Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se dostavit do nemocnice?

Od: tujis odpovědí: 13 změna:
Zdravím, můj obvodní lékař mě objednal do nemocnice na operaci příští týden v úterý. Stačí se do nemocnice dostavit až v den operace, nebo už den předem? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já si myslím, že musíte zavolat. Někdy chtějí den před výkonem, někdy večer před výkonem a někdy ráno dne výkonu. Podle toho, jaká vyšetření a přípravu potřebují udělat. Volejte a chtějte příjmovou kancelář.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Určitě hned v pondělí zavolejte, protože většinou před operací se musí člověk doma připravit, třeba mít prázdná střeva, určitě prázdný žaludek, abyste jim tam při zákroku nezvracel, nebo vynechat nějaké léky, nebo naopak některé přípravné si v určitou dobu vzít... A řeknou vám, v kolik hodin máte být na místě. Ida

hodnocení

2x

Radši den předem, kdyžtak vás pošlou domů. Váš doktor nemá telefon?

Den nástupu do nemocnice se nemusí shodovat se dnem operace, pokud se nejedná o banální záležitost, třeba vyříznutí znamínka.

hodnocení

2x

V den operace je už na nástup pozdě. Před operací se provádí různá vyšetření, příprava na operaci, měla jsem pohovor s anesteziologem i lékařem, který mě operoval. Musela jsem podepsat stohy papírů.Předchozí den už Vám nedávají moc jíst, malou snídani, v poledne jen řídkou polévku, večer nic.

Operovali mě v pondělí, pozvali mě k nástupu už v pátek. Říkala jsem si, co tam budu dělat, o víkendu tam přece skoro nikdo není. Opak byl pravdou, pořád se něco dělo. Aby to v pondělí bylo všechno připraveno. V 8 ráno mi to začalo a to by byla chyba se tam teprve dostavit. ;) Ať Vám to dobře dopadne. Jaga.

hodnocení

1x
Kamarád dostal od doktora vytištěný papír před nástupem do nemocnice. Datum nástupu byl den před operací v 7.30, mám pocit, že nalačno, to už nevím.
S sebou:
Hygienické potřeby, karta pojištěnce, OP nebo pas, přezůvky, župan, oblečení pro spánek a volný čas (ale většinou lidem stačí to jejich).
Toaletní papír a příbor bude k dispozici, ale já lžičku i toaleťák vzala svůj, radši. Klidně papír, tužku, knížku nebo časopis.
Většinu předoperačních vyšetření mu ale prý dělal obvodní doktor několik dní předem.

hodnocení

1x

Dobrý den. Ono asi bude záležet co Vám budou operovat. Ale obvykle to bývá den předem, kvůli přípravě. Jednou jsem šel na operaci a nástup požadovali v neděli do 17.00. Operace proběhla v pondělí dopoledne. Ale večer byl za mnou anesteziolog, domluvit uspání. Původně to měla být celková narkóza, ale nakonec jsme se domluvili na znecitlivění spodní části těla injekcí do páteře. Jindy jsem měl celkovou narkózu a další 3 dny mě bolelo celé tělo. Nemohl jsem se ani pořádně obrátit na posteli. Určitě zavolejte a zeptejte se. Pokud máte spojení přímo na odd. nemocnice, tak klidně tam. Ale je divné, že Vám to nikdo neřekl. Teda hlavně ten obvoďák, který Vám to vyřídil telefonicky. Moje máma byla na operaci zákalu a tam se přichází v den operace ráno a kolem 13.30 odcházela s doprovodem domů.

lidus*
hodnocení

1x

Zvedněte telefon a zeptejte se. Zkušenost: obvodní objedná na určitý den, vy se dostavíte a operace je třeba až za 2dny. Záleží co je to za operaci, v narkoze, v lokálním umrtvení. To nikdo z nás netuší, to víte vy.

hodnocení

1x

A předoperační vyšetření máte? Bez něho vás nikdo operovat nebude.

hodnocení

1x

Prosím vás, co znamená "objednal na operaci"? Jde o ambulantní operaci nebo hospitalizaci? S nemocnicí jste mluvil? Jáí nevím, podle mne vás obvoďák nemá co objednávat na operaci, na to by vás měla objednat nemocnice. Neposlal vás tam na vyšetření a na objednání? A kdy v ás tam objednal? DFnes asi ne, . A snad vám dal nějaké pokyny? Rozhodně se donmluvte s doktorem, nebo s nemocnicí, nebo s oběma. Ono taky bude rozdíl, jestli jde o operaci zaníceného palce nebo výměnu klubu.

hodnocení

0x

Mně když odesílal,tak si hned po tlf domluvil termín hospitalizace a současně i termín předoperačního vyšetření což mi hned zapsal do žádanky,kterou jsem dostal.Ale nebyl to OL a odborný lékař,soukromý.

houbes*
hodnocení

0x
Nemáte ve zdravotní zprávě nástup? To není jen tak jak si myslíme, že si tam lehneme a oni ten den nás kuchnou. Jsou to naběry atd. Pokud už naběry vám udelali dříve, stačí asi ten den ráno. Ale většinou se operuje dopoledne, takže jsem vam moc nepomohl ;) pouze má zkušenost měl jsem dvě operace.. ale pokaždé to nemusí být jak píšu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]