Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouše me kůže

Od: mirka123 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.
Mám pocit obzvlášť po sprse nebo večer jen tak ze me občas kouše kůže vsude na těle a musim se poskrabat na stehni na paži a dolní části zad.
Takhle me kousala kůže už před 4 lety a myslela jsem ze je to častějším mytim.
Neví někdo od čeho by to mohlo být? K dr se chystam
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím si, že to bude složením toho, čím se myjete. A vůbec to neznamená, že tu značku znáte a už jste ji používala a nic Vám to nedělalo. Oni neustále "vylepšují" obsah, aby co nejvíce vydělali a mění složení v neprospěch toho přípravku. Takže dnes už se nedá s jistotou spolehnout vůbec na nic. Mám ty samé zkušenosti třeba se šamponem. Nakonec to dopadne tak, že si všichni začneme podomácku vyrábět skoro všechno. Prášky na praní "neperou", po gelech do sprchy svědí kůže a po šamponech hlava a ještě se někomu nadělají i lupy. Hlavně že na nás ze všech stran útočí reklamy, jak je všechno "vylepšené" a úžasné. Prodejní slogany jsou geniální, obaly lákavé, ve všem je "zlato perly a platina", ale skutečnost je katastrofická a jenom čert ví, co to tam opravdu je za sajrajt, který nám může vyvolat nepříjemnou alergii. Já jsem si teď objednala s kamarádkou kilo nerafinovaného bambuckého másla a tím se budeme natírat a já se chystám si z něho udělat balzám na vlasy. Tak uvidíme, jak to bude.

hodnocení

0x
Hodně chemie ve sprchovém gelu?
Zanesená játra toxiny?
Křišťálová koule, kde tě mám? *hledam*

id
hodnocení

0x

Může vám vadit obyčejný chlór ve vodě. Čím si ošetříte tělo po osprchování?

alena*
hodnocení

0x
Asi mate suchou kůži, maste se. Dobrý je dětský olejicek :)

hodnocení

0x

Abych se přiznal, tak mě to poslední dobou trápí také a spojoval jsem to spoužíváním vody v zaměstnání, vím, že někteří spolupracovníci jsou na ní citliví a nesprchují se v ní...

Ale dělá mi to i doma, což je úplně jiná lokalita kam jezdím na víkend... Pozoruji to tak tři týdny?

Také se snažím tomu přijít na kloub...

lidus*
hodnocení

0x

Kupte si kvalitní tuhé mýdlo, používáme olivové z lékarny. A šetřte vodou, žádné čachtání jen rychlá sprcha a v pohodě i bez mýdla.

hodnocení

0x

Radím kopit dětské mýdlo a používat ho na celé tělo. Následně ošetřit pokožku též dětským přípravkem, mlékem, krémem, olejíčkem. Jinak nic nezkazíte, když začnete pojíjet bylinkové čaje, např. "čaj kožní vnitřní", k dostání v Zelené lékárně. Tento čaj je dobrý, když jsou přetíženy vnitřní orgány, přetíženy mohou být bud stresem, nebo zanešením.

Ještě mne napadlo, jak často se sprchujete nebo koupete? Nic se totiž nemá přehánět, každou sprchou narušujete povrch pokožky, odstraňujete její přirozenou ochranu.

hodnocení

0x

Mi tohle dělá, když se po sprše nenakrémuji. Musím se mazat, jinak bych se svlékla z kůže. *zmateny* Jestli ani to nepomůže, tak se může stát, že máte problém s ledvinami a v krvi máte dodně fosforu nebo draslíku. Nejspíše to bude blbost, ale nedá mi to. Namazejte se něčím co je pod názvem posprchová péče a uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]