fakt, že už to není ta vaše maminka, že se z ní stala jiná, nepřátelská a věčně a se vším nespokojená a vzteklá osoba, prostě blázen. Nehádejte se s ní, nevysvětlujte, nenechte se terorizovat a odcházejte do jiné místnosti. Chápu, že si nevíte rady. Hlavně nečekejte až vás zahubí, začněte jednat. Je potřeba ji umístit do domova seniorů se zvláštním režimem. A k tomu potřebujete pomoc jejího obvoďáka. Neotálejte (celý proces bude trvat) a zajděte za ním sám (bez matky) a požádejte o pomoc, co a jak máte udělat, abyste se z ní a jejího teroru nezbláznil. Věřte, že matce tam bude dobře, hlavně se fofrem změní situace, budou špatné ty ošetřovatelky (ty budou po ruce) a z vás se zase stane ten hodný syn, který ji chodí navštěvovat. Držím palce. Ida

doplněno 22.02.20 13:28:

@zavinač, já vím. Ale to už si musí vyřešit tazatel ve spolupráci s lékaři. Hlavně je zřejmé, že se chudák dostal pomalu a nenápadně do situace, které nerozumí, se kterou si neví rady a kterou nikdy nemůže zvládnout. Je těžké pochopit a smířit se s tím, že z maminky je blázen, který dokáže vyvádět ve dne v noci. Že blázen není ten, komu cuká hlava a směje se na celé kolo. Tazatel musí vědět, že existuje z toho cesta ven a že nemá povinnost nechat se zahubit. A nemá ani povinnost čekat, až mu bude matka v noci chodit do ložnice vyhrožovat s kudlou v ruce. Tyto ústavy jsou státem přesně z těchto důvodů budované; je to nutnost, ne ostuda dětí, kterým se přihodilo to, že jejich rodiči alzheimer žere mozek. Kdo to nezažil, neví nic. *plac*Ida

To není tak jednoduché matku přemístit do domova,pokud nechce.Pokud se dokáže o sebe postarat tak neuděláte nic.Zažila jsem to také.

hodnocení

0x

TAK MĚ JENOM NAPADÁ KDO ASI JE VÍC NEMOCNÝ, VY, NEBO VAŠE MATKA?

jak to bylo v Dědictví:
"Nééch ho, hňupa... "
Oni nechteějípomoc, oni si chtějí stěžovat!

hodnocení

0x

S nadsázkou, nebyl byste rád,kdyby matka šla někam do ústavu nebo dodomova seniorů? Vím, někdy jsou vztahy mezi nejbližšími opravdu na hraně, ale je škoda ničit si život naschvály a bojem. Zkusil jste si s maminkou v klidu promluvit?

alpen
hodnocení

Promluvit pomůže jen na chvíli. Po čase si zas dělá co chce. Ona je schopna třeba o pulnoci začít naklepávat šnicly nebo jiné vařit, zvláště když byla mladší. Zkrátka je úplně vypatlaná. Klidně vypustí její debilní slepice na upravený záhon a zahradu, už jsem jí řekl že jednou takovou slepici naberu na vidle. Tak prej zavolá Polici, že matku mučím. Zkrátka je vypatlaná a ještě vyloženě provokuje a dělá Peklo jejími pomatenými řečmi v rodině i mezi cizími. Cizím lidem vykladá věci z rodiny nebo všechno možné splete dohromady do nějakého pro ni logického, ve skutečnosti nesmyslu a vypatlanosti, např. s tím ukradeným krditem jako příklad. Klidně vymyslela i to , že jí "někdo" myslela mě, ukradl část ukrytých peněz. Jindy, že jí mám z účtu vybrat peníze co mi dluží, na můj dotaz jak to mám udělat, když je to její účet a nemám přístup k PIN a nemá IB, řekla, "aha". Normální je u ní tvrzení, že jí z TV mizí programy atd. Ohledně TV, když tam něco svojí vypatlaností zmrví, přiletí na mě doslova jak SS na vězně KT, "Okamžitě, ale okamžitě" mě pojd spravit TV!" Když byla mladší, mávala mě nad hlavou jednou kuchynskou nerez sekerou nebo velkým těžkým kořenovým samorostem, jak bývaly tehdy ještě v modě vystavovány v domácnostech jako umělecká díla?

Proč tedy s matkou žijete?

Proč? Protože musí,jinak příjde o půlku baráku a měl by holou p*del. Tazatel dělá z matky mrchu která mu dělá ze života peklo. Tady je těžké radit když nevíme kde je pravda *alene*.

Mě je to jasné, ale tazatel se to bojí očividně říct :-D

tak
Matka by mohla být ráda, že není v baráku sama, možná by stálo za to zkusit ji vystrašit, že se chcete stěhovat pryč, ze zákona budete jednou stejně dědit a takhle to vypadá na desetiletí nervování a nakonec třeba vydědění.

Ze zákona může matka za svého života barák ještě přepsat na koho chce a nic nezdědí!

jenda2*

Nebyl dobrý nápad přijmou takový dar. Když je barák přepsaný, tak zrušení už není tak snadné. A část důchodců jsou na hranici demence. Tak to je. Když se tazatel odstěhuje, bude muset i tak hradit náklady na energie a to si může být jistý, že bábina šetřit nebude. Zaplatí jinde nájem, doma energie a končí s výplatou.Rady o spratkovitosti tazatele zase píše nějaký cvok.

bz*
hodnocení

0x

Jednoduchá rada. Bohužel pro Vaši maminku to bude velmi bolestné.

Žádný dar vracet nebudete. Nebojte.

Ona dala, vy jste přijal. Nemovitost - ne otroctví a psychické zhroucení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]