Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od zítřka mám brát lék na vys. tlak - PROSTARIUM NEO... jaké s ním máte zkušenosti, nikdy jsem lék na tlak neměl a když tak čtu ty nežádoucí účinky (otoky, dušnost apod.), mám z toho dosti nahnáno a nic brát nechci... co radíte,
brát raději česněkové tablety (ALLICORD, 4 denně, radí kolega...)? Děkuji
Farmaceutické firmy se v příbalovém letáku jistí. Nežádoucí účinky jsou u léků vypsány +- podobné, i horší.
Jedná se ale vždy o MOŽNÉ nežádoucí účinky. Lékař ti může lék změnit za jiný. Lék užívej, po čase se tvůj tlak může spravit a můžeš být bez léků. Příbuzná také užívala léky na tlak, změnila životosprávu, začala více sportovat, plavat, běhat a tlak měla normální. Nyní je bez léků.
Zkušenosti může mít každý jiné. Já z počátku vystřídal asi čtyři přípravky, než mi jeden sednul. Ty předešlé fungovaly jako prášky na spaní. A po nějaké době - snad na to mělo vliv řešení jiných problémů - mi byla dávka snížena na čtvrtinu. Úmyslně nepíšu, co právě beru, je to totiž na posouzení lékařem co je vhodné.
Neznám ten prášek. Ale šílené vedlejší účinky mají popsané snad všechny prášky na tlak. Já radím - ber předepsané prášky, kdyby se vyskytly potíže, řeš je se svým doktorem. A taky se ho zeptej (pro jistotu), jestli zároveň můžeš užívat ten česnekový doplněk (případně jinou bylinu apod.). Když budeš mít časem tlak normální či nižší, můžeš po dohodě s doktorem trošku snížit (na zkoušku) dávku prášku, takže kdyby ti ten česnek pomáhal, třeba bys postupně zrušil lék úplně.
To mě zajímá. Mohl byste, pane doktore, uvést nějaká relevantní data? Zejména jaký je podíl lidí s infarktem a mozkovou mrtvicí užívajících prestarium oproti stejným pacientům, kteří tento lék neužívali?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.