Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takovou záludnou otázku ohledně podníkání v oboru elektro. Mám vyhlášku č.50/1978 sb. §6, ale nedostatek praxe pro §8. Slyšel jsem, že pokud seženu člověka s §8, který se mnou podepíše smlouvu o zastupování + podpis revizního technika, můžu s touto smlouvou zajít na TIČR a udělat si u nich oprávnění. Potom bych jako fyzická osoba mohl sám podnikat v oboru elektro. Lze tuto smlouvu však použít i pro udělení oprávnění pro právnickou osobu (založení s.r.o)? Byl bych nejspíše zaměstnán ve své vlastní firmě, je tedy možnost udělení oprávnění od TIČR pro mé s.r.o? A musel bych mít jako fyzická osoba oprávnění od tičru a až pak řešit oprávnění pro s.r.o?
Děkuji moc za odpověď, pokud této problematice opravdu rozumíte a nevadilo by vám zanechat mi email nebo jakýkoli kontakt, byl bych opravdu moc rád.
Tohle se dozvíš na Živnostenském úřadě. Možná ti někdo poradí i zde, ale nečekej, že tu někdo zveřejní svůj telefon. Když se zaregistruješ, můžeš využívat vnitřní poštu.
Toto se na živnostenském úřadě nedoví a i bez §8 mu bezproblému oprávnění pro podnikání v oboru elektro vydají. Všechny podmínky totiž splňuje pro tuto živnost jsou totiž podmínky obecné- svéprávnost, národnost ... a podmínka specifická je pouze dokončené vzdělání v určitých oborech což doloží pomocí vysvědčení.
Vyhl. 50 je na živnostenském úřadě právě vůbec nezajímá ...
doklad o spolupráci s revizním technikem chce TIČR hned. Celý TIČR je jedna velká šaškárna a 50 připomíná spíš platbu výpalného.
Možná bys tu 8 dostal od někoho i bez praxe - takových kolem sebe pár znám.
Jinak si najít onoho "garanta" co podepíše papír. Pokud nikoho neznáš jsou i firmy, které to zcela otevřeně poskytují ...
Ano, může i v případě ručení za právnickou osobu tedy i s.r.o.
V případě právnické osoby je dokonce toto ještě jednoduší, protože jako majitel nemusíte mít vůbec vzdělání v oboru elektro a vyhl. 50, stačí jen někoho kdo to má ve firmě zaměstnat jako zodopovědnou osobu - naprosto běžně se to tak dělá a i dost velké firmy takto fungují.
Jak jsem psal: firmu i živnost v tomto oboru založit můžete - podmínky i bez §8 splňujete - živnostenský úřad vám oprávnění vydá. Podmínkou je totiž vzdělání v konkrétních oborech (elektro).
Bez §8 pouze nemůžete tuto činnost následně dodávat - to ovšem neznamená, že nemůžete mít v oboru živnostenské oprávnění nebo firmu.
Založit tudíž můžete hned a pak jen pořešit postup s tou 8.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.