Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit sadu kufru do letadla?

Od: daisy535® odpovědí: 7 změna:
Zdravím, poraďte, jakou koupit sadu kufrů vhodných do letadla?
Pročítala jsem různé info a někteří cestovatelé psali, že museli dokonce odlamovat i kolečka na kufru na letišti, aby jim tam prolezl .
Já se v tom nevyznám a potřebovala bych velkou sadu a nejlépe skořepinové.
Poradíte mi?
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arfm
hodnocení

2x

Osobně kopu za sadu: kufr se dvěma malými kolečky plus kabinové zavazadlo navléčitelné na tahací rukojeť kufru (vis odkazy) a s možností nosit přes rameno. Pro dámy bývá ještě přidaného něco mini na toaletní potřeby v témže provedení. Sady či komplety jsou velmi pěkné, doporučuji výraznou barvu, aby kufr "zavolal"na vás z pásu. Velikost podle nátury a hlavně věku, osobně tahám haldu věcí včetně minikonvičky na vaření čaje / kafe.*kafe**zima*

lorenbag.cz/...

zarro.cz/...

ladycat*

Hezké kufry. *zdravi*

ladycat*
hodnocení

2x

Já bych si vzala kufr výšky asi 10 cm nad kolena - do batožinového prostoru. Do letadla bych si vzala větší batoh s mnohýma kapsičkama. Do toho malého příručního kufříku toho moc nenacpete, proto bych ho nepoužila. O ulamování koleček jsem fakt nikde neslyšela. *zmateny* Není třeba se stresovat.

joudic*
hodnocení

1x
kolecka fakt nikdo nelame a jestli si vzali jako cabin zavazadlo velky kufr nesplnujici velikosti, a chytla je namatkova kontrola, tak si je ulamali sami, aby to narvali do merici klece a nemuseli platit 300€+ za dodatecne zavazadlo. Cestuju hodne a lidi zkousi kde co, a pak se divi, ze je vybere kontrola. Hodne casto u incidentu slysim rusky prizvuk,.. jinak vsimnete si na gate, jak devcata chodi okolo a nenapadne se divaji, kdo toho ma hodne nebo zavazadlo je vetsi nez povoleno. A toho pak berou bokem pri nastupu do letadla.

kepler*
hodnocení

0x

Univerzálně poradit nelze. Musíš si zjistit, jaké maximální rozměry kabinových zavazadel ty které aerolinky povolují, což závisí i na typu letadel. Kufry do zavazadlového prostoru už tak kritické nejsou, ale stojí to dost významné peníze navíc.

hodnocení

0x
Kufry mají váhové omezení a počítá se to na osobu. Pro dva můžete mít buď dva lehčí nebo jeden těžší společný. A do kabiny letadla kolik potřebujete věcí? Já nic, kromě dokladů, peněz a nějakých cenností.

kufry
hodnocení

0x

U kufrů jde hlavně o váhu, ještě se mi nestalo že by mi je přeměřovali, ale každé kilo navíc se platí tak bych nebral nějaké extrémně těžké. Pochybuju že někdo vyrábí kufry které by neprošly na letišti to by asi brzo zkrachoval - pokud teda nejde o nějaké speciální třeba pro oštěpaře a tak.

Co se ale přeměřuje je ten malý kufřík na palubu, většinou bývá v sadě takový aby se vešel, ale jak už tu padlo různé aerolinky mají různé letadla a v nich jsou asi různé rozměry těch skříněk nad hlavou, stejně jsem ale ještě neslyšel že by někdo musel ulamovat kolečka, to spíš si zas někdo chtěl vzít do letadla ten střední ze sady, nebo kdoví co to bylo za kufr, ale v těch běžně prodávaných sadách by neměl být problém.

Ještě doporučuju zaměřit se na kolečka, ty malé otáčecí nejsou moc dobré, na letiště a podobné plochy ok ale jestli je chcete často tahat třeba po městě tak se brzo ošoupe ta guma na kolečkách a nedají se moc vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]