Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký druh kašle jde? (U dítěte)

Od: mishulka odpovědí: 11 změna:
O jaký druh kašle jde když...
Dítě vykašlává hleny (někdy) ale kašel je zároveň velmi vysilující,dráždivý a vede skoro k udušení kašel se Chová jako suchý ale má příznaky vlhkého. Jaké léky tedy podávat? Plus ke kašli ještě menší rýma.
*zmateny* *sok*
Máte někdo zkušenost? potřebují rychle poradit.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

9x

Zdravím. Nejrychlejší rada - okamžitě k doktorovi. Mezi dětmi se šíří černý kašel přesně s těmito projevy. Navíc nám sem "někdo" přitáhl i otevřenou tuberu. Ida

hodnocení

5x

Vaše dítě se dusí kašlem a vy se ptáte zde? Já už nevím. Podle počtu hloupých dotazů, které se zde objevují, by měla být polovina národa zbavena svéprávnosti.

Asi je v sektě nějakých podivínů...*zed*

dolga*

Víte, problém je v tom, že pokud poveze dítě k doktorovi, tak tam zaručeně jednak chytí ještě chřipku a jednak první 2 dny jsou takové náročné pro pacienta. Pokud se ale stav nelepší po cca 3 hodinách léčení, zvláště tedy sázím na tu horkou silnou polévku, tak samozřejmě doktora..Léčila jsem takto svoje děti, vždy to bylo uspěšné.

dolga*
hodnocení

2x

Nenapsala jste, jestli dítě má teplotu a jak je staré.

Jestli máte blízko lékárnu, tak pošlete někoho pro sirup s názvem Stopkašel - pro dítě.

Zakupte dětský acylpirin a doma at nikdo nekouří, zabalte dítě, vyvětrejte a pak až bude znovu teplo, tak namočte plenky do vlažné vody s octem a dítěti zabalte nožičky, přes to suchou plenu. Okolo krčku to samé, pokud dítěti nebude vadit zápach.

Necháte jen 2 hodiny, na nožkách můžete opakovat, pokud dítěti neklesla teplota + mu dejte dětský acylpyrin, nesmíte podávat acylpirin pro dospělé, dítě by dostalo křeče. Je moc silný.

Co se týče kašle - máte med? nařezejte cubuli a dejte trochu cukru, cibule pustí štávu, smíchat s medem, dávat po lžičkách a k tomu sirup Stopkašel. Na rýmu a bolest uší, co může přijít jako následek zadní rýmy podávejte pokud možno silný horký kuřecí vývar se zeleninou, což dítě postaví zdravotně velmi rychle na nožky a uleví se mu. Heřmánkový čaj postupně zastaví rýmu. Na rýmu je nejlepší uvařit brambory, neslévejte je a až trochu vychladnou dát obličejík dítěte nad hrnec, zakrýt ručníkům a aby to dýchal, tedy inhaloval, přejde ho kašel i rýma. Ale pozor, aby to nebylo horké a neopařila jste ho. Dejte tam sama obličej a podobně.

Závěr -

Dětský acylpirin

Voda s octem na obklady při horečce

Štáva z cibule s medem

Horká polévka vývar se zeleninou, hlavně ten vývar

Inhalovat vodu z brambor na kašel a rýmu a krček

Heřmánkový čaj na klid v krčku

dolga*

Mimochodem, pokud dítě nemá astma, což je už vážně na doktora raději, tak hlavně dejte na sporák vařit vodu, at je v bytě pára, tedy vlhký vzduch. Jestli bydlíte v paneláku, tak kašle dráždivým kašlem ze suchého vzduchu. Dětem hodně pomáhá mazat prsíčka sádlem, plicím se uleví. Prodává se i v lékárně tak zvané "psí sádlo", ale je to drahé - asi 250 kč.

dolga*

Uvědomila jsem si, že se zabalují při teplotách jen lýtka, jak u dětí, tak i u dospělých.

Takže ne celé nohy, jak by si to mohl někdo vyložit. Omluva.

mishulka
hodnocení

Děkuji!
Tyto rady úplně krásně postačí ;)
Jste zlatá.:) :)
dolga2

http://vool.cz/c41JK

Pro jistotu sem dávám i příznaky černého kašle.

Ale předpokládám, že dítě bylo očkované...

etana*
hodnocení

1x

Nějaké vývary jsou jistě fajn, ale předloni (v dospělém věku) jsem chytila černý kašel. Příznaky stejné, skoro jsem zemřela, nakonec mne vezla záchranka v noci do nemocnice. Od té doby tedy radím neriskovat, černého kašle je v ČR prý hodně a děti tuhle nemoc snáší mnohem hůř než dospělí. Ono vůbec kurýrovat dítě bramborama je v tomhle století krapet...no proti gustu.

ladycat*
hodnocení

0x

Být Vámi, tak už dávno jdu k doktorovi. Děcka jsou na tyto choroby háklivější než dospělí. Může mít na plicích/průduškách/v hrdle i nějaké mechanické poškození, z neustálého kašle.

Rada, že děcko může něco chytit u doktora, mi v tomto případě dojde zcestná. Už dle popisu to vypadá na zápal průdušek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma suchý kašel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]