Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové.
Byl mi diagnostikován Tinnitus, a všechny jednodušší formy léčby nefungují. Další varianta je týden hospitalizace a kapačky. Chci se zeptat, jestli má někdo osobní zkušenost s touto léčbou, jestli to funguje. Slyšel jsem pár názorů, že to moc nepomáhá, a týden v nemocnici se mi moc ležet nechce, kdyby to bylo k ničemu. Děkuji předem za odpovědi.
mám Tinitus asi patnáct let, na kapačkách jsem nebyla, ale nějaké léky mně pán doktor napsal s tím, že bych mohla mít po lécích nějaké nepříjemné příznaky, tak jsem je ani nebrala, jen Jinan laločnatý a nic... s kým jsem mluvila i na sociálních sítích, tak s tím lidé žijí léta a Tinitus je nevyléčitelný... mně syčí v uších, jako když mám u ucha papiňák, tím pádem hůř slyším, spíš nejasně, obtěžuje to v životě, ale musím s tím žít... takže ty kapačky zkuste a dejte vědět, zda přišla alespoň úleva a na jak dlouho...
Vaše rozhodnutí dost áleží na tom, jakou podoby váš tinnitus má. Po pravdě z toho, co jsem porůznu slyšel (a zajímal jsem se o to, protože manželka ho má), bych moc na úspěch nevěřil, ale tinnitus může být od lehkého ševelu po nesnesitelný řev, který nositele přivádí k šílenství. V tom druhém případě by každá šance stála za pokus, jakkoli s maalou nadějí, kdežto v v prvním případě je nejlepší řešení naučit se s tím žít. U manželky to má podobu cvrlikání jakoby cikád a pomáhá jí dost ustavičně poštěné radio jako yvukové pozefí; na nějaké léčení už dávno rezignovala.
No já nevím, ale být Vámi, co Vám na tom vadí?
Nebo chcete, aby se to zhoršilo? Až byste měl závratě? Jste dost vzácný připad, že Vám doktoři chtějí pomoci a Vy se bráníte? Na dálku Vás nevyléčí, tak nevím, jak byste to jinak léčil. Na ORL kvůli uším jsem strávila bolestivé 3 měsíce a tak nechápu, že máte opravdu nepříjemnou nemoc a hledáte, jak Vás řádně neléčit, věřte mi, že šamani vědí houby..a homeopatie to samé...
Děkuji za názory a odpovědi. Jen ještě upšesním můj stav. Tento problém mám již několik let, ale z důvodu vážnějších zdravotních problémů jsem toto odsouval na takzvanou druhou kolej. Pravdou je, že v posledních měsících došlo k mírnému zhoršení. Mám stav podobný pt. Papiňák u hlavy. Četl jsem, že dobrá metoda je se naučit to nevnímat. Podobně jako polknutí. Člověk polkne "tisíckrát" za den, a když se na to nesoustředí mysl, tak to neslyší a nevnímá, ale mozek, alespoň ten můj, má svojí hlavu, a nějak ho to neumím naučit.
Běhěm dne se to dá, ale ty chvíle kdy je ticho a klid. To to syčí a syčí a syčí. Ještě jednou děkuji za postřehy, a všem co trápí tito "permoníci" v hlavě, přeji ať je líp.
No, právě. V té přednášce v rádiu zdůrazňovali, že postižený nemá být v tichu. Zkoušel jste pecková sluchátka a telefon s rádiem pod polštářem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.