Nejste přihlášen/a.
12 mmol/l je už opravdu vysoká hodnota i po jídle.
Zajděte si ke svému doktorovi, ať vás pošle na testy. Já na nich byl, nic hrozného odběr krve, potom několikrát vypít sladkou s*ačku a v mezičasech další odběry, celé to trvá asi dvě hodiny. A to mě tam poslala, protože jsem měl nějakých 7 a jasně jsem jí říkal, že nejsem na lačno
Určitě jste nebyl nalačno, potom jsou hodnoty vyšší. Ty glukometry také někdy podávají nepřesný zkreslený údaj. Jednou jsem se měřila a měla 10 a zachvíli 5.7. Těch 5.7 bývá přibližně moje hodnota. Běžte se k ní změřit znovu, až budet na lačno a uvidíte.
Glukometry historii uchovávají, takže je to teoreticky možné, ale paní by si toho jistě všimla, postup vyvolání historie je výrazně jiný než při měření. Fakt zajděte pro jistotu k lékaři, nejdřív stačí k svému obvodnímu, pokud bude diabetes potvrzen, najdete si v klidu dobrého diabetologa někde v okolí. Zdaleka ne každý o vás bude dobře pečovat, vyplatí se hledat a číst recenze.
Etana-pokud měl pojídel 124 tak i na zdravého je to extra velká dávka!U zdravého po jídel max do 6? Jinak za těch víc jak desel let se přístroj nikdy nespletl a měření moje glukomatrem a v biolaboratoři před vstupem do ordinace diabetologa se liší jen o jednu jednotku díky přesnějšímu měřeníJinak měřeno dvěma různými glukometry-Wellion Calla a Element.
JO asi takhle-buďte rád že se na to přišlo relativně brzy. Mně ji našli-měl jsem hodnotu 13...,.také jen díky náhodě-jinak bych to ani netušil. Na diabetologii pak na lačno asi 7...Ani mi nedal pít ten sladký sajrajt.Víc jak deset let na "tabletách" ,po loňských operacích na inzulínu.-4x denně.Ale i přes inzulín a že to už mám úpár let,přesto dodnes nepociťuji typické příznaky diabetu-ale každý jsme jiný-kamarád je na lécích ale za to má snad všechny příznaky!
Ale něco lze udělat i bez lékařů-omezit tučné,uzeniny, bílé pečivo,sladkosti a alkohol a naopak -navýšit konzumaci zeleniny (běžné řeči mnoha lékařů,nejen diabetologů..)
Při tak vysokém obsahu cukru v krvi by příznaky byly docela znatelné. Žízeň, bolesti hlavy, rozostřené vidění aj.V první řadě musíte vědět, zda jste před měřením pár hodin předem nevypil třeba 1 L Coca Coly nebo obdobné slazené nápoje. Pak je výsledné měření nesmysl. Měření se u vyššího výskytu hodnoty cukru musí s odstupem provádět min. 2 x.
Nesmyls-každý jsem jiný. jsem na inzulínu skoro rok, diabetes mám víc jak deset roků. dodnes nepociťuji žádné typické příznaky diabetu!Dokonce jsem znal jednoho,který měl přes 25 a niormálně fungoval jako bagrák a řidič než mu čirou náhodou na toto došli.Každý jsme jiný,na klaždého to může působit jinak!
JInak už po několikáte -pokud je člověk zdravý= nemá ani prediabetes, tak je jedno zda-li před měřením vypije litr Coly nebo 4 piva! Konkrétně jsem jednomu bývalému kolegovi takto po asi 6 kouscích měřil cukr- a víte kolik měl? 4,5 !
Nepište prosím blbosti. Po 1 litru Coca Coly mi druhý den obvoďák při náhodném měření cukru naměřil cukr 8, po kontrolním měření jiný den 4,2. Má to tedy vliv. Při 25 už může přijít koma. A přesně na toto zemřel kamarád. V srpnu jsme ho našli po 10 dnech. Naprostá hrůza, kolik bylo všude červů...
Tak ať tě píchne nalačno. Ono nějakou dobu trvá, než si tělo krevní cukr uklidí.
O tu tu jde, jestli a za jak dlouho se hladina cukru v krvi znormalizuje.
Nechat si stanovit glukozu s krve,u toho glukometru je to vselijak,v tomle pripade je treba mereni opakovat a pokud to bude trikrat za sebou tak je to alarmujici.
To co zde radíte je zbytečnost-pokud má po jídle (zákusku a kávě) tak vysoký cukr= je to diabetes ,max ještě nějaká okamžitá indispozice ,porucha.
Nech se vyšetřit, nic neodkládej. Synové dědí cukrovku po svých matkách. Já i brácha ji máme, čekali jsme to, ale včas podchycenou - zatím bez vážnějších následků.
statistiku neznám, byl to názor starých praktiků lékařů
Juro, proč právě synové? Já jsem dcera a podědila jsem ji po matce taky.
Byly jsme 2 dcery. Sestře dala matka vše,co mohla, šperky, peníze, přepsala na ní náš domek. Na mě už nic nezbylo. Tak mi dala aspoň tu cukrovku. Jsem spokojená, ano, něco jsem podědila. I když to za kulový stojí. Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby si i tu cukrovku vzala sestra, když jinak vzala všechno. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.