Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vkladní knížka Union banka, a.s

Od: hop® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,
moje mamka po několika letech od smrti mého táty zcela náhodou našla schovanou vkladní knížku, kterou táta tajně založil na její jméno a rodné číslo, bez hesla. Poslední vklad byl uskutečněn v roce 2001 a celková částka není zcela zanedbatelná. Máte někdo zkušenost, jestli je nějaká možnost ještě alespoň část tohoto vkladu získat a na koho se obrátit?
Přiznám se, že jsem docela skeptický a mamka ty peníze už také nějak "odepsala", ale samozřejmě, naděje umírá poslední.
Předem díky za rozumné odpovědi, přeji hezký den... *slunce*

Vkladní knížka Union banka, a.s

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady je odkaz na článek z roku 2016 o pojištění vkladů

novinky.cz/...

Tehdy, když zkrachovala Union banka, asi byly vklady pojištěny na 80% (je to uvedeno v tom článku). Ale myslím si, že lhůta na zažádání o vyplacení je 3 roky. Je to uvedeno v článku, na který je další odkaz. Takže si mslím, že z těch uložených peněz už nebudete mít ani korunu.

garancnisystem.cz/...

hop®
hodnocení

Děkuji za relevantní odkazy, víceméně je to potvrzení mé teorie, že peníze již mamka pravděpodobně nedostane...:( *palec*

pravnik*
hodnocení

0x

Znovu otevřít dědické řízení

hop®
hodnocení

Proč? Knížka je napsaná na mamku! Spíš jde o funkčnost zlikvidovaného finančního ústavu, případně kdo převzal závazky...

pravnik*

Tak v tom případě to zkuste v UNION bance

hop®
hodnocení

Jenže ta už neexistuje. Díky za "rady", moc jste opravdu nepomohl... *zed*

Union banka byla v roce 2003 vytunelována a poslána do konkurzu
pravnik*

unionbanka.cz/... jsou tam kontakty tak se dotažte. Nebo mám to vykomunikovat za Vás?

Na přihlášení pohledávky do konkurzního řízení je po 16 letech poněkud pozdě *smich*

hop®
hodnocení

@hlavik: Ano, jenže tu VK nikdo nehledal, protože nikdo o ní nevěděl...

hodnocení

0x

Obávám se, že máte smůlu. Taky jsem měl v UB nějaké peníze, tedy ne na vkladní knížce, ale na běžném účtu. Žádost o vyplacení jsem tehdy podal prakticky okamžitě a část peněz jsem skutečně po několika letech v několika splátkách dostal zpět. Já tam měl jen pár desítek tisíc, takže mi vrátili většinu, ale vracená částka měla nějakou horní hranici, takže i kdybych tam měl pár milionů, nedostal bych víc, než byla tahle hranice.

Poslední částku mi vrátili někdy před 4 lety (dost mě to překvapilo) a od té doby je ticho po pěšině.

hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte, takových případů bude víc, kdy potomci z různých důvodů nemají nic z peněz našetřených rodiči. My měli v příbuzenstvu případ, kdy strýc, který pracoval dlouhá léta v zahraničí měl mimo jiné i vkladní knížku na 200 tisíc a tu ukázal svým dvěma dcerám - jakože kolik našetřil. V devadesátých letech to byly velké peníze. Jenže asi dva týdny na to strýc zemřel náhle na infarkt. Zkrátím to - ta knížka se nenašla. Dcery prohledaly byt vzhůru nohama. poptaly se po známých, všechno možné. Tož tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]