Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asistent pro sluchově postiženou osobu

Od: figurek* odpovědí: 4 změna:

zdravím znalce naší sociálněvyhláškové problematiky.

Jak jsem si všiml, pro sluchově postižené lidi je úřední jednání velký problém. Ať už na poště, v pojišťovně, v bance nebo v zákaznickém oddělení ČEZu či Eonu, sluchově postižený člověk má při jednání velké trable, bez průvodce či asistenta víceméně neřešitelné.

Existuje nějaký státní příspěvek na průvodce či asistenta sluchově postižené osoby?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

1x

Doufám, že ne.

hodnocení

0x

To je zcela hluchý? Já mám silné sluchové minus, mám naslouchadlo, bez kterého bych neslyšela vůbec nic. Ale nikdy mě nenapadlo žádat nějaký příspěvek.

figurek*
hodnocení

dodatek pro ty, kteří se morálně pohoršují.

Na státem placeného tlumočníka do znakové řeči takový člověk sice nárok má, ale musí si ho objednat a pak počkat několik měsíců... :)

hodnocení

0x

Počtěte si neslysimpracuji.cz/... Možná se budete divit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]