Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-neschopenka listek na penize

Od: honzas* odpovědí: 1 změna:
Ahoj, kvůli úrazu kotníku mám neschopenku. Chci se zeptat, jak ted funguje lístek na peníze, když je elektronická neschopenka?
Musím doktorce volat, aby vystavila lístek na peníze? Případně kdy je nejpozději termin ji zavolat? Ke konci měsíce? Léčení úrazu bude probíhat i v měsíci březnu.
Nikdy jsem nemarodil, tak je to pro mne španělská vesnice. Díky za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Lístek na peníze už pro zaměstnavatele lékař nevystavuje. Vše vyřizuje elektronicky, Vy nikam a nikomu volat nemusíte. Lékař po překročení 14 dnů neschopnosti zašle na příslušnou OSSZ informaci o tom, že zaměstnancova pracovní neschopnost stále trvá. Tento údaj zaznamená současně do Průkazu práce neschopného pojištěnce. Pro zaměstnavatele již nevystavuje žádné potvrzení (dříve tzv. lístek na peníze). Takže můžete být v klidu.

doplněno 19.02.20 17:33:

Podrobné info se dočtete třeba zde:

portal.pohoda.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]