Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čeká mě obrna?

Od: trdlo odpovědí: 9 změna:
Dobry den,
už delsi dobou se mi stavalo ze mi treba na hodinu brneli ruce nebyla jsem schopna nic delat protoze jsem ruce necitila a mela jsem pocit ze se mi trepou.
Ovsem tento ctvrtek mi brali krev a od ty doby mi neustale brni ruce i nohy a misty i pusa. kdyz se dotykam pevnych predmetu pobodava me na tech mistech. nejsem mistama schopna chodit mistama nezvladam si natahnout kalhoty po vykonani potreby.
K doktorce jsem objednana na utery tak jsem si rikala ze pockam, ale asi to nevydrzim a pujdu uz dnes k neurologovi presto jsem se chtela zeptat zda nevite co by to mohlo byt. volala jsem to doktorce a ta to moc neprozivala,ovsem ja kvuli tomu nejsem schopna fungovat doma natoz v praci.
Četla jsem si ze by to mohla byt roztrousena skleroza ale to doufam ze ne.. prosim reknete ze se to uz nekomu z vaseho okoli stalo strasne panikarim a vsichni v mem okoli se tvari ze se nic nedeje..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Přestaňte vyšilovat, ano, podle popisu to může být RS a nebo cokoli jiného, vyčkejte vyšetření a výsledků. RS se dnes docela úspěšně daří držet na uzdě.

hodnocení

1x

Mate doma magnézium? Jestli ano, užijte 1 tabletu.

trdlo
hodnocení

Horčík nijak nepomaha ani vitamin c

hodnocení

1x

Proti obrně se očkuje... navíc docela příjemným způsobem (látka se podávala nakapaná na kostku cukru), takže pokud nejste (nebo rodiče) nějaká zásadní odmítačka očkování, tak obrna to nebude určitě.

Při strojových odběrech (krevní plazma, destičky) dochází občas k trnutí či mravenčení rtů či jazyka kvůli kolísání hladiny vápníku v krvi. Předpokládám, že takový odběr jste nepodstoupila.

Nejsem lékař, ale myslím, že máte nedostatek některého z prvků, které tělo potřebuje. Může to být právě ten vápník, dost často to bývá hořčík.

Nestanovujte si diagnózu pomocí internetu... člověk díky tomu zjistí, že trpí minimálně pěti nemocemi, z nichž tři jsou smrtelné... ;) Nechte diagnózu na lékaři.

figurek*
hodnocení

1x

myslíte že vám ruce brní brní až obrní a vy dostanete obrnu? No to asi ne. Poslední nový případ obrny na území ČR prý pochází z roku 1960.

doplněno 17.02.20 10:47:

ano, obrn je více druhů, přesně dva. Oba vznikají už v dětském věku a s brněním v rukách nemají společného vůbec nic.

Brnění v rukou u dospělých způsobují hlavně karpální tunely. Taková pěkná moderní civilizační choroba, která je způsobená hlavně věčným chatováním, surfováním a psaním dotazů na internetu. :)

trdlo
hodnocení

Obrn je vice :)
a roztrousena skleroza ji konci. ma ji v čr hodne lidi

llff
hodnocení

0x

Může to být i ucpávání cév, když vás brní končetiny i pusa. Krev špatně proudí. Možná máte hustou krev. Tak mě to napadlo. Chce to prostě vyšetření. Běžte i k té doktorce v úterý.

fram
hodnocení

0x

Co klíště, nepotkali jste se? Takhle se projevuje i lymeská borrelióza, tedy neléčená nebo léčená nepořádně, ve třetí fázi (neuroborrelióza): klistova-encefalitida.cz/... Pozná se přítomností protilátek v krvi, takže když vás pošlou na krev, dobře. Test ale musí být vyžádán (1000 Kč, pojišťovny platí).

hodnocení

0x

Z 90% si myslím, že jde o tzv. tetanii. Je to metabolická záležitost, podílí se tam vápník, magnesium a acidoza organismu. Pacient se většinou dostane do stavu, kdy zrychleně dýchá, překysličí se a stav nastane. Žene ho k tomu panika, co se děje. První pomoc je pomalu dýchat do igelitového sáčku. Organismus se zalkalizuje a u lékaře píchnou infusis příslušnými ionty. Jděte k lékaři, nabere vám krev a zjistí, jaké jsou vaše parametry. Od toho se lze odrazit. Je to takový divný stav, lidé se vyděsí, ale neumřel na to ještě nikdo. Ale samozřejmě to může být i něco jiného, v každém případě to chce lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]