Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohou růst prsa i ve 20 letech?

Od: loleka odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je mi trapné ptát se na takovou pošetilou věc, ale poslední týden mě bolí prsa. Začali bolet 2 dny po menstruaci. U lékaře jsem byla a těhotná nejsem, řekl mi, ze možná rostou, ale nevím zda to myslel vážně, je to takový vtipálek. Prsa mě nebolí jak před menstruaci, ale méně a jinak. Mohou mi tedy prsa růst i když je mi 20 let? Podotýkám, ze jsem nepribrala, naopak trochu( opravdu málo )shodila. Čím si myslíte ze to je? Dekuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že jen tak samovolně v takovém věku růst nebudou. Prsa rostou buď v důsledku hormonální změny v těle ženy (těhotenství, braní HA...), nebo v důsledku přibírání na váze.

Třeba tě bolí prsa z nějaké fyzické aktivity, při které zapojuješ prsní svaly.

loleka
hodnocení

Já si myslím ze s fyzické aktivity by mě přeci neboleli po obvodu, nebo ano? Antikoncepci neberu, používáme prezervativy. Příteli přijdou stále stejné, mne se zdají pevnější.

stiv
hodnocení

2x

Prsa už nerostou a bolest bude asi způsobena hormony.

Souhlas. Ta bolest bývá podle dne v cyklu. Není to růstem, jsou to hormony, které zapřičiňují bolestivé a také náladové pochody v těle.

hodnocení

1x

Tady je odkaz na diskuzi na téma růst prsou

omlazeni.cz/...

Tady je odkaz na článek, kde je uvedeno, že růst prsou může skončit ve věku 18 až 22 let.

bigbreast.cz/...

Tady jsou odkazy na články o bolesti prsou

vitalia.cz/...

zena.aktualne.cz/...

zdravi.euro.cz/...

hodnocení

0x

To jestli ti rostou prsa se dá posoudit z fotek, které jsi ale nepřiložila ke svému dotazu.

Také by to lépe mohl posoudit tvůj přítel, protože k nim má trochu blíže, než my.

Nebo si vem krejčovský metr a změř si obvod přes prsa a kontrolní měření proveď zase za týden nebo měsíc.

Když je lékař vtipálek, tak si řekni že rostou a letos holt trochu dříve než v jiné roky.

liska5
hodnocení

0x

Mléčná žláza se až tak nemění. Nejvíc vlivem hormonálních změn / např. těhotenství/ Co se může možná měnit víc je tuk. Ostatně prsa jsou hodně o uloženém tuku.

vilik*
hodnocení

0x
Znám několik mužů, kterým vyrostla prsa v důsledku prostorových změn jejich postavy až o několik čísel, a to i v pozdějším věku.
U lékaře jste byla kde? U obvodního, u gynekologa, na ušním? A fyzickou aktivitu mimo obvyklé činnosti jste neprováděla? Jiné zdravotní problémy nemáte?
Vyčkal bych tak týden a šel bych ke kompetentnímu lékaři znovu pro radu.

111®
hodnocení

0x

jestli je to růst, nebo jen zvětšování nevím, ale mám odpozorováno, že to u některých žen trvá až do přechodu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]