Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

12,4 cukru v krvi?

Od: houbes* odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit. Byli jsme u rodičů a má matka mi řekla pojd já tě pichnu na test cukru v krvi. Nikdy jsem problémy neměl abych měl třeba cukrovku a máma mi říká že naměřila 12,4 a , že je to hodně. Já jsem to hned zamluvil na jiné téma. Ale chci se zeptat co vlastně naměřila? Docela mám strach. Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

majster houbeles mazej za ovodačkou ať tě vyšetří nebo pošle do diabetologicke poradny včasné podchycení cukrovky je hodně duležité není to prdel

Jj -cukrovka=tichý ZABIJÁK. leta se o ní neví a pak...

hodnocení

4x

12 mmol/l je už opravdu vysoká hodnota i po jídle.

Zajděte si ke svému doktorovi, ať vás pošle na testy. Já na nich byl, nic hrozného :) odběr krve, potom několikrát vypít sladkou s*ačku a v mezičasech další odběry, celé to trvá asi dvě hodiny. A to mě tam poslala, protože jsem měl nějakých 7 a jasně jsem jí říkal, že nejsem na lačno *smich*

diabetologiepraha4.cz/...

houbes*
hodnocení

Hned zítra tam zajdu, není možné, že to špatně zmáčkla a vyskočila třeba poslední měřená hodnota? Jestli ty mašinky nemají v sobě nějakou historii? Jako nepociťuji na sobě příznaky diabetes. A to jím všechno atd. Akorát se mi zrak na blízko zhoršuje. To přiznávám..
anl

Určitě jste nebyl nalačno, potom jsou hodnoty vyšší. Ty glukometry také někdy podávají nepřesný zkreslený údaj. Jednou jsem se měřila a měla 10 a zachvíli 5.7. Těch 5.7 bývá přibližně moje hodnota. Běžte se k ní změřit znovu, až budet na lačno a uvidíte.

etana*

Glukometry historii uchovávají, takže je to teoreticky možné, ale paní by si toho jistě všimla, postup vyvolání historie je výrazně jiný než při měření. Fakt zajděte pro jistotu k lékaři, nejdřív stačí k svému obvodnímu, pokud bude diabetes potvrzen, najdete si v klidu dobrého diabetologa někde v okolí. Zdaleka ne každý o vás bude dobře pečovat, vyplatí se hledat a číst recenze.

Etana-pokud měl pojídel 124 tak i na zdravého je to extra velká dávka!U zdravého po jídel max do 6? Jinak za těch víc jak desel let se přístroj nikdy nespletl a měření moje glukomatrem a v biolaboratoři před vstupem do ordinace diabetologa se liší jen o jednu jednotku díky přesnějšímu měřeníJinak měřeno dvěma různými glukometry-Wellion Calla a Element.

hodnocení

2x

JO asi takhle-buďte rád že se na to přišlo relativně brzy. Mně ji našli-měl jsem hodnotu 13...,.také jen díky náhodě-jinak bych to ani netušil. Na diabetologii pak na lačno asi 7...Ani mi nedal pít ten sladký sajrajt.Víc jak deset let na "tabletách" ,po loňských operacích na inzulínu.-4x denně.Ale i přes inzulín a že to už mám úpár let,přesto dodnes nepociťuji typické příznaky diabetu-ale každý jsme jiný-kamarád je na lécích ale za to má snad všechny příznaky!

Ale něco lze udělat i bez lékařů-omezit tučné,uzeniny, bílé pečivo,sladkosti a alkohol a naopak -navýšit konzumaci zeleniny (běžné řeči mnoha lékařů,nejen diabetologů..)

houbes*
hodnocení

Díky diesel , samozřejmě a nejenom tobě držím palce v této nemoci uzdravení. No zítra tam jdu na výpis zdravotní karty kvůli vstupu do aktivní zálohy. Buďto mě píchne tam , když jí to reknu a nebo za 2 týdny v Brně na prohlídce, tam si myslím, že mi budou brát naběry a zjišťovat krevní skupinu..

Jo Díky a ať to taky dopadne dobře!

jenda2*
hodnocení

2x

Při tak vysokém obsahu cukru v krvi by příznaky byly docela znatelné. Žízeň, bolesti hlavy, rozostřené vidění aj.V první řadě musíte vědět, zda jste před měřením pár hodin předem nevypil třeba 1 L Coca Coly nebo obdobné slazené nápoje. Pak je výsledné měření nesmysl. Měření se u vyššího výskytu hodnoty cukru musí s odstupem provádět min. 2 x.

majklchris

Nesmyls-každý jsem jiný. jsem na inzulínu skoro rok, diabetes mám víc jak deset roků. dodnes nepociťuji žádné typické příznaky diabetu!Dokonce jsem znal jednoho,který měl přes 25 a niormálně fungoval jako bagrák a řidič než mu čirou náhodou na toto došli.Každý jsme jiný,na klaždého to může působit jinak!

JInak už po několikáte -pokud je člověk zdravý= nemá ani prediabetes, tak je jedno zda-li před měřením vypije litr Coly nebo 4 piva! Konkrétně jsem jednomu bývalému kolegovi takto po asi 6 kouscích měřil cukr- a víte kolik měl? 4,5 !

jenda2*

Nepište prosím blbosti. Po 1 litru Coca Coly mi druhý den obvoďák při náhodném měření cukru naměřil cukr 8, po kontrolním měření jiný den 4,2. Má to tedy vliv. Při 25 už může přijít koma. A přesně na toto zemřel kamarád. V srpnu jsme ho našli po 10 dnech. Naprostá hrůza, kolik bylo všude červů...

anonym23
hodnocení

2x
Dobrý den. Domácí glukometry nejsou stoprocentní, navíc u měření můžete provést chybu - treba jste pili kávu a Vám ulpěl cukr na prstu, nebo jste měli před měřením zákusek, či sladký nápoj? Tohle všechno může zkreslit hodnoty. Ať vám maminka změří cukr znovu, ráno na lačno, odesinfikovat prst, prvni kapku krve otřít, druhou už na pásek. Pokud bude hodnota stejná, navštivte praktika. Vzhledem k výskytu v rodině je vyšší pravděpodobnost, že ji budete mít časem také, pokud maminka nemá diabetes z nějakého speciálního důvodu.

liska5
hodnocení

0x

Záleží taky, jestli jsi byl po jídle nebo před tím vypil slazený nápoj.

houbes*
hodnocení

Měl jsem po obědě kávu turka, a sladký řez asi po 10 min. Mě pichla na test ..
liska5

Tak ať tě píchne nalačno. Ono nějakou dobu trvá, než si tělo krevní cukr uklidí.

O tu tu jde, jestli a za jak dlouho se hladina cukru v krvi znormalizuje.

kenav

Nechat si stanovit glukozu s krve,u toho glukometru je to vselijak,v tomle pripade je treba mereni opakovat a pokud to bude trikrat za sebou tak je to alarmujici.

majklchris

To co zde radíte je zbytečnost-pokud má po jídle (zákusku a kávě) tak vysoký cukr= je to diabetes ,max ještě nějaká okamžitá indispozice ,porucha.

kenav

Porad se domnivam ze je chyba v mereni,ono toti staci se toho prouzku jen dotknout a uz meri jinak

hodnocení

0x

Nech se vyšetřit, nic neodkládej. Synové dědí cukrovku po svých matkách. Já i brácha ji máme, čekali jsme to, ale včas podchycenou - zatím bez vážnějších následků.

doplněno 17.02.20 18:09:

statistiku neznám, byl to názor starých praktiků lékařů

Juro, proč právě synové? Já jsem dcera a podědila jsem ji po matce taky.

Byly jsme 2 dcery. Sestře dala matka vše,co mohla, šperky, peníze, přepsala na ní náš domek. Na mě už nic nezbylo. Tak mi dala aspoň tu cukrovku. Jsem spokojená, ano, něco jsem podědila. *smich*I když to za kulový stojí. Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby si i tu cukrovku vzala sestra, když jinak vzala všechno. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]