Nejste přihlášen/a.
společně s jedním dlužníkem splácíme finančnímu úřadu daň z převodu namovitosti, já jako ručitel. Nyní již rok nesplácí (byť je v exekuci) a finanční úřad nechává splácet jen mě. Podle mého názoru dlužník musí někde pracovat načerno ( pokud by měl dávky musí mu je strhávat exekutor). Jak mám na pána nebo na finanční úřad podat stížnost z nečinosti?
Zkusit zjistit, kde pracuje a zkusit pohrozit udáním na úřad práce, pkud nehodlá "pustit korunu". Pokud by se tvářil(a), že je to jedno, tak říct, že můžete pohrozit zaměstnavateli, že to udáte a zaměstnavatel může začít mít obavu z pokuty a raději ho (ji) propustí. Myslím si, že pokuta za nelegální zaměstnávání může být až v desetitisících Kč. Pokud to dotyčný(á) nepochopí,že pracovník i zaměstnavae můžou dostat pokutu, tak holt je potřeba, zkusit jít situaci vysvětlit zaměstnavateli.
Je ale otázka, jestli by se to někomu z ÚP chtělo řešit.
Pokud by ale zaměstnavatelé byli nějací "ranaři", tak by takový "pokus" mohl špatně skončit pro Vás. Takže záleží taky na tom, kdo je zaměstnavatel.
Já jsem jen nepochopila, na čí nemovitost splácíte. Pokud na jeho, on je majitel, tak to zaplatte a pak máte právo ho zažalovat, peníze Vám musí vrátit a když nebude platit, tak exekutor mu byt prodá a má po legraci. Dokonce se to dělá nějakým předběžným příkazem soudu, ted už soudy nepracují tolik roků, jde to rychleji.
já od něho koupil nemovitost, on měl zaplatit daň z koupě nemovistosti, jelikož nepodal na finanční úřad včas daňové přiznání, zavolala mi ženská z banky, kde byli peníze na tuto daň uloženy , že vymyslela krásnou věc : já podepíšu, že mě mají poslat peníze na účet, peníze z mého účtu pošlu panu Jahnovi a on daň zaplatí, a vče jsme v bance podepsali. já bohužel nevěděl, že jsem ze zákona ručitel - tudíž jsem po zaslání dopisu z FÚ ( jako ručitel dlužíte cca 82 000,-Kč, které nemůžeme z pana bývalého majitele dostat) zjistil, že sem udělal pěknou kravinu. Pohužel nemůžu ani najít dohodu, kterou jsmev bance podepsali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.