Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už nechci být fackovací panák

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 8 změna:

Pěkný den,

potřebuji poradit,jak se bránit aroganci od cizích lidí, například některých zdravotníků nebo prostě cizích lidí, zažila jsem asi jako každý od některých lidí arogantní jednání a neumím se bránit nebo to aspoň hodit za hlavu,jak to děláte vy? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Jsou lidi, ke kterým si to agresor nedovolí. U Vás cítí, že má šanci si na Vás vybít agresi. Asi se chováte jaksi bezbranně, nevyzařuje z Vás sebevědomí. Asi je dobré natrénovat si rezolutní odpověď. Jednejte slušně, ale nekompromisně . Přečtěte si něco o asertivitě.

17.02.20 22:44
Liška *palec*

hodnocení

4x

Já si myslím, že aroganci je zbytečné se bránit. S blbcem nemůžeš vyhrát. Já jsem se celý život bránila, ale teď už ne, myslím si něco o pr*deli, že mě může, na každou půlku zvlášť. Už nemám potřebu odpovídat jenom proto, ža někdo na mě mluví nebo že se mi nelíbí, co mi říká. Stejně se nic nezmění, blbec zůstane blbcem, slunko nevyjde dříve a kos nezazpívá jinou písničku. Fakt mi může. . protože to necítím jako prohru.

jira*
hodnocení

1x
Dobrý den,váš problém je v tom,že jste byla vychována ve velmi slušného,empatického člověka,který má úctu k ostatním.A smůla je,že si myslíte,když vy budete slušná
k lidem, tak budou i oni k vám.Bohužel,časy se mění a hodní lidé jsou právè pro svůj bezelstný přístup často převálcování silnými arogantními lidmi.Zvláště v úřadech a nebo ve zdravotnoctví..Jak píšete,tak v tom nejste sama. Všimla jste si někdy,že z některých lidí vyřazuje jistá síla ,dominance a sebedůvěra..? A to třeba v obchodě,ani nemusí promluvit?jen kolem projdou a zaujmou vás svoji bezprostředností..? Gesta,řeč těla,kouknete se a řeknete..ta to ale umí..No a o tom to tak je.Když budete se sebou nejistá,tak protějšek to vytuší a zpracuje si vás k obrazu svému.Tací lidé jako vy,přijmou věci tak jak jsou..nepřou se i když doma jsou z toho smutní,ptostě se neumí dohadovat.Ale tito lidé jako jste vy,jsou hrdí,milí a rozdali by se..a myslim ,že vy jste taková. Jste duše dobrá,přeďelat vás nejde ani by jste to nechtěla.Jen bych
vám přála, pokud máte někoho..partnera,kamaráda,co by vám mohl pomoci vyřizovat vaše záležitosti a byl by vám oporou..to by bylo fajn.
..

hodnocení

0x

Dobrý den. Lidi nezměníte a i s nepříjemnými se budete muset potkávat. Zkuste si to tolik nebrat a nepřipouštět. Možná jste citlivější a tím pádem i vztahovačnější. Pokud je někdo hnusný a arogantní a mám potřebu se bránit, dělám to vždy slušnou formou, ale stejným tonem jako dotyčný. Aby věděl, že mi to vadí a nenechám si to líbit. A v jiných případech si pomyslím v duchu o člověku své a nestojí mi ani za sebemenší reakci. Ale nikdy si nenechte takovými lidmi zkazit náladu, ani den. Je to jejich vizitka, ne Vaše.

athenaise*
hodnocení

0x

mě jedna starší kolegyně...když jsem byla o hodně mladší číkala tuto větu :" musíš si toho člověka představit jak sedí na WC míse a..." a co mi funguje docela dobře...jakmile někdo začne tímto tónem...vysoukám ze sebe : " náročný den, co? "

hodnocení

0x

Mně se zdá, že si spíš jednání, které se vám zdá nesprávné, příliš berete, Nevěřím, že se k vám všichni, s nimiž přicházíte do styku, chovají špatně. Nejspíš to tak jen vidíte ze svého pohledu. Ostatně, nic konkrétního nepopisujete. Kolik vám je let?

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi a rady.

Ajka:říkám někteří lidé,ne všichni...se všemi určitě problém nemám:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]