Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh na alimentech po úmrtí dlužníka

Od: mexx* odpovědí: 33 změna:
Dobrý den, manžel má s předešlého vztahu dítě a dluží na výživném. Spolu máme dvě děti. Jak to bude s dluhem až zemře? Děkuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Paní, pokud se před manželem a k němu chováte stejně, jako tady na poradně, nedivím se, že se mu chce umřít. Bylo by mu asi líp, než při tomto komplikovaném soužití. Jaga.

hodnocení

6x

Vy se ho chystáte umřít?

hodnocení

4x

Jako každý jiný dluh to zaplatí dědic, nejspíš manželka.

jenda2*

manželka jen svou část dědictví a dítě nebo děti tu svou část dědictví. Dítě by pak platilo část samo sobě z dědického podílu.

Další věc je výživné a to mohou platit všichni prarodiče, po přezkoumání soudem. Tedy klidně vaše matka podle svých možností.

Podle zákona totiž platí, že příbuzní vzdálenější mají vyživovací povinnost jen tehdy, nemohou-li tuto povinnost plnit příbuzní bližší.

etana*
hodnocení

4x

To je famílie:) Táta neplatí alimenty, manželka už ho pohřbívá. Je tu sranda.

hodnocení

3x

Než umře (pokud se na to nechystá zítra), tak ten dluh jako správný chlap snad zaplatí, nebo ne?

A co když on o tom neví a ví o tom pouze jeho stávající manželka?

*sok* O čem neví? Že dluží výživné? To snad ne! A jestli to tedy neví on, jak by to měla vědět jeho manželka? Nehledě na to, že by jeho dluh jeho manželka zdědila, i kdyby o něm nevěděl ani on, ani ona.

figurek*
hodnocení

2x

z dědictví nemůžete vyzobávat rozinky, majetek si vzít a dluhy nechat. Kdo bude chtít dědit, ten bude muset vzít i dluh.

etana*
hodnocení

2x

Dluh dědí dědici, je to logické. Manžel, místo aby platil své závazky peníze projídal spolu se svou novou rodinou, takže je to dluh té rodiny, nejen jeho. Ovšem je možné to soudně napadnout, případně se dědictví vzdát.

hodnocení

2x

Máte o tom všem dost naivní představy. Když nevěříte zdejším amatérským rádcům, obraťte se na právníka, on Vám to vysvětlí. Budete asi překvapená.

Jo a dejte pak vědět, jak jste dopadla ;).

hodnocení

1x

Dluh je součást dědictví. Polovinu zdědí manželka, o druhou polovinu se podělí děti.

hodnocení

1x
vám všichni odpovídají laskavě. Příběh není důležitý, důležití jsou dědici. Pokud s tím nechcete mít nic společného, tak se honem rozveďte a doufejte, že nebude žaloba na účelové převedení majetku od prvního potomka. Jako otec bych se styděl za to, na jednoho přepsat vše a druhému dlužit
re4zon
Ja bych naopak rekl, ze pribeh je dulezity dost. Nebyl by to prvni pripad, kdy si zena necha zamerne udelat dite, bohateho otce vystipe ze vseho a jen kasiruje. Upozornuju, ze alimenty nejsou vyzivne. Proc by jeho jine deti mely doplacet na zivotni standard cizi zenske je mi zahadou. A kdyz se majetek prevede dost dlouho predem, zadna zaloba nema sanci.
Jednou si to dítě udělal, tak ať platí. Já v tom nevidím nic nenormálního.
mexx*
hodnocení

To dítě není jeho biologicky jen byl hloupý a kdysi zamilovaný a podepsal se pod něj.

mexx*
hodnocení

Ptala jsem se co bude s dluhem tak laskave jen odpovidejte. Nevite cely pribeh takze kdyz nezaplati tak nezaplati. A ja s tim nemam nic spolecneho tak nevim proc bych to dedila ja nebo pak jako moje dcera? Nevlastni sestra te holky? Prijde mi to divne

mexx*
hodnocení

Ale prece kdyz jsou obe deti jeho tak pak nemuze jedna platit dluh druhe ne. A jinak nic dedit nebudu majetek vsechen budu prepisovat s manzelem na nasi dceru a notarsky vse resit aby nase dcerka mela vse psane na sebe.
figurek*

skončíte v chudobinci.

etana*

Tak to zaplatí dcerka, je to docela jednoduché.

Ten dluh zdědí neopominutelní dědici-dítě z 1.manželství ,Vy a vaše společné děti (tedy tuším,pokud jste sezdáni,pokud jen na "psí knížku" pak je to asi jinak).

hodnocení

0x
Pokud z něj ten dluh nestihnou po řádném soudu pokud by byl dostat exekutoři tak spadne do dědictví a splatí ho ten kdo dědictví přijme
Řešením je majetek manžela za života na někoho přepsat pokud pude o nemovitosti dat do smlouvy vsuvku o doživotním užívání a až dotyčný umře tak říct že se vzdáváte dědictví

hodnocení

0x

@mexx - A ja s tim nemam nic spolecneho tak nevim proc bych to dedila ja nebo pak jako moje dcera?
Ale máte - manžela a otce "vaší" dcery - respektive obou společných dětí, který na jednoho ze svých potomků jaksi zapomněl. Není možné chtít zdědit jen majetek a dluhy odmítnout.

majetek vsechen budu prepisovat s manzelem na nasi dceru
Jen bych podotkla, že to lehce zavání

tr. z. § 222 Poškození věřitele

(1) Kdo, byť i jen částečně, zmaří uspokojení svého věřitele tím, že

a) zničí, poškodí, zatají, zcizí, učiní neupotřebitelnou, nebo odstraní, byť i jen část svého majetku...

Mimochodem - vaše druhé dítě bude při tom přepisování také opominuto?

jenda2*

Nikdo nezná majetkové poměry, kdo a kolik přispívá na společnou domácnost, tak je zbytečné tady moralizovat. Co a jak s spolu zařídí ze svých společných peněz je celkem jejich věc. Důležité je placení výživného a pro případ smrti bylo vše napsáno. Je fajn si udělat pořádek, aby se nestalo to, že vy jako manželka třeba z peněz po rodičích zaplatíte byt a pak budete ze svých peněz platit podíl z případného dědictví.

jenda2*

O poškození věřitele tady 100 % nemůže jít. Nemusíte psát hlouposti za každou cenu. Jedubabko !

mexx*
hodnocení

Moje dvě děti dostanou rovným dílem, ale cizí nic. Vydědí se a spekulace všech tady pro ty co mají blbé řeči, tak holka na kterou platí ale ne vše protože nemá tudíž platí co může není ani biologicky jeho takže myslim že můžou být rádi že vůbec neco posílá. A další věc i manžela bývalá matka té holky už ji nemá v péči, vzala jí ji její máma. Proto nechceme aby něco dostala v dědictví když máme své děti a jde o to aby jsem já nebo mé děti (papírově sourozenci te holky) nemuseli platit dluh který popřípadě zůstane po smrti otce.
jenda2*

Pozor na pojem vydědění. To tedy určitě nepůjde. Jediné řešení je převod veškerého majetku na vás a děti, protože se svým majetkem si za svého života každý může dělat co chce. Pak v rámci dědictví není co řešit.

mexx*
hodnocení

Já mám byt který je můj už dýl něž jsme s mužem spolu a budu vše přepisovat na svoje děti takže snad to postačí, ale chci jinak zkusit i právníka na to vydědění aby nemohla na můj majetek cizí holka. Aby vše měli naše děti

Pokud je byt váš ještě před uzavřením sňatku=dcera z 1, manželství Vašeho muže a ani on nemají nárok .On jedině pokud byste zemřela,pak se bude dělit mezi něj a vaše děti ala z 1.opět ne.

To klidně můžete přepsat i na čerta, oni vám to dlužné výživné pak budou strhávat rovnou ze mzdy. Takže dejte i výpověď

hodnocení

0x
Akce promopro, Vondra si taky odklonil peníze k mamince, aby je ukryl před manželkou a bylo mu to prd platné. Takže můžete odklánět jak chcete, osud vás doběhne. Dlužné výživné zcela jistě zaplatíte, to se nijak nepromlčí. I účelový převod majetku se dá napadnout a šikovný právník to zvládne.
mexx*
hodnocení

Muj majetek cizi holce nikdy nedam prepisu vse na sve deti a sepisi i posledni vuli vse necham potvrdit notarem. Nevidim duvod aby muj majetek sel nekomu cizimu.
Dělejte co chcete, stejně vám to nepomůže. Dlužné výživné se dědí. Ale pokud budete bydlet pod mostem a nikde nebudete pracovat, zcela jistě si na vás nic nevemou. A co se týká účelného odklonění majetku za účelem znevýhodnění některých dědiců, tak s tím si taky šikovný advokát poradí. A bude vás to stát daleko víc peněz. Stále jste nenapsala, kolik dlužné výživné dělá a jaký má manžel majetek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]